Δεκέμβριος 2022

Η Στέλλα Στεφανάτου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τη συλλογή θεατρικών προγραμμάτων του Ιωάννη Στεφανάτου της περιόδου 1960-1978.

Ο Σπύρος Καράβας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ χφ. ημερολόγιο του Μιχ. Χ. από την περίοδο της Κατοχής στη Μυτιλήνη (1942-1945).

Ο Θεόδωρος Γιαννούσης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία για την Κατοχή, την Αντίσταση, τον Εμφύλιο και τη δεκαετία του 1960.

Ο Βασίλης Πλάτανος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία, ανάτυπα και περιοδικά από τη βιβλιοθήκη του.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Γιώργος Ανδρειωμένος, Θανάσης Γάλλος, Μαρία Ηλιού, καθώς και η Γαλλική Σχολή Αθηνών, ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη και η Εταιρεία Ιστορικών & Κοινωνικών Μελετών Κορωπίου.

Νοέμβριος 2022

Ο Δημήτρης Δημητριάδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αρχειακά τεκμήρια της ανανεωτικής Αριστεράς (ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, ΚΚΕ Εσωτερικού Θεσσαλονίκης) και της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονικής του ΣΥΡΙΖΑ (πρακτικά συνεδριάσεων, ονομαστικές καταστάσεις κ.ά.).

Ο Δημήτρης Πλουμπίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρά του περ. Εθνική Αντίσταση, επιστολικά δελτάρια του Δ. Παπαχρίστου από τη Μακρόνησο, ένα ψηφιοποιημένο φύλλο της εφ. Ιατρικός Αγών (26/9/1942) και ένα άρθρο των Δ. Πλουμπίδη και Β. Τομαρά.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, Πολυμέρης Βόγλης, Χρήστος Ρανταβέλας, καθώς και η Τράπεζα Eurobank.

Οκτώβριος 2022

Ο Έβριν Σέχου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το ψηφιακό αρχείο του Φόρουμ Αλβανών μεταναστών με φυλλάδια, προκηρύξεις, εσωτερικά κείμενα και εφημερίδες.

Ο Νίκος Παπαδογιάννης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το ψηφιακό αρχείο «HIV/AIDS στην Ελλάδα- υλικό από κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς φορείς». Το υλικό συλλέχτηκε και ψηφιοποιήθηκε από τον Παναγιώτη Δαμάσκο με επιμέλεια του Ν. Παπαδογιάννη στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος “Transnational Sexual Health Activism and AIDS in Western Europe 1980’s-1990’s”.

Ο Ορέστης Σχοινάς κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία ιστορίας και πολιτικής φιλοσοφίας.

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα, περιοδικά και αποκόμματα τύπου από τη βιβλιοθήκη της.

Η Αγγελική Κωνσταντακοπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία και περιοδικά από τη βιβλιοθήκη της.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ η Αναστασία Κούκουνα, ο Χρίστος Μάης και οι Εκδόσεις Firebrand.

Σεπτέμβριος 2022

Η Λία Χαλκιά κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ένα ημερολόγιο του πατέρα της Βασίλη Χαλκιά από το ελληνοαλβανικό μέτωπο.

Η Αμαλία Κολώνια κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών του Στρασβούργου της δεκαετίας του 1970, αντιδικτατορικά έντυπα, αποκόμματα τύπου της εφ. IlManifesto, υλικά του ΚΚΕ εσ., επιστολή της Φώφης Λαζάρου προς την ίδια.

Ο Δημήτρης Πλουμπίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα από τη βιβλιοθήκη του Θανάση Τζαβάρα, φωτογραφίες κρατουμένων της Μακρονήσου, καθώς και έντυπα από την προσωπική του βιβλιοθήκη.

Ιούλιος 2022

Ο Μπάμπης Γεωργούλας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια του ΚΣ του «Ρήγα Φεραίου» και του ΚΚΕ Εσ. από το προσωπικό του αρχείο, ημερολόγια της Αυγής, αφίσες της ΕΚΟΝ «Ρήγας Φεραίος» καθώς και μία γραφομηχανή που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας για την έκδοση παράνομων εντύπων.

Ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

Η Ελευθερία Παπουτσάκη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία από τη βιβλιοθήκη της μητέρας της Ξανθίππης Ζαχαριάδου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Κωστής Καρπόζηλος, Αντώνης Λιάκος, Κατερίνα Μπαλκούρα, BartSoethaert, η Γαλλική Σχολή Αθηνών και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Ιούνιος 2022

Η Βάλια Γκέντσου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα, αναπαραγωγές υλικών και σημειώσεις για τη Σύρο.

Ο Στάθης Λουκάς κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από το προσωπικό του αρχείο για τον αντιδικτατορικό αγώνα στην Τεργέστη.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ ο Δημήτρης Κατσορίδας, η Ελληνική Αρχειακή Εταιρεία, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης.

Μάιος 2022

Η Πηνελόπη Νικολάου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από το προσωπικό της αρχείο και το αρχείο του συζύγου της Χριστόδουλου Λέφα, τα οποία περιλαμβάνουν προκηρύξεις και ανακοινώσεις της ΠΑΣΠ, του ΕΚΚΕ και της ΑΑΣΠΕ.

Ο Παύλος Κωνσταντινίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αρχειακά τεκμήρια, έντυπα και εφημερίδας της ΠΠΣΠ της περιόδου της Μεταπολίτευσης.

Ο Δημήτρης Πλουμπίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ χειροποίητη μακέτα αφίσας της Βασιλικού Ιδρύματος σχετικά με τις παιδοπόλεις της βασίλισσας Φρειδερίκης.

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου του Φίλιππου Ηλιού με τεκμήρια από τη συμμετοχή του στο ΔΣ της Αυγής και των ΑΣΚΙ, κατάλοιπα από το αρχείο του Μ. Παρτσαλίδη και του Αλ. Παπαναγιώτου, τεύχη του περ. Νουμάς της δεκαετίας του 1920 και φύλλα της εφημερίδας της ΕΠΟΝ Λεβεντιά της δεκαετίας του 1950.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Γιώργος Ανδρειωμένος, Μπάμπης Γεωργούλας, Κωστής Καρπόζηλος, Τάκης Μαστρογιαννόπουλος, Μάκης Μπεκιάρης, Πόπη Πολέμη, Χάρης Ραζάκος, καθώς και η Γαλλική Σχολή Αθηνών.

Ψηφιακές αναπαραγωγές τεκμηρίων για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ η Όλγα Μούτσιανου και ο Πάνος Παπαδόπουλος.

Απρίλιος 2022

Ο Stephan Schirmer κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το βιβλίο επισκεπτών της Βίλας Heitmann στη Θεσσαλονίκη της περιόδου 1921-1942.

Η κυρία Κοντογιάννη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα της συλλογής του Τάκη Κοντογιάννη με πολιτικές και καλλιτεχνικές αφίσες, αντιδικτατορικά έντυπα, τρικ και προκηρύξεις της Μεταπολίτευσης και εκδόσεις του ΚΚΕ.

Ο Βασίλης Βασιλειάδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα της συλλογής του με θεματικό αρχείο αποκομμάτων τύπου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Θεόδωρος Μαλισιάνκος, Δημήτρης Μαυροσκούφης, Ανδρέας Μπαλτάς, καθώς και η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου.

Μάρτιος 2022

Η Νατάσα Μερτίκα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το προσωπικό της αρχείο, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αρχείο αποκομμάτων ευρωπαϊκού τύπου από την κατάθεσή της στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τα βασανιστήρια που υπέστη κατά τη διάρκεια της δικτατορίας της 21ης Απριλίου.

Ο Σπύρος Σελιανίτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του προσωπικού του αρχείου με κείμενα του βιβλίου του, κείμενα θέσεων για την αγροτική οικονομία.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Σπύρος Κακουριώτης, Πέτρος Καραγιώργος, Κωστής Καρπόζηλος, Ελευθερία Κοψιδά, καθώς και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, οι Εκδόσεις Τόπος και το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών Κύπρου.

Φεβρουάριος 2022

Ο Σπύρος Κακουριώτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τρικάκια, προκηρύξεις, κονκάρδες και άλλα αντικείμενα από το αριστερό κίνημα της Μεταπολίτευσης, καθώς και χφ. ημερολόγιο του Γ. Λεοντίδη και επιστολές του Δ. Μελιγκώνη.

Η Πόλυ Σαββινίδου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ προσωπικά έγγραφα του πατέρα της Ελευθέριου Σαββινίδη.

Ο Θανάσης Καραθανάσης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ fanzines της περιόδου 2017-2021.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Τασούλα Βερβενιώτη, Θανάσης Γάλλος και Μανώλης Χαιρετάκης.

Ιανουάριος 2022

Ο Γιώργος Μπουγελέκας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αφίσες του ΚΚΕ εσωτ., του ΚΚΕ εσωτ.-Α.Α., ΑΚΟΑ, ΣΥΝ κ.ά. και τεύχη του περιοδικού Η Αριστερά σήμερα.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μιχάλης Λυμπεράτος, Τάκης Μαστρογιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Τζίνης, καθώς και οι Εκδόσεις Νήσος.

Δεκέμβριος 2021

Η Μαρία Μποντίλα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία από το Εκδοτικό «Νέα Ελλάδα» και από τις Πολιτικές & Λογοτεχνικές Εκδόσεις, καθώς και αφίσες από την Ανατολική Γερμανία.

Ο Bill Aggelidis κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακή αναπαραγωγή φωτογραφίας του πατέρα του Αλέκου Αγγελίδη για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου.

Ο Φώτης Βασιλόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακή αναπαραγωγή φωτογραφίας του παππού του Φώτιου Βασιλόπουλου για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου.

Η Αυγή κατέθεσε στα ΑΣΚΙ μία πλήρη ψηφιακή σειρά της εφημερίδας.

Ο Νέστορας Παπανικολόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έργα δικά του (ξυλογραφίες, εκτυπώσεις, μονοτυπίες, χαρακτικά κ.ά.), της Βίργως Βασιλείου και δύο ξυλογραφίες του Τάσσου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Ντίνα Βαΐου, Μαίρη Κολιού, Αντώνης Περώνης, Αλέκος Χατζηδάκης, καθώς και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και ο Άλλος Τόπος Επικοινωνίας και Πολιτισμού.

Νοέμβριος 2021

Η Ιωάννα Πετροπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της βιβλιοθήκης της με κυρίως φεμινιστικά έντυπα.

Η Ζήνα Ραζή κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου του Απόστολου Αποστόλου με φωτογραφίες, αποκόμματα τύπου, έντυπα και βιβλία του Α. Αποστόλου.

Η Γωγώ Χατζηγεωργίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο και τη βιβλιοθήκη της Λιλής Χατζηγεωργίου με τεκμήρια για το γυναικείο κίνημα.

Η κυρία Κριτσωτάκη-Κοκκίνη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της βιβλιοθήκης Κοκκίνη και τμήμα του φωτογραφικού του αρχείου με φωτογραφίες της περιόδου 1950-1960 και 1985-1990.

Ο Νίκος Ποταμιάνος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρά φανζίνς των δεκαετιών 1980-1990.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Θανάσης Γάλλος, Κώστας Μπαρούτας, Αλέξης Παπαχελάς, Χρήστος Ρέππας, Θανάσης Σκρουμπέλος, καθώς και οι Εκδόσεις Επίκεντρο, οι Εκδόσεις Νήσος, οι Εκδόσεις Ποταμός και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

Οκτώβριος 2021

Η Μαρία Καζολέα και ο Νικόλας Ζηργάνος κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ τμήμα του αρχείου του Κώστα Καζολέα με δικαστικά έγγραφα από τη δίκη των μελών της Δημοκρατικής Άμυνας, 1967-1974.

Η Παναγιώτα Κουρέπη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της Βιβλιοθήκης της Φώφης Λαζάρου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Πέτρος Παπαπολυβίου, Γιώργος Σιδηρόπουλος, Γ. Στασινάκης, καθώς και η Γαλλική Σχολή Αθηνών και οι Εκδόσεις Νήσος.

Σεπτέμβριος 2021

Ο Βαγγέλης Γρηγορόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακή αναπαραγωγή φωτογραφίας του πατέρα του Αθανάσιου Γρηγορόπουλου από τη Μακρόνησο.

Ο Μαρκουλάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα, εφημερίδες, προκηρύξεις και φυλλάδια σχετικά με το εργατικό κίνημα στη Μεταπολίτευση.

Ο Θανάσης Μουρατίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία μαρξιστικής φιλοσοφίας.

Η Οικογένεια Πρωτογερέλλη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρά της εφ. Δημοκρατική Λέσβος της δεκαετίας του 1980.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Γιώργος Ανδρειωμένος, Μαρία Δαμηλάκου, Βαγγέλης Καραδήμας, Ανδρέας Μπουρούτης, Άρης Σειρηνίδης και Κώστας Τσίβος.

Ιούλιος 2021

Ο Άγγελος Τσαλκάνης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ περιοδικά της Μεταπολίτευσης.

Ο Δημήτρης Ψαρράς κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ακροδεξιό Τύπο της Μεταπολίτευσης.

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Γιάννης Αντωνιάδης, Μαρία Ηλιού, Κωστής Καρπόζηλος, Δημήτρης Κατσορίδας, Λήδα Παπαστεφανάκη, Νίκος Ποταμιάνος, καθώς και το Ινστιτούτο ΕΝΑ.

Ιούνιος 2021

Η Σάσα Τζεδάκη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αριστερά έντυπα της περιόδου της δικτατορίας και της Μεταπολίτευσης.

Ο Γιάννης Ευδοκιμίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα του προσωπικού του αρχείου με τεκμήρια της ΚΟΒ Υγειονομικών του ΚΚΕ εσ. και του συνδικαλιστικού κινήματος νοσοκομειακών γιατρών των δεκαετιών 1970-1990.

Ο Αλέξανδρος Πατραμάνης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τοπικό Τύπο Αργολιδοκορινθίας και Κρήτης.

Ο Δημήτρης Μαράκας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία, κυρίως γερμανόγλωσσα, από τη βιβλιοθήκη του.

Μάιος 2021

Ο Ισίδωρος Μπάλιος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από τη δεκαετία του 1940.

Ο Νίκος Γιάτσος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ δελτάρια αλληλογραφίας πολιτικών κρατουμένων και εξορίστων 1949-1951 και 1967-1970.

Η Μυρσίνη Ζορμπά κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα του προσωπικού της αρχείου.

Ο Βασίλης Νικολαΐδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τη βιβλιοθήκη της μητέρας του Μάρμως Γεωργαλά-Νικολαΐδη.

Ο Στρατής Μπουρνάζος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της βιβλιοθήκης του.

Η Μαριλένα Βασίλογλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια, συμπληρώνοντας το αρχείο του Χαράλαμπου Θεοδωρίδη.

Μάρτιος – Απρίλιος 2021

Ο Σπύρος Κακουριώτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της βιβλιοθήκης του.

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια, συμπληρώνοντας το αρχείο για την αντιδικτατορική δράση στο εξωτερικό.

Βιβλία δώρισαν στα ΑΣΚΙ η Βασιλική Λάζου και η Γαλλική Σχολή Αθηνών.

Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2021

Ο Χ. Ν. Πετράκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα φυλλάδια από τη βιβλιοθήκη του Γιώργου Διαμαντίκου.

Ο Χρήστος Σελιανίτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια, συμπληρώνοντας το αρχείο του πατέρα του Σπύρου Σελιανίτη.

Βιβλία δώρισαν στα ΑΣΚΙ η Ελένη Χοντολίδου και οι Εκδόσεις Νήσος.

Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2020

Ο Νίκος Κατηφόρης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια για την Μπεάτα Κιτσίκη και αντίγραφο του λογοτεχνικού προγράμματος του λογοτεχνικού μνημόσυνου του Άγγ. Σικελιανού (1942).

Η Ρουμπίνη Μαρίνη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών του παππού της Κώστα Π. Μαρίνη από τη Μακρόνησο.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Νάσος Ηλιόπουλος, Ελένη Κυραμαργιού και Χρίστος Μάης.

Οκτώβριος 2020

Το Λύκειο Σκοπέλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ εκδόσεις του καθεστώτος της 21ης Απριλίου.

Η Νατάσσα και η Μαρία Δομνάκη κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ το αρχείο του πατέρα τους Γιάννη Δομνάκη (1918-2005), ο οποίος είχε διατελέσει δήμαρχος Νέας Ιωνίας για τέσσερις τετραετίες (1964, 1975, 1978, 1982).

Σεπτέμβριος 2020

Η Κούλα Θέου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια, συμπληρώνοντας το αρχείο του Ζήση Θέου.

Η Μαριλένα Βασίλογλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια, συμπληρώνοντας το αρχείο του καθηγητή φιλοσοφίας Χαράλαμπου Θεοδωρίδη.

Η Νικολέτα Σιάνου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα από τις βιβλιοθήκες της Σοφίας Κωνσταντινίδου-Σπάλα και της Μαγδαληνής Κρομμυδά.

Ο Θεόδωρος Μαλισιάνκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια, συμπληρώνοντας το αρχείο για την αντάρτισσα Ασήμω Μαλισιάνκου-Σεγδίτσα.

Ο Βασίλης Ρούσογλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών και τεκμηρίων του πατέρα του Στέλιου Ρούσογλου από τη Μακρόνησο.

Η Μαρία Αντωνάτου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών και τεκμηρίων του πατέρα της Ιωάννη Βλάχου από τη Μακρόνησο.

Ο Μανώλης Χαιρετάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα από τη βιβλιοθήκη του.

Ιούλιος 2020

Ο Σπύρος Κλαυδιανός κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών του πατέρα του Θεόδωρου Κλαυδιανού από τη Μακρόνησο 1948-1952.

Ο Αιμίλιος Ριζογιάννης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ μεταγραφή του ημερολογίου του Γρηγόριου Ριζογιάννη, ανθυπολοχαγού της 9ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ (6/7/1943-25/2/1945).

Ο Μανώλης Χαιρετάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σπάνια έντυπα από τη βιβλιοθήκη του.

Ιούνιος 2020

Η «Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974 (ΕΔΙΑ)», μετά την αυτοδιάλυσή της, κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο της.

Τα εγγόνια του καθηγητή φιλοσοφίας στο ΑΠΘ Χαράλαμπου Θεοδωρίδη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του παππού τους.

Ο Σωτήρης Χαραλαμπίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρά του περιοδικού «Σύγχρονος Κινηματογράφος».

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ ο Μανώλης Χαιρετάκης και η Στυλιανή Χαντζή.

Μάιος 2020

Ο Αλέκος Χατζηδάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αφίσες και έντυπα της περιόδου της Μεταπολίτευσης.

Ο Άγγελος και ο Βασίλης Γκόγκογλου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ αρχειακά τεκμήρια της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και του ΚΚΕ Εσωτερικού από τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Οι Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ προκηρύξεις της οργάνωσής τους καθώς και φύλλα της εφημερίδας Οικοσοσιαλιστής, 2008-2011.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι DanGeorgakas, Βασίλης Θεοδοσόπουλος και Καίτη Τσαρουχά.

Μάρτιος 2020

Η Ευγενία Μπενά κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το προσωπικό αρχείο και τη Βιβλιοθήκη του Τάκη Μπενά.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μίμης Δαρειώτης, Μιχάλης Λυμπεράτος, Αντωνία Χάρτα-Μάργαρη, καθώς και το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδας.

Φεβρουάριος 2020

Ο Βασίλης Δουβίτσας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ χφ. ημερολόγιο του παππού του Κωνσταντίνου Δουβίτσα από την Ουκρανική εκστρατεία το 1919.

Ο Γιάννης Μπαλάφας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ εφημερίδες και περιοδικά της περιόδου 1967-1974 και της Μεταπολίτευσης.

Η Αγγελική Κωνσταντακοπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία ιστορικού και πολιτικού περιεχομένου.

Ο Νίκος Χατζηκυριάκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τρία εξώφυλλα του περ. Σπουδαστής με χαρακτικά του.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Θανάσης Γερμανίδης, Βασίλης Λιόσης, Αντρέας Μπαλτάς, Ιλεάνα Σακκά, Ιχάμπ Σαμπάνα, Τζέλα Σκούρα και Ζήσιμος Συνοδινός.

Ιανουάριος 2020

Η Χρύσα Μωραΐτου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ πλήρη σειρά της εφημερίδας Σοσιαλιστική Πορεία της περιόδου της Μεταπολίτευσης.

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ εφημερίδες και περιοδικά από τη Βιβλιοθήκη Φίλιππου Ηλιού.

Η Μαρία Μποντίλα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το Αρχείο του τμήματος εκπαίδευσης της ελληνικής κοινότητας πολιτικών προσφύγων της Δρέσδης.

Η Βάσω Μπεβούδα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αφίσες, αναρχικά περιοδικά και εφημερίδες από τη Βιβλιοθήκη του Ανέστη Παπαδόπουλου.

Ο Κώστας Τσεφαλάς κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από το προσωπικό του αρχείο, τα οποία αφορούν την πολιτική του δράση στο ΚΚΕ την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Η οικογένεια Ραγιά κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντιδικτατορικό τύπο και τεύχη του περ. Ελεύθερα Γράμματα, 1946-1947.

Ο Σπύρος Κακουριώτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών του πατέρα του Θεόδωρου Κακουριώτη από τη Μακρόνησο.

Ο Κώστας Γαβρόγλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ άρθρα, κείμενα και διάφορα τεκμήρια για την ιστορία του ΚΚΕ εσ.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Σπύρος Δανέλλης, Διαμαντής Θεοφίλου, Κώστας Κατσάπης και Ντούνια Κουσίδου.

Δεκέμβριος 2019

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ, συμπληρώνοντας το αρχείο του, τεκμήρια από τον αντιδικτατορικό αγώνα στη Δυτική Ευρώπη.

Ο Σίμος Κουσκούνης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών του Κωνσταντίνου Κουσκούνη από τη Μακρόνησο.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ ο Γιώργος Βραζιτούλης και οι Εκδόσεις Θεμέλιο.

Νοέμβριος 2019

Ο Σπύρος Γαλανός κατέθεσε στα ΑΣΚΙ, συμπληρώνοντας το αρχείο του, τεκμήρια από τον αντιδικτατορικό αγώνα στη Δυτική Γερμανία.

Ο Γιάννης Βλάχος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα, φυλλάδια, προκηρύξεις και έγγραφα της Πολιτικής Ένωσης Ελλήνων Κομμουνιστών.

Ο Παντελής Μούτουλας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ υλικό της έρευνάς του για τα βιβλία του Ωρίων-Γιάννης Μιχαλόπουλος και Πελοπόννησος 1940-1945.

Η Μαριάννα Κατσογιάννου κατάθεσε στα ΑΣΚΙ κατάλοιπα του αρχείου του πατέρα της Στέλιου Κατσόγιαννου με προσωπικά και υπηρεσιακά έγγραφα.

Η Μαίρη Κολιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από το αρχείο της Φραντζέσκας Ιακωβίδου-Δαγκλή με φωτογραφίες, καλλιτεχνικά προγράμματα και βιβλία.

Ο Νέστορας Παπανικολόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου της Βίργως Βασιλείου με επιστολές, φωτογραφίες και έργα τέχνης, καθώς και ζωγραφικά έργα της Ασημίνας Ρίζου.

Η Ελένη Πούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών από πολιτικούς πρόσφυγες στην Πολωνία και στην Τσεχοσλοβακία.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μυρώδης Αθανασίου, Θανάσης Γάλλος, Δημήτρης Γαρρής, Χαρίλαος Σισμάνης, Θανάσης Σκρουμπέλος καθώς και οι Εκδόσεις Τόπος και το Κέντρο Πολιτισμού Έρευνας & Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οκτώβριος 2019

Ο Παντελής Μούτουλας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της Βιβλιοθήκης του Ιωάννη Μιχόπουλου, καπετάνιου του ΕΛΑΣ Ωρίωνα.

Η Ειρήνη Νεδέλκου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακά αντίγραφα τεκμηρίων και αυτοβιογραφικών κειμένων του πατέρα της Γιώργου Νεδέλκου, γιατρού του Αρχηγείου Ηπείρου του ΔΣΕ.

Σεπτέμβριος 2019

Ο Στάθης Κουβελάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αφίσες, φυλλάδια, προκηρύξεις και έντυπα του ΚΚΕ εσ. και της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος.

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα της δεκαετίας του 1940, καθώς και φύλλο της εφημερίδας της Αδέσμευτης Κίνησης Γυναικών του 1988.

Η Αγνή Σιδερίδου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία από τη Βιβλιοθήκη Λευτέρη Αποστόλου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Βασίλης Αγγελίδης, Θανάσης Γάλλος, Άννα Μιχοπούλου, Βασίλης Μπογιατζής και Παντελής Μπουκάλας.

Ιούλιος 2019

Ο Κωστής Καρπόζηλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το πολιτικό αρχείο της Ελένης Φαμελιάδου-Νάκου, το οποίο περιλαμβάνει αρχειακά τεκμήρια και έντυπα από την προσωπική της διαδρομή στο ΕΚΚΕ.

Ο Στέλιος Αποστόλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αφίσες της Ένωσης Αριστερών Νέων, του ΣΥΝ, της Νεολαίας ΣΥΝ κ.ά.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρά του περιοδικού «Άλφα», 1995-2000.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στα ΑΣΚΙ προεκλογικά φυλλάδια, αποφάσεις και θέσεις συνεδρίων του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου 1999-2009.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ ο Παναγιώτης Βέμμος, η Ιωάννα Παπαθανασίου καθώς και η Raycap SA.

Μάιος - Ιούνιος 2019

Ο Άγγελος Γκόγκογλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από τον αντιδικτατορικό αγώνα καθώς και αρχειακά τεκμήρια της ΕΚΟΝ/Ρήγας Φεραίος και του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Η Οικογένεια του Γιάννη Μπανιά κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του, το οποίο περιλαμβάνει αρχειακά τεκμήρια και έντυπα από την πολιτική του διαδρομή στο ΚΚΕ Εσ.-Ανανεωτική Αριστερά και στην Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ).

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ ο Στέλιος Μηλιούλης, η Ρένα Χωρέμη, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Φιλαδέλφειας και το Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe.

Απρίλιος 2019

Η Βέτα Χονδρορίζου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία και φυλλάδια σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, την κοινωνική ασφάλιση και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Δήμητρα Λαμπροπούλου, Ιωάννης Νιζαμίδης, καθώς και η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Μάρτιος 2019

Ο Γιώργος και η Λιάνα Αραχωβίτη κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του προσωπικού τους πολιτικού αρχείου από την περίοδο που δραστηριοποιούνταν στο ΕΚΚΕ.

Ο Ολύμπιος Δαφέρμος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια για τους φοιτητικούς συλλόγους την περίοδο της δικτατορίας της 21ης Απριλίου.

Η Σόνια Τσιτήλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντίγραφο του φακέλου του Μπάμπη Δρακόπουλου από την Ασφάλεια, καθώς και άρθρα του στη εφ. «Η Αυγή».

Η Αναστασία Καμινάρη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία για την ιστορία της Αριστεράς.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μυρώδης Αθανασίου, Νατάσσα Δομνάκη, Κώστας Κατσούδας, Φανή Μπήτου, Παγωνιτάκης, Στάθης Παυλόπουλος και Δημήτρης Πλουμπίδης.

Φεβρουάριος 2019

Η Κατερίνα Χαιρέτη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ περιοδικές εκδόσεις, φυλλάδια και προκηρύξεις.

Ο Γιάννης Σιάτιστας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψιλογραφία πολιτικών κρατουμένων από τις Φυλακές Αίγινας.

Ο Κωστής Καρπόζηλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ εφημερίδες της ελληνοαμερικανικής αριστεράς των δεκαετιών 1920 και 1930.

Ο Λευτέρης Ξάνθος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αφίσες από το αντιδικτατορικό κίνημα στη Δυτική Γερμανία.

Ο Δημήτρης Παπανικολόπουλος κατέθεσε εφημερίδες της περιόδου της μεταπολίτευσης.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μαρία Ηλιού, Φανή Μπήτου, η Γαλλική Σχολή Αθηνών, οι Εκδόσεις «Πόλις», καθώς και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Ιανουάριος 2019

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φύλλα της εφ. «Λαϊκό Βήμα» και άλλα τεκμήρια της δεκαετίας του 1960.

Η Κωστούλα Σκλαβενίτη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντίγραφο πρακτικών της δίκης Πολκ, καθώς και τεκμήρια από τον αντιδικτατορικό αγώνα στην Ιταλία.

Η Βουβούλα Σκούρα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ slidesκαι φωτογραφίες και ψηφιακά αντίγραφα αφισών σχεδιασμένων από την ίδια.

Η κυρία Σπηλιοπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία από τη βιβλιοθήκη του πατέρα της.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Νατάσσα Δομνάκη, Χρήστος Ηλιάδης, οι Εκδόσεις «Εκτός των Τειχών», οι Εκδόσεις Καστανιώτη, καθώς και το Ίδρυμα της Βουλής.

Δεκέμβριος 2018

Η Άννα Μιχοπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τόμους του περιοδικού Ήλιος της δεκαετίας του 1950.

Η Μαίρη Κολιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια της οικογένειας Δαγκλή (φωτογραφίες κ.ά.) και τεκμήρια της ΕΠΟΝ.

Ο Νέστορας Παπανικολόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου της Βίργως Βασιλείου με φωτογραφίες από την εξορία, προσωπικά έγγραφα και χφ. βιβλία του Β. Βασιλείου.

Ο Θεμιστοκλής Βώκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία του Μεσοπολέμου και των δεκαετιών 1940 και 1950.

Η Λιάνα Αραχωβίτου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα και αφίσες του ΕΚΚΕ και της ΑΑΣΠΕ.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Κλεονίκη Αλεξοπούλου, Σπύρος Κουζινόπουλος, καθώς και ο Δήμος Κρωπίας και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

Νοέμβριος 2018

Ο Δημήτρης Τσαλκάνης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ επιστολές οικογενειακής αλληλογραφίας της δεκαετίας του 1930.

Η Κατερίνα Αρβανιτάκη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ περιοδικά της Μεταπολίτευσης.

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα των δεκαετιών 1960 και 1970.

Η Αγγελική Σινούρη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αυτοβιογραφικά κείμενα του πατέρα της Ανδρέα Σινούρη.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μυρώδης Αθανασίου, Μίμης Δαρειώτης, Χαράλαμπος Κόρακας, Μαρία Μαυροειδή, Δημήτρης Πλουμπίδης, καθώς και οι Εκδόσεις Θεμέλιο.

Οκτώβριος 2018

Η Κατερίνα Χαιρέτη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ εφημερίδες, περιοδικά φυλλάδια και καταστατικά εργατικών σωματείων της περιόδου 1930-1950.

Ο Τάκης Μαστρογιαννόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία, φυλλάδια και περιοδικά της Μεταπολίτευσης.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ ο Νικόλαος Βάλης και το StiftungEttersberg.

Σεπτέμβριος 2018

Η Άννα Μιχοπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρές των περιοδικών «Ελληνοχριστιανική Αγωγή» και «Φωτεινή Γραμμή».

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι NickHare, Αμαλία Κολώνια, καθώς και οι Εκδόσεις Μωβ Σκίουρος.

Ιούλιος 2018

Η Νένη Πανουργιά και η οικογένεια Γκόγκογλου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ επιστολές που αντάλλαξαν μέλη της οικογένειας Γκόγκογλου από τη Γυάρο και τη Λέρο, σε ψηφιακή μορφή.

Ο Δημήτρης Τσιώλης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα, φυλλάδια και προκηρύξεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Βασίλης Σκλιας και Τζέλα Σκούρα-Βαρνάβα.

Ιούνιος 2018

Η Βουβούλα Σκούρα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτογραφίες της από συνέδρια και εκδηλώσεις του ΚΚΕ Εσωτερικού σε μορφή pdf.

Ο Χρήστος Σελιανίτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του πατέρα του Σπύρου Σελιανίτη, γενικού γραμματέα του ΑΚΕ και του ΠΑΚΕ.

Ο Νέστορας Παπανικολόπουλος και η Μαίρη Κολιού κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου της Βίργως Βασιλείου.

Η Αλεξάνδρα Λιανέρη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα και περιοδικά της Μεταπολίτευσης.

Η Jane Gabriel κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το πλήρες σώμα των κειμένων από τις μη επεξεργασμένες συνεντεύξεις, οι οποίες διενεργήθηκαν για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ “Greece: The Hidden War”. Στο υλικό αυτό, περιλαμβάνονται και μαρτυρίες προσώπων που τελικά δεν εντάχθηκαν στο ντοκιμαντέρ. Επίσης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τα τρία επεισόδια του ντοκιμαντέρ σε εξωτερικό δίσκο, καθώς και την πλήρη βιντεοσκοπημένη συνέντευξη του Μάρκου Βαφειάδη.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Βενετία Γαζίλα, Μαίρη Καρτάλη και Λεωνίδας Κοντουδάκης.

Απρίλιος 2018

Ο Παναγιώτης Βέμος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ κείμενα και αποκόμματα για την Εθνική Αντίσταση στην Αρκαδία.

Ο Λευτέρης Ξάνθος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντιδικτατορικές αφίσες και μακέτες αφισών από το αντιδικτατορικό κίνημα στο Ντίσελντορφ, καθώς και φωτογραφίες από Έλληνες μετανάστες και από αντιδικτατορικές διαδηλώσεις.

Ο Αλέξης Καλοφωλιάς κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακά αντίγραφα προσωπικών φωτογραφιών και του μουσικού συγκροτήματος Last Drive από την περίοδο 1984-1990.

Ο Σταύρος Μουδόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αφίσες και έντυπα από τον αντιδικτατορικό αγώνα στο εξωτερικό.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Σπύρος Κακουριώτης και Χάρης Ρεϊτσίνης.

Ψηφιακές αναπαραγωγές τεκμηρίων για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ η Μαρία Θεοδωροπούλου.

Μάρτιος 2018

Η Μύρινα Καλαϊτζή και η Γεωργία Καζαντζίδου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ το κύριο σώμα του προσωπικού αρχείου του σκιτσογράφου Γιάννη Καλαϊτζή.

Ο Θοδωρής Αντωνόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακά τεύχη των περιοδικών Κράξιμο και Αμφί.

Ο Μάρκος Μπουκετσίδης-Σκουρτέλης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακά αντίγραφα τεκμηρίων της οικογένειάς του.

Η Μαίρη Κολιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτογραφίες και άλλα αρχειακά τεκμήρια συμπληρώνοντας το ήδη υπάρχον αρχείο της Βίργως Βασιλείου.

Η Όλγα Γκράτζιου και ο Μάκης Ζαχαράτος κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ αφίσες, έντυπα και τεκμήρια από τον αντιδικτατορικό αγώνα στη Δυτική Γερμανία, καθώς και εφημερίδες του Μεσοπολέμου.

Ο Θόδωρος Χατζησμαλής και η Καλυψώ-Έλλη Σμαραγδή κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ το φωτογραφικό αρχείο του δημοσιογράφου Θεόδωρου Δράκου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Θανάσης Γάλλος, Κωστής Καρπόζηλος, Γιάννης Μπαλάφας, Δημήτρης Μπενίας, Νίκος Νικολινάκος και Αγγελική Χριστοδούλου.

Φεβρουάριος 2018

Η Αγνή Σιδερίδου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ 17 τίτλους βιβλίων της Βιβλιοθήκης Λευτέρη Αποστόλου.

Ο Μανώλης Χαιρετάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φυλλάδια πολιτικών κομμάτων και κινήσεων της Μεταπολίτευσης.

Ο Πάνος Τριγάζης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια του κινήματος ειρήνης της Μεταπολίτευσης.

Ο Μάριος Μαρκοβίτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντίγραφα αρχειακών τεκμηρίων από την έρευνά του για την υπόθεση Μάρκου Μαρκοβίτη.

Ο Κλέαρχος Τσαουσίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία της δεκαετίας 1940.

Η Μαρία Καΐρη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της Βιβλιοθήκης του αρχιτέκτονα Γιάννη Τσιώμη.

Ψηφιακές αναπαραγωγές τεκμηρίων για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ο Θεόδωρος Πολυζώης.

Ιανουάριος 2018

Η οικογένεια Τάσου Παναγιωτόπουλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου του Τάσου Παναγιωτόπουλου με έντυπα της περιόδου της Κατοχής.

Ο Γιώργος Γάσσιας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα του αρχείου του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, 2003-2004.

Ο Δημήτρης Πλουμπίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ κατάλοιπα από το αρχείο του Μιχαήλ Γούτου για το θεσμό της υιοθεσίας παιδιών.

Ο Νίκος Καρηφόρης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το ημερολόγιο της Κλεαρέτης Δίπλα-Μαλάμου από την περίοδο της Κατοχής.

Ο Νίκος Φασουλής κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια της ελληνικής κοινότητας της Βεγγάζης, 1969-1979.

Ο κύριος Μπούμπουλης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της Βιβλιοθήκης του.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μυρώδης Αθανασίου, Ζωή Αρσένη, Βίκυ Κουσκουνά, Ευγενία Λουπάκη, Δήμητρα Σαμίου, Τάσος Τρίκκας και Νίκος Χατζηκυριάκος.

Ψηφιακές αναπαραγωγές τεκμηρίων για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ η Ευαγγελία Κερκουλά και η Αγγελική Χριστοδούλου.

Δεκέμβριος 2017

Η Άννα Μαρκουλιδάκη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα και τεκμήρια από τη Βιβλιοθήκη του Ν. Παπακωνσταντίνου από την περίοδο της δικτατορίας της 21ης Απριλίου.

Η Βωβούλα Σκούρα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών του Ελληνικού Εβραϊκού Μουσείου  από την έρευνά της για ντοκιμαντέρ.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Φιλήμων Καραμήτσου και Σπύρος Κακουριώτης.

  • Βιβλία για το χριστουγεννιάτικο παζάρι των ΑΣΚΙ πρόσφεραν οι Πολυμέρης Βόγλης, Γιάννης Βούλγαρης, Νατάσσα Δομνάκη, Μαρία Ηλιού, Μαρία Καΐρη, Σπύρος Κακουριώτης, Κωστής Καρπόζηλος, Παναγιώτης Κοτσίρης, Κατερίνα Λαμπρινού, Κωνσταντίνος Λιαρίκος, Λίνα Λούβη, Γιάννης Μπαλαμπανίδης, Ελένη Μπεχράκη, Ηλίας Νικολακόπουλος, Ιωάννα Πετροπούλου, Βίκυ Ρουμπέλα, Μικέλα Χαρτουλάρη, καθώς και οι Εκδόσεις Αντίποδες, οι Εκδόσεις Θεμέλιο, οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

Νοέμβριος 2017

Ο Βασίλης Φαναράκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τέσσερις τίτλους εφημερίδων, 12/1944.

Ο Ξενοφώντας Μαυραγάνης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έγγραφα φοιτητικών συλλόγων που στέλνονταν για δημοσίευση στην εφ. Μακεδονία την περίοδο 1967-1974.

Η Κατερίνα Αρβανιτάκη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από την ανεξάρτητη συνδικαλιστική παράταξη εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, καθώς και ψηφιακά αντίγραφα τεκμηρίων για το γυναικείο και το συνδικαλιστικό κίνημα των δεκαετιών 1980-1990.

Η Κατερίνα Καραπλή κατέθεσε στα ΑΣΚΙ προκηρύξεις, φυλλάδια κ.ά. του ΚΚΕ και της Σοσιαλιστικής Επαναστατικής Πάλης.

Η Ελένη Πούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τρία αυτοβιογραφικά κείμενα του πατέρα της Κώστα Τσοπανάκη για την περίοδο 1945-1949.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Απόστολος Διαμαντής, Δημοσθένης Μηλιούλης και Βασίλης Μιχόπουλος.

Οκτώβριος 2017

Η Ρόνια Αναστασιάδου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο της νεολαίας της ΕΑΡ, ΡΑΝ (Ριζοσπαστική Αριστερή Νεολαία).

Ο Βασίλης Παπαστεριόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ δημοσιεύματα τύπου από τιμητικές εκδηλώσεις για τον Η. Παπαστεριόπουλο και αντίγραφα εγγράφων από τον φάκελο του Η. Παπαστεριόπουλου στην Ασφάλεια.

Η Ελένη Πούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στην Τσεχοσλοβακία.

Ο Δημοσθένης Μηλιούλης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακό αντίγραφο του αρχείο του πατέρα του Στυλιανού Μηλιούλη από την περίοδο της Κατοχής και της Αντίστασης.

Ο Μανώλης Χαιρετάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία, περιοδικές εκδόσεις και φυλλάδια της Μεταπολίτευσης.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μανόλης Κυριακής, Θόδωρος Μαλισιάγκος, Νικόλαος Χαρτοματσίδης και Γιώργης Χριστοφιλόπουλος.

Σεπτέμβριος 2017

Ο Τάκης Παληός κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα και τεκμήρια από το αρχείο του.

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ δίσκους της δεκαετίας του 1960, έντυπα και φωτογραφίες της Μεταπολίτευσης.

Ο Κώστας Καλυβιώτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα, αναπαραγωγές φωτογραφιών και κείμενά του για την Αντίσταση και την ΕΠΟΝ.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Αμαλία Κολώνια, Τάσος Μαστρογιαννόπουλος καθώς και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ο Γιώργος Αφένδρας.

Ιούλιος 2017

Η Ζωή Βογιατζάκη-Τσιπίδου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία και περιοδικά της Μεταπολίτευσης.

Ο Φώτος Λαμπρινός κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αναπαραγωγές φωτογραφιών του ίδιου και του πατέρα του, Δεκέμβρης 1944-Γενάρης 1945.

Ο Στράτος Μπανακάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών του πατέρα του Τάσου Μπανακάκη και ψηφιακά τεκμήρια του ΚΚΕ Εσωτερικού και του Ρήγα Φεραίου Θεσσαλονίκης.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Γιάννης Βουλγαράκης, Κατερίνα Καραπλή, Άννα Μιχοπούλου, καθώς και το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ιούνιος 2017

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Πηνελόπη Πετσίνη κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών από το αρχείο του Νίκου Παναγιωτόπουλου για τη δεκαετία του 1980, στο πλαίσιο του προγράμματος της Μεταπολίτευσης.

Η Ελένη Πούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντίγραφο μαρτυρίας του παππού της Κωνσταντίνου Τσοπανάκη για την αποχώρηση του ΔΣΕ και την πολιτική προσφυγιά στην Πολωνία, καθώς και αντίγραφο μαρτυρίας για το χωριό του στην Ευρυτανία.

Ο Άλκης Χρυσοστομίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του πατέρα του Σοφιανού Χρυσοστομίδη, καθώς και φύλλα της εφημερίδας «Η Αυγή» από τη δεκαετία του 1980.

Η Μαρία Καΐρη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ 46 κούτες βιβλίων από την προσωπική της βιβλιοθήκη.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Ντίνα Βαΐου, Θεόδωρος Βαλαχάς, Κωστής Καρπόζηλος, Γιάννης Παπακονδύλης, Victor Fernandez Soriano, καθώς και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

Μάιος 2017

Ο Διονύσης Βισβάρδης και η Βάσω Καίσαρη κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ μέσω του Ηλία Φαϊνού, δύο σειρές ελληνικών εφημερίδων που εκδόθηκαν στο Μόντρεαλ του Καναδά «Εργατικά Νέα» (1973-1984) και «L’ époqueΕΠΟΚ» (1994-1998) και δύο έντυπα (μία διδακτορική διατριβή και ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο του Π. Καίσαρη).

Η Ζαμπέτα Βεντούρη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών του πατέρα της Γεωργίου Βεντούρη και του καταστατικού της «Εργατικής Ένωσης Κιμώλου».

Ο Μάριος Σαρακινιώτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα και περιοδικά της Μεταπολίτευσης.

Ο Διονύσης Γρηγοράτος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φυλλάδια και αφίσες από τις ταινίες του Παράσταση για έναν ρόλο και Φάκελος Πολκ στον αέρα.

Η Άννα Μιχοπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ 12 τόμους του περ. Αστυνομικά Χρονικά (1972-1983).

Η Σοφία Ματθαίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από την έρευνά της για τους συλλόγους και το κίνημα παλαιών πολεμιστών.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι JeremyBorsos, Μυρώδης Αθανασίου, Χριστόφορος Κοντονικολής, Ηλίας Νικολακόπουλος, Έφη-Λίζα Τσάντη, καθώς και οι Εκδόσεις Αλεξάνδρεια, το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Ψηφιακές αναπαραγωγές τεκμηρίων για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ η Ειρήνη Φράγκου.

Απρίλιος 2017

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου που ήδη βρίσκεται στα Αρχεία με τεκμήρια από την αντιδικτατορική δράση των Ελλήνων σε Γερμανία και Ελβετία.

Ο Αντώνης Λιάκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του προσωπικού του αρχείου που ήδη βρίσκεται στα Αρχεία.

Ο NickHare κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα του αρχείου του πατέρα του E. J. Hare με τεκμήρια από την αποστολή της UNRRAστη μεταπολεμική Ελλάδα.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Θανάσης Γάλλος, Μανόλης Κυριάκης, Έλλη Λεμονίδου και Χριστόφορος Χατζηνικολής, καθώς και οι Εκδόσεις Βιβλιόραμα.

Ψηφιακές αναπαραγωγές τεκμηρίων για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ο Στράτος Μπανακάκης.

Μάρτιος 2017

Ο Νέστορας Παπανικολόπουλος κατάθεσε στα ΑΣΚΙ έξι πρωτότυπα χαρακτικά της Βίργως Βασιλείου.

Ο Αλέκος Μοριανόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια του Σωματείου Εργαζομένων Επιχειρήσεως «Ανατόλια», αποκόμματα τύπου για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και ψηφίσματα συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους της ταπητουργίας «Ανατόλια», 1985-1988

Η Μαίρη Κολιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών της οικογένειας Δαγκλή από τον Άη Στράτη, επιστολικών δελταρίων προς τον Γιώργο Δαγκλή στον Άη Στράτη και φωτογραφιών του Νίκου Σκοπούλη.

Ο Γιάννης Γαλελιάνος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ξύλινα χειροτεχνήματα από τη Μακρόνησο, καθώς και μπομπίνες με ηχογραφημένες συναυλίες.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Κωστής Λιόντης και Αντώνης Μπουντούρης.

Ψηφιακές αναπαραγωγές τεκμηρίων για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ η Μαρία Παπανικολάου.

Φεβρουάριος 2017

Η Ελένη Βρυνιώτη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών από το αρχείο της μητέρας της Αικατερίνης Δάκαρη-Βρυνιώτη από την παιδόπολη Ιωαννίνων.

Ο Μάριος Μαρκοβίτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακό αντίγραφο από ηχογραφημένη συνέντευξή του.

Η Γεωργία Ζέρβα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια για την εκπαίδευση των Ελλήνων στην Τσεχία.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μάριος Θρασυβούλου, Πέτρος Καραγεώργος, Κωστής Καρπόζηλος, Χρήστος Μάης, Πόπη Πολέμη και Χρήστος Σκούπρας.

Ψηφιακές αναπαραγωγές τεκμηρίων για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ οι Άγγελος Κοντοθάνος, Δημήτρης Κουλούκης, Αναστασία Μαμούρη, Σοφία Παπαγιάννη-Λουκέρη, Χρήστος και Νανά Σαλίδη, Φωτεινή Ψαρρού.

Ιανουάριος 2017

Η Ζάννα Κατσαφάνα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντίγραφο της χειρόγραφης μαρτυρίας της Βασιλικής Τζαβέλα-Κατσαφάνα.

Στα ΑΣΚΙ κατατέθηκαν κατάλοιπα του αρχείου του Νίκου Καρβούνη με τεκμήρια και φωτογραφίες του τμήματος ξένου τύπου του ΕΑΜ, έντυπα Ελλήνων μεταναστών σε Ευρώπη και Αμερική και τεκμήρια της Εταιρείας «Ελληνισμός».

Η Πηνελόπη Πετσίνη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτογραφικά λευκώματα και προγράμματα φωτογραφικών εκθέσεων της περιόδου 1990-2010.

Ο Βίκτωρ Ελιέζερ κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φυλλάδια και προκηρύξεις μαθητικών και φοιτητικών οργανώσεων της Μεταπολίτευσης.

Ο Κωστής Καρπόζηλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτογραφίες από απεργιακές κινητοποιήσεις των δεκαετιών 1970-1980.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Κατερίνα Δέδε, Τάσος Κωστόπουλος και Βασιλική Λάζου.

Προσκτήσεις 2011-2016