Ιούνιος 2022

Η Βάλια Γκέντσου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα, αναπαραγωγές υλικών και σημειώσεις για τη Σύρο.

Ο Στάθης Λουκάς κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από το προσωπικό του αρχείο για τον αντιδικτατορικό αγώνα στην Τεργέστη.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ ο Δημήτρης Κατσορίδας, η Ελληνική Αρχειακή Εταιρεία, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης.

 

Μάιος 2022

Η Πηνελόπη Νικολάου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από το προσωπικό της αρχείο και το αρχείο του συζύγου της Χριστόδουλου Λέφα, τα οποία περιλαμβάνουν προκηρύξεις και ανακοινώσεις της ΠΑΣΠ, του ΕΚΚΕ και της ΑΑΣΠΕ.

Ο Παύλος Κωνσταντινίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αρχειακά τεκμήρια, έντυπα και εφημερίδας της ΠΠΣΠ της περιόδου της Μεταπολίτευσης.

Ο Δημήτρης Πλουμπίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ χειροποίητη μακέτα αφίσας της Βασιλικού Ιδρύματος σχετικά με τις παιδοπόλεις της βασίλισσας Φρειδερίκης.

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου του Φίλιππου Ηλιού με τεκμήρια από τη συμμετοχή του στο ΔΣ της Αυγής και των ΑΣΚΙ, κατάλοιπα από το αρχείο του Μ. Παρτσαλίδη και του Αλ. Παπαναγιώτου, τεύχη του περ. Νουμάς της δεκαετίας του 1920 και φύλλα της εφημερίδας της ΕΠΟΝ Λεβεντιά της δεκαετίας του 1950.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Γιώργος Ανδρειωμένος, Μπάμπης Γεωργούλας, Κωστής Καρπόζηλος, Τάκης Μαστρογιαννόπουλος, Μάκης Μπεκιάρης, Πόπη Πολέμη, Χάρης Ραζάκος, καθώς και η Γαλλική Σχολή Αθηνών.

Ψηφιακές αναπαραγωγές τεκμηρίων για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ η Όλγα Μούτσιανου και ο Πάνος Παπαδόπουλος.

→Νέες προσκτήσεις: περισσότερα