Τα ΑΣΚΙ, στο πνεύμα των νέων υγειονομικών συνθηκών και των οδηγιών του ΕΟΔΥ, ανακοινώνουν ότι το αναγνωστήριο λειτουργεί με περιορισμένες θέσεις (4 θέσεις) και η πρόσβαση σε αυτό θα γίνεται, αποκλειστικά, κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης με το προσωπικό του Αρχείου.

Για να κλείσετε ραντεβού, ακολουθείτε τα επόμενα βήματα:

α. Συμπληρώνετε την αίτηση [αίτηση αναγνωστηρίου] σημειώνοντας το έντυπο ή την αρχειακή συλλογή που σας ενδιαφέρει, το χρονικό διάστημα που θα μπορούσατε να επισκεφτείτε το Αρχείο και το είδος της έρευνας που εκπονείτε (συγγραφή βιβλίου/συγγραφή διπλωματικής εργασίας/προετοιμασία έκθεσης κ.ο.κ.).

β. Περιηγηθείτε στις αρχειακές συλλογές και την βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ για να εξειδικεύσετε τα αιτήματά σας.

            Κατάλογοι προσωπικών αρχείων, πατήστε ΕΔΩ

            Κατάλογοι αρχείων φορέων, πατήστε ΕΔΩ

            Κατάλογος βιβλιοθήκης (OPAC): https://opac.askiweb.eu/

γ. Στέλνετε την αίτηση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε." style="color: #333333;">

Στη συνέχεια, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας προκειμένου να οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επίσκεψή σας στο χώρο του Αρχείου. Σας παρακαλούμε να έχετε υπόψη σας ότι ανεξάρτητα από τη θέλησή μας, οι υγειονομικοί περιορισμοί αναπόφευκτα θα επιφέρουν περιορισμούς στη δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης όλων των αιτημάτων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας υποβολής του αιτήματος.

Παρακαλούνται οι ερευνητές, σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης, να ενημερώνουν εγκαίρως, είτε τηλεφωνικά είτε με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος.

Υπενθυμίζουμε ότι οι μέρες και ώρες λειτουργίας των αναγνωστηρίων των ΑΣΚΙ είναι οι κάτωθι:

Κεντρικό αναγνωστήριο Κουμουνδούρου (Πλατεία Ελευθερίας 1, 4ος όροφος)

Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 14.00 μ.μ.

Τετάρτη: 12.00 μ.μ. - 18.30 μ.μ.

Παρασκευή: 10.00 π.μ. – 14.00 μ.μ.

Αναγνωστήριο Σωκράτους (Σωκράτους 48, 1ος όροφος)

Δευτέρα : 11.00 – 14.00

Τετάρτη : 12.00 – 16.00

Αναγνωστήριο ΕΜΙΑΝ (Λέκκα 22, 1ος όροφος)

Τετάρτη : 12.00 – 18.30

Υπεύθυνες αναγνωστηρίου : Άντα Κάπολα – Πολίνα Ιορδανίδου

Οι αναγνώστες για λόγους προστασίας θα πρέπει να χρησιμοποιούν προστατευτικές μάσκες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Αναγνωστήριο.