Η χρονιά που πέρασε από την έκδοση του προηγούμενου τεύχους του Αρχειοτάξιου, παρά τις συνθήκες πανδημίας και τις δυσκολίες στη λειτουργία τους, ήταν εξαιρετικά γόνιμη για τα ΑΣΚΙ. Καταρχάς, ο Ιανουάριος του 2021 σηματοδοτήθηκε από μία σημαντική εξέλιξη που αφορούν τα ΑΣΚΙ και την Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ). Η ΕΜΙΑΝ, με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών της στις 30 Ιουλίου 2020 και τη σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, Α.Κ. 306/17.9.2020, μεταβίβασε στα ΑΣΚΙ, υπό μορφή δωρεάς, όλη η κινητή περιουσία της, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων, της βιβλιοθήκης, των εκδόσεών της και του ηλεκτρονικού εξοπλισμού της. Από τη μεριά τους τα ΑΣΚΙ δεσμεύτηκαν να λειτουργήσουν αυτόνομα το Εργαστήριο Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ) σε ιδιαίτερο χώρο στέγασης. Πρόκειται για μία εξέλιξη που αποτελεί σημαντική τομή στο χώρο της ιστορικής έρευνας και τεκμηρίωσης, αλλά και χρήσιμο παράδειγμα για ανάλογες συνεργασίες που έχουν ως αποτέλεσμα την οικονομία δυνάμεων συγγενών πολιτιστικών μονάδων στις σημερινές δύσκολες συνθήκες. 

Ολοκληρώθηκαν, επίσης, οι εργασίες ανακαίνισης στον νέο χώρο των ΑΣΚΙ στην οδό Σωκράτους 48, ο οποίος έχει ήδη ανοίξει για τους επισκέπτες του. Στον χώρο αυτόν φιλοξενούνται αρχειακές συλλογές, ημερήσιος και περιοδικός Τύπος κυρίως της Μεταπολίτευσης, το αρχείο αφισών και τμήμα της Βιβλιοθήκης των ΑΣΚΙ.

Οι αρχειακές συλλογές και η βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ, το διάστημα που μεσολάβησε από την έκδοση του προηγούμενου τεύχους του Αρχειοτάξιου έως σήμερα, εμπλουτίστηκαν με σημαντικές προσκτήσεις.

Τον Οκτώβριο του 2020 η Νατάσσα και η Μαρία Δομνάκη κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ το αρχείο του πατέρα τους Γιάννη Δομνάκη (1918-2005), ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αριστεράς, δήμαρχος Νέας Ιωνίας για τέσσερις θητείες (1964, 1975, 1978, 1982). Το αρχείο περιλαμβάνει τεκμήρια από τη θητεία του ως Δημάρχου, στοιχεία για την ιστορία της Νέας Ιωνίας, το Κίνημα Ειρήνης της περιόδου 1960-1990, μαρτυρίες και υλικά για το κίνημα της Εθνικής Αντίστασης στη Νέα Ιωνία και τους αγωνιστές του, καθώς και προσωπικά έγγραφα. 

Τον Μάιο του 2021, η Μυρσίνη Ζορμπά κατέθεσε τμήμα του προσωπικού της αρχείου, συνδεδεμένο με τη δραστηριότητά της στο χώρο του βιβλίου και κυρίως στη διεύθυνση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Παράλληλα περιλαμβάνονται τεκμήρια από τη συμμετοχή της στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, καθώς και τη θητεία της ως βουλεύτριας στο ευρωκοινοβούλιο.

Ο Ισίδωρος Μπάλιος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια της οικογένειάς του από τη δεκαετία του 1940 και ο Νίκος Γιάτσος δελτάρια αλληλογραφίας πολιτικών κρατουμένων και εξορίστων για τις περιόδους 1949-1951 και 1967-1970. Τέλος τον Ιούνιο ο Γιάννης Ευδοκιμίδης εκχώρησε τμήμα του προσωπικού του αρχείου με τεκμήρια της ΚΟΒ Υγειονομικών του ΚΚΕ εσ. και του συνδικαλιστικού κινήματος νοσοκομειακών γιατρών των δεκαετιών 1970-1990.

Σημαντικές ήταν και οι δωρεές με προσθήκες σε αρχεία και συλλογές που φιλοξενούνται ήδη στα ΑΣΚΙ. Η Κούλα Θέου, εμπλούτισε το αρχείο του συζύγου της Ζήση Θέου με τεκμήρια από τον αντιδικτατορικό αγώνα στη Γαλλία. Η Μαριλένα Βασιλόγλου κατέθεσε εκ νέου τεκμήρια που συμπληρώνουν το αρχείο του καθηγητή φιλοσοφίας Χαράλαμπου Θεοδωρίδη. Ο Χρήστος Σελιανίτης διέθεσε υλικά του Αγροτικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΕ) της δεκαετίας του 1980 που εντάχθηκαν στο προσωπικό αρχείο του πατέρα του Σπύρου Σελιανίτη . Τέλος ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε τεκμήρια από τον αντιδικτατορικό αγώνα στη Δυτική Ευρώπη, συμπληρώνοντας το αρχείο του.

Επίσης, σημαντικές προσθήκες έγιναν και στο Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου με τη προσφορά φωτογραφιών από την Μαρία Αντωνάτου, τον Βαγγέλη Γρηγορόπουλο, την Ρουμπίνη Μαρίνη και τον Βασίλη Ρούσογλου.

Με έντονους ρυθμούς συνεχίστηκε και ο εμπλουτισμός της βιβλιοθήκης. Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Νικολέτα Σιάνου δώρισε στα ΑΣΚΙ έντυπα από τις βιβλιοθήκες της Σοφίας Κωνσταντινίδου-Σπάλα και της Μαγδαληνής Κρομμυδά. Τον Οκτώβριο το Λύκειο Σκοπέλου κατέθεσε εκδόσεις του καθεστώτος της 21ης Απριλίου, οι οποίες βρέθηκαν στην αποθήκη του σχολείου. Τον Φεβρουάριο του 2021 ο Χ. Ν. Πετράκος διέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα φυλλάδια από τη βιβλιοθήκη του Γιώργου Διαμαντίκου. Τον Απρίλιο ο Σπύρος Κακουριώτης κατέθεσε τμήμα της βιβλιοθήκης του, καθώς και του δημοσιογραφικού αρχείου κυρίως με πολιτιστικό ρεπορτάζ. Τον Μάιο ο Βασίλης Νικολαΐδης δώρισε τη βιβλιοθήκη της μητέρας του Μάρμως Γεωργαλά-Νικολαΐδη και ο Στρατής Μπουρνάζος τμήμα της βιβλιοθήκης του. Τον Ιούνιο η Σάσα Τζεδάκη κατέθεσε αριστερά έντυπα της περιόδου της δικτατορίας και της Μεταπολίτευσης, ο Αλέξανδρος Πατραμάνης τοπικό Τύπο Αργολιδοκορινθίας και Κρήτης και ο Δημήτρης Μάρακας βιβλία, κυρίως γερμανόγλωσσα, από τη βιβλιοθήκη του. Τον Ιούλιο ο Άγγελος Τσαλκάνης διέθεσε περιοδικά της Μεταπολίτευσης και ο Δημήτρης Ψαρράς μια πολύ σημαντική σειρά ακροδεξιού Τύπου που συνέλεγε για τις έρευνές με περιοδικά και εφημερίδες από τη δεκαετία 1960 (εφ. 4 Αυγούστου) έως σήμερα.. Τέλος τον Σεπτέμβριο η οικογένεια Πρωτογερέλλη κατέθεσε σειρά της εφ. Δημοκρατική Λέσβος της δεκαετίας του 1980, ο Θανάσης Μουρατίδης βιβλία μαρξιστικής φιλοσοφίας και ο κ. Μαρκουλάκης έντυπα, εφημερίδες, προκηρύξεις και φυλλάδια σχετικά με το εργατικό κίνημα στη Μεταπολίτευση.

Σειρές εντύπων, καθώς και μεμονωμένα βιβλία, περιοδικά, φυλλάδια, cds και αρχειακά τεκμήρια πρόσφεραν στα ΑΣΚΙ οι Γιώργος Ανδρειωμένος, Γιάννης Αντωνιάδης, Μαρία Δαμηλάκου, Νάσος Ηλιόπουλος, Μαρία Ηλιού, Βαγγέλης Καραδήμας, Κωστής Καρπόζηλος, Νίκος Κατηφόρης, Δημήτρης Κατσορίδας, Ελένη Κυραμαργιού, Βασιλική Λάζου, Χρίστος Μάης, Θεόδωρος Μαλισιάνκος, Ανδρέας Μπουρούτης, Λήδα Παπαστεφανάκη, Νίκος Ποταμιάνος, Άρης Σειρηνίδης, Κώστας Τσίβος, Μανώλης Χαιρετάκης, Ελένη Χοντολίδου καθώς και η Γαλλική Σχολή Αθηνών, οι Εκδόσεις Νήσος και το Ινστιτούτο ΕΝΑ.

Τον Δεκέμβριο του 2020 τα ΑΣΚΙ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και τις Εκδόσεις Θεμέλιο, κυκλοφόρησαν τον τόμο: Μπάμπης Δρακόπουλος, ένας δημοκρατικός ηγέτης της Αριστεράς. Ανέκδοτες αναμνήσεις και πολιτικά κείμενα σε επιμέλεια της Άντας Κάπολα. Στο τόμο σκιαγραφείται η προσωπική και πολιτική διαδρομή του Δρακόπουλου, από την μεσοπολεμική του ένταξη στο κομμουνιστικό κόμμα και την εξορία του στη Φολέγανδρο έως το τέλος της δεκαετίας του ’80 και την κατάρρευση του Τείχους και επισημαίνεται ο καίριος ρόλος του Δρακόπουλου στην ανανέωση της πολιτικής και τω αριστερών ιδεών στη Μεταπολίτευση. Στην εκδοτική ομάδα συμμετείχαν η Άντα Κάπολα, ο Βαγγέλης Καραμανωλάκης και ο Ηλίας Νικολακόπουλος.

Τα ΑΣΚΙ, στο πλαίσιο του έργου «2 αιώνες σε 21 εκπομπές», το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού, έχουν ήδη αναρτήσει 13 ψηφιακές εκδόσεις που περιλαμβάνουν τις επιμελημένες ραδιοφωνικές συζητήσεις της εκπομπής «Η Ιστορία στο Κόκκινο», εικονογραφημένες με πρωτότυπο αρχειακό υλικό των ΑΣΚΙ και άλλων φορέων, εκδοτικό σημείωμα, χρονολόγιο και βιβλιογραφία. Οι ως τώρα εκδόσεις περιλαμβάνουν θεματικές όπως η προετοιμασία της Επανάστασης του 1821, οι φιλολογικοί σύλλογοι του 19ου αιώνα, η ιδιότητα του Έλληνα πολίτη και η ιστορικότητά της, η Οκτωβριανή Επανάσταση και το ΣΕΚΕ, οι φοιτητικές διαδρομές του Μεσοπολέμου, η πολεμική δεκαετία του 1940, οι έλληνες μετανάστες στη Δυτική Γερμανία, η χούντα της 21ης Απριλίου και το αντιδικτατορικό κίνημα στο εξωτερικό, οι πολλαπλές μεταβάσεις της Μεταπολίτευσης και η καταστροφή των φακέλων πολιτικών φρονημάτων. Συμμετείχαν οι συγγραφείς - ομιλητές: Πολυμέρης Βόγλης, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Μάκης Καβουριάρης, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Κωστής Καρπόζηλος, Γιώργος Ματζουράνης, Παντελής Μπουκάλας, Στρατής Μπουρνάζος, Ηλίας Νικολακόπουλος, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Ιωάννα Παπαθανασίου, Στάθης Παυλόπουλος, Σωτήρης Ριζάς, Τάσος Σακελλαρόπουλος, Αντώνης Σαραντίδης, Παναγιώτης Στάθης, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Χάγκεν Φλάισερ, Μενέλαος Χαραλαμπίδης, Αγγελική Χριστοδούλου και Δημήτρης Χριστόπουλος. Μέλη της Εκδοτικής ομάδας της σειράς είναι οι Μάνος Αυγερίδης, Ιωάννα Βόγλη και Στάθης Παυλόπουλος.

Τον Οκτώβριο του 2020 τα ΑΣΚΙ διοργάνωσαν διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή  το βιβλίο του Αντώνη Λιάκου Ο ελληνικός 20ός αιώνας. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι Πολυμέρης Βόγλης, Έφη Γαζή, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Μαριλένα Κατσίμη, Ιωάννα Λαλιώτου, Δήμητρα Λαμπροπούλου και Αντώνης Λιάκος.

Τον Δεκέμβριο του 2020 τα ΑΣΚΙ, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Θεμέλιο, παρουσίασαν σε διαδικτυακή εκδήλωση το προηγούμενο τεύχος του Αρχειοτάξιου, το οποίο ήταν αφιερωμένο στη σχέση λογοκρισίας και δημοκρατίας. Στην παρουσίαση συμμετείχαν οι Μάνος Αυγερίδης, Έφη Γαζή, Δημήτρης Δημούλης και Πηνελόπη Πετσίνη.

Τον Μάρτιο του 2021 τα ΑΣΚΙ και η Εταιρία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας (ΕΔΙΑ Μακεδονίας) διοργάνωσαν διαδικτυακή εκδήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την εκτέλεση στο Γεντί Κουλέ του πρωτομάρτυρα της ειρήνης Νίκου Νικηφορίδη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Χριστίνα Κόνιαλη, Σπύρος Κουζινόπουλος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Όλια Νικηφορίδη, Ηλίας Νικολακόπουλος και Γιώργος Πετρόπουλος.

Επίσης, τον Απρίλιο του 2021 τα ΑΣΚΙ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και τις Εκδόσεις Θεμέλιο, διοργάνωσαν διαδικτυακή εκδήλωση αφιερωμένη στον Μπάμπη Δρακόπουλο με αφορμή την έκδοση του προαναφερόμενου βιβλίου για τον ηγέτη της ανανεωτικής Αριστεράς. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Μπάμπης Γεωργούλας, Κώστας Δουζίνας, Άντα Κάπολα, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Σπύρος Λυκούδης, Ηλίας Νικολακόπουλος, Σόνια Τσιτήλου και Νίκος Φίλης.

Παράλληλα, τα ΑΣΚΙ σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) διοργάνωσαν για τρίτη συνεχή χρονιά ένα νέο Κύκλο διαλέξεων, απευθυνόμενο σε ευρύτερο κοινό. Ο Κύκλος των οκτώ διαλέξεων με θέμα «Οι κληρονομιές του 1821. Τα πρόσωπα και οι ιδέες» πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαΐου 2021 και σ’ αυτόν ομιλητές ήταν οι Νίκος Αλιβιζάτος, Δημήτρης Αρβανιτάκης, Έλλη Δρούλια, Νικόλαος Α. Ε. Καλοσπύρος, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Σοφία Καρύμπαλη-Κυριαζή, Αλέξανδρος Κεσσόπουλος, Χριστίνα Κουλούρη, Λίνα Λούβη, Χρήστος Λούκος, Παρασκευάς Ματάλας, Μαριλίζα Μητσού, Γιάννης Ξούριας, Γιάννης Παπαθεοδώρου, Έρη Σταυροπούλου και Ελισάβετ Τσακανίκα. Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση των διαλέξεων ήταν η Μαρία Καΐρη από το ΚΙΚΠΕ και οι Βαγγέλης Καραμανωλάκης και Αγγελική Χριστοδούλου από τα ΑΣΚΙ.

Και αυτή τη χρονιά τα ΑΣΚΙ συνέχισαν τη συνεργασία τους με τον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 Στο Κόκκινο και την εκπομπή Η Ιστορία στο Κόκκινο: μια εκπομπή για το παρελθόν, η οποία μεταδιδόταν κάθε Κυριακή 13.00-14.00. Ο όγδοος κύκλος (29 εκπομπές) που διήρκησε από 27 Σεπτεμβρίου έως 4 Ιουλίου κάλυψε πλήθος ιστορικών θεμάτων: την ένταξη των προσφυγόπουλων στην ελληνική κοινωνία, τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, τους πρόσφυγες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, την ιστορία της χιπ χοπ μουσικής σκηνής, την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης, τις προσλήψεις του Ελευθέριου Βενιζέλου, τον Δεκέμβρη του 2008, τον αντιδυτικισμό, τη λογοκρισία, το βιβλίο για τον Μπάμπη Δρακόπουλο, τη σεξουαλικότητα, την Παρισινή Κομμούνα, τις μετονομασίες οικισμών στο ελληνικό κράτος, το τουρκικό φοιτητικό κίνημα, τους έλληνες εθελοντές στον ισπανικό εμφύλιο, την εννοιολόγηση της μάγισσας στον Μεσαίωνα, τις πολιτικές εξελίξεις στη Χιλή, τη γερμανική προπαγάνδα στην Ελλάδα κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την ιστορία των ναρκωτικών ουσιών. Επίσης, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, πραγματοποιήθηκαν εκπομπές για τα απομνημονεύματα των αγωνιστών, τους Φιλέλληνες, τη δημόσια μνήμη της Επανάστασης, τον Ρήγα Βελεστινλή, τις αναγνώσεις της Επανάστασης από την ελληνική Αριστερά και για τα οικονομικά του Αγώνα.

Όλες οι εκπομπές είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση: https://soundcloud.com/aski-6 και στο Spotify. Η εκπομπή φιλοξένησε τους εξής ιστορικούς, κοινωνικούς επιστήμονες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους: Αλεξάνδρα Ανδρούσου, Δήμητρα Βασιλειάδου, Πολυμέρη Βόγλη, Έφη Γαζή, Κωστή Γκοτσίνα, Νίκη Διαλέτη, Στράτο Δορδανάς, Κώστα Γιαννακόπουλο, Άντα Κάπολα, Άννα Καρακατσούλη, Κωστή Κορνέτη, Χριστίνα Κουλούρη, Ελένη Κυραμαργιού, Αλέκο Λάμπρου, Σίμο Μποζίκη, Παντελή Μπουκάλα, Ευγενία Παλιεράκη, Γιάννη Παντελάκη, Αλέξανδρο Παπαγεωργίου, Σωκράτη Παπάζογλου, Κωστή Παπαϊωάννου, Γιάννη Παπακονδύλη, Πάρι Παπαμίχος Χρονάκης, Βασίλη Παπαστεργίου, Πηνελόπη Πετσίνη, Κωνσταντίνο Τσιτσελίκη, Λουκή Χασιώτη, Νίκο Χριστοφή και Δημήτρη Ψαρρά.

Την επιστημονική επιμέλεια των εκπομπών είχε ο Ηλίας Νικολακόπουλος, την οργάνωση παραγωγής η Ιωάννα Βόγλη και τη μουσική επιμέλεια οι Θανάσης Μήνας, Γιάννης Παπακονδύλης, Νίκος Θεοδωρόπουλος και Ηρώ Κουμεντάκου. Συντονιστές των εκπομπών ήταν οι Μάνος Αυγερίδης, Θανάσης Γάλλος, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Κωστής Καρπόζηλος, Στρατής Μπουρνάζος, Ηλίας Νικολακόπουλος, Χρήστος Τριανταφύλλου και Αγγελική Χριστοδούλου.

Τα ΑΣΚΙ, παρά τις όποιες δυσκολίες που επέφερε η πανδημία, συνέχισαν και αυτή τη χρονιά είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς να εκπονούν έργα και δράσεις.

-    Τον Μάρτιο του 2021, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, τα ΑΣΚΙ ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας με τίτλο «Αριστερά και 1821» (https://aski1821.gr/), όπου αποτυπώνονται οι αναγνώσεις της ελληνικής Επανάστασης από την Αριστερά μέσα από σπάνια αρχειακά τεκμήρια, μοναδικά έντυπα, ζωντανές συζητήσεις και πρωτότυπα κείμενα ιστορικών. Την επιστημονική επιμέλεια της ιστοσελίδας είχε ο Βαγγέλης Καραμανωλάκης, την αρχειακή έρευνα έκανε ο Θανάσης Γάλλος, ενώ συντονιστής του έργου ήταν ο Μάνος Αυγερίδης. Με κείμενα συνεισέφεραν οι Μάνος Αυγερίδης, Ιωάννα Βόγλη, Πολυμέρης Βόγλης, Άντα Κάπολα, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Κωστής Καρπόζηλος, Ελένη Κούκη, Άννα Ματθαίου, Στάθης Παυλόπουλος, Πόπη Πολέμη, Παναγιώτης Στάθης και Μάγδα Φυτιλή. Η ιστοσελίδα θα εμπλουτίζεται με νέα κείμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021. Μέχρι στιγμής έχουν αναρτηθεί δύο συνεντεύξεις με τον Χρήστο Λούκο και τον Ριχάρδο Σωμερίτη, ένα άρθρο του Δημήτρη Αρβανιτάκη για τον Σπύρο Ασδραχά και τη διαμόρφωση ενός ερευνητικού πεδίου για το 1821, το οποίο συνοδεύεται και από ένα ανυπόγραφο κείμενό του και ένα άρθρο της Πόπης Πολέμη για τη σχέση του Φίλιππου Ηλιού με την ιστοριογραφία της Επανάστασης, καθώς και μια παλαιότερη εισήγηση τού ιδρυτή των ΑΣΚΙ.

-    Τον Νεοέμβριο του 2021 τα ΑΣΚΙ και το περιοδικό Historein θα διοργάνωσουν συνέδριο με τίτλο «200 χρόνια ιστορία της Ελλάδας: θεωρήσεις και ερμηνείες στον 20ό αιώνα». Στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου συμμετέχουν οι Πολυμέρης Βόγλης, Έφη Γαζή, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Κωστής Καρπόζηλος και Δήμητρα Λαμπροπούλου.

-    Από τον Σεπτέμβριο του 2020 τα ΑΣΚΙ συμμετέχουν σε μια σειρά από workshops που διοργανώνει το International Association of Labour History Institutions (IALHI) για τη σχέση των αρχειακών φορέων με τα social media με στόχο την ενίσχυση της ορατότητας των φορέων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και της μεταξύ τους συνεργασίας.