Δεκέμβριος 2016

Ο Νίκος Λιναρδάτος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο του πατέρα του Κώστα Λιναρδάτου.

Ο Αλέξανδρος Μακρής κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αφίσες, μπροσούρες, περιοδικά και φυλλάδια του φοιτητικού σχήματος «Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής» των δεκαετιών 1990-2000.

Η Δέσποινα Γκανάτσιου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτογραφίες από το αρχείο του αρχίατρου του ΔΣΕ Νώντα Σακελλαρίου της περιόδου 1940-1960.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Γιάννης Κονιόρδος, Μαρία Δημητροπούλου και Βασιλική Μεσθανέως.

Νοέμβριος 2016

Ο Alexander Kitroef κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φυλλάδια και εκδόσεις των δεκαετιών 1940 και 1970.

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα και φυλλάδια της ΕΔΑ και αρχειακά τεκμήρια από το προσωπικό της αρχείο.

Ο Χαράλαμπος Κόρακας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ δύο ανέκδοτα κείμενα του πατέρα του Μανώλη Κόρακα.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακό αρχείο του πατέρα του Μάνου Ιωαννίδη.

Η Τζέλα Βαρνάβα-Σκούρα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ δύο λευκώματα με ταδημοσιογραφικά κείμενα του Γιάννη Θεοδωράκη (από τους) στους Δρόμους της Ειρήνης και την Αυγή.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Κώστας Γαγανάκης,  Βασίλης Λασκαρίδης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, και Αλέξης Φυλακτόπουλος, καθώς επίσης η Βιβλιοθήκη Λασκαρίδη και οι Εκδόσεις Ασίνη.

Οκτώβριος 2016

Ο Ηλίας Κολοβός κατέθεσε στα ΑΣΚΙ μαθητικά και φοιτητικά έντυπα, καθώς και κείμενα για την παιδεία και το πανεπιστήμιο της περιόδου της Μεταπολίτευσης.

Ο Αντώνης Φραγκίσκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φυλλάδια και εκδόσεις του ΚΟΔΗΣΟ, καθώς και έντυπα διαφόρων πολιτικών κομμάτων (ΚΚΕ, ΚΚΕ εσ., ΕΔΗΚ, Συνασπισμός κ.ά.) της Μεταπολίτευσης.

Η Κατερίνα Μαυροκεφαλίδου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ κασέτες ήχου και βίντεο, καθώς και άλλα τεκμήρια από εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ (2004-2007).

Ο JeremyBorsos κατέθεσε στα ΑΣΚΙ προεκλογικά φυλλάδια της ΕΔΑ για τις εκλογές του 1958.

Η Ξανθή Ζαχαριάδου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτογραφίες του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, καθώς και χειρόγραφα σημειώματα του Δημήτρη Σπάθη και της Έλλης Αλεξίου προς την ίδια.

Η Αμαλία Κολώνια κατέθεσε στα ΑΣΚΙ δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου για την Ελλάδα.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ ο Γιάννης Κονιόρδος, οι  Εκδόσεις Αλεξάνδρεια και οι Εκδόσεις Απόπλους.

Σεπτέμβριος 2016

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ περιοδικά των δεκαετιών 1940-1950, συνδικαλιστικά έντυπα για εκπαιδευτικούς, καθώς και εκδόσεις της δεκαετίας 1990.

Ο Τάκης Παληός κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία από το Αρχείο Παληοτάκη, καθώς και από το blogwww.lamprakides.gr.

Ο Κωστής Καρπόζηλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ πολιτικές αφίσες της δεκαετίας 1980.

Η Μαρία Ρεπούση κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια του ΚΚΕ εσ., της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, της Κίνησης Δημοκρατικών Γυναικών κ.ά., καθώς και αρχείο τύπου της δεκαετίας 2000.

Η Νατάσα Τσιουρούπα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του Τάσου Ανδρέου με τεκμήρια, έντυπα και αφίσες του σοσιαλιστικού χώρου της Μεταπολίτευσης.

Η Ελευθερία Πισάνου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτοαντίγραφο της μαρτυρίας του πατέρα της Αθανάσιου Πισάνου για τη σύλληψή του στο μπλόκο της Κοκκινιάς και την αποστολή σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ο κύριος Ποταμιάνος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ περιοδικές εκδόσεις της Μεταπολίτευσης.

Ο Πέτρος Βέργος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από προσαγωγές πολιτών στην Ασφάλεια, 1945, 1962.

Ιούλιος 2016

Ο Σωτήρης Δημητρίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έξι dvds με ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου.

Η Κορίννα Καρκανίδου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακό αντίγραφο τετραδίου με αναμνήσεις του πατέρα της Γιάννη Καρκανίδη, καθώς και ένα αντίτυπο από τη βιογραφία του.

Ο Παναγιώτης Κόρπας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ εκδόσεις που αφορούν στην ελληνική πολιτική και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Κώστας Καλυβιώτης, Πηνελόπη Πετσίνη, Σωτήρης Χαραλαμπίδης, Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, καθώς και του Κέντρου Μελετών «Τάσσος Παπαδόπουλος».

Ιούνιος 2016

Η Δήμητρα Σούμα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτοαντίγραφο της χειρόγραφης μαρτυρίας του παππού της «Παναγιώτης Μπίζος, Μια αληθινή μαρτυρία».

Ο Θεόδωρος Γιαννούσης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεύχη των περιοδικών ΤομέςΘέατρο και Πολιτιστική των δεκαετιών 1970-1980.

Η Ελευθερία Παπουτσάκη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φυλλάδια, προκηρύξεις και κείμενα της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», καθώς επίσης και ενημερωτικά φυλλάδια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων.

Η Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ένα cd με συνέντευξη του Νίκου Κέντρου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Πέτρος Βέργος, Μίμης Δαρειώτης, Δήμητρα Λαμπροπούλου, Γιάννη Νικολόπουλο, Πόπη Πολέμη, Βασίλης Σακελλαρίου, καθώς επίσης τα ΓΑΚ Αργολίδας και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Μάιος 2016

Ο Μίλτος Πολυβίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ περιοδικά και διακηρύξεις φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης της διετίας 1965-1967.

Η Χρυσάνθη Ραγιά κατέθεσε στα ΑΣΚΙ καλλιτεχνικές αφίσες της Μεταπολίτευσης.

Ο Κώστας Αράπης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ προεκλογικά και φοιτητικά φυλλάδια και προκηρύξεις της περιόδου 2008-2015.

Ο Βασίλης Καρκαντζός κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία και άλλα έντυπα για τη δεκαετία του 1940.

Ο Γιώργος και ο Γιάννης Γιαννουλέας κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ το αρχείο του πατέρα τους Νίκου Γιαννουλέα, το οποίο αφορά την ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Κώστας Χαλέμος και Αδάμ Δράγας.

Απρίλιος 2016

Η Φιλιώ Μουδάτσου-Δεδεψίδη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αρχειακά τεκμήρια και έντυπα για το γυναικείο κίνημα της περιόδου της Μεταπολίτευσης.

Η Μίνα Ραγιά κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτοαντίγραφα από το αρχείο του ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Ο Βασίλης Πλάτανος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ επαρχιακό τύπο της περιόδου της Μεταπολίτευσης.

Η Κατερίνα Κουταλά κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αρχειακά τεκμήρια που αφορούν το ΠΑΣΟΚ.

Ο Χαράλαμπος Κόρακας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία συμπληρώνοντας τη βιβλιοθήκη του πατέρα του Μανόλη Κόρακα.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ ο Ανδρέας Δεληβορριάς, καθώς και οι Εκδόσεις ΚΨΜ.

Μάρτιος 2016

Ο Σωτήρης Δημητρίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ 181 dvd με προφορικές μαρτυρίες γυναικών από την περίοδο της Αντίστασης και του αντιδικτατορικού αγώνα καταγεγραμμένες από την Αλίντα Δημητρίου.

Ο Ριχάρδος Σωμερίτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τη βιβλιοθήκη του πατέρα του Στράτη Σωμερίτη.

Ο Νίκος Λιναρδάτος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου του πατέρα του Κώστα Λιναρδάτου.

Ο Γιάννης Ξυδάς κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακά αντίγραφα φωτογραφιών από τις ελληνικές φυλακές της περιόδου 1980-1990.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Παναγιώτης Ρήγας, Μανώλης Χαιρετάκης, Λίνα Χρήστου, καθώς και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Φεβρουάριος 2016

Ο Αντώνης Λιάκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα του αρχείου και της βιβλιοθήκης του.

Ο Θεόδωρος Μαλισιάνκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ την αυτοβιογραφική μαρτυρία της μητέρας του αντάρτισσας Ασήμως, καθώς και άλλα τεκμήρια που αφορούν τη δράση της.

Ο Νίκος Φασουλής κατέθεσε στα ΑΣΚΙ δύο φακέλους από το Αρχείο Παπαδημητρίου των δεκαετιών 1950 και 1960.

Το Ιστορικό Αρχείο Πανεπιστημίου Αθηνών κατέθεσε στα ΑΣΚΙ  17 τίτλους βιβλίων.

Ο Αλέξης Φραγκιάδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρά εκδόσεων του Μεσοπολέμου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι  Στέργιος Γκιουλάκης, Κορίνα Καρκανίδου, Λουκής Παπαφιλίππου, Μανώλης Χαιρετάκης, Αγγελική Χριστοδούλου, Γιώργος Χριστοφιλόπουλος, καθώς και η Γαλλική Σχολή και ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κύμης.

Ιανουάριος 2016

Ο Ριχάρδος Σωμερίτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του πατέρα του Στράτη Σωμερίτη, το οποίο καλύπτει την περίοδο από τον Μεσοπόλεμο μέχρι και τη δεκαετία του 1970.

Η Σοφία Βογιατζή κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια φορέων αλληλεγγύης σε κρατουμένους, δεκαετίας 2000.

Η Αμαλία Κολώνια κατέθεσε στα ΑΣΚΙ υλικό για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, καθώς και βιβλία.

Η Ένωση Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων Ελλάδας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείο της, το οποίο καλύπτει την περίοδο 1975-2014.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι  Ευγενία Καβαλλάρη, Νίκος Παπαδογιάννης και Μανώλης Χαιρετάκης.

Δεκέμβριος 2015

Η Αθηνά Λαμπρινίδου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φυλλάδια και έντυπα για το οικολογικό κίνημα.

Ο Νίκος Λιναρδάτος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ, από το αρχείο του πατέρα του Κώστα Λιναρδάτου, κασέτες βίντεο με το ντοκιμαντέρ «Χρονικό της Εθνικής Αντίστασης», τεύχη του περ. Ελλάδα, αντιδικτατορικό τύπο καθώς και αποδελτιώσεις εφημερίδων και περιοδικών για την Κατοχή και την Αντίσταση.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) με την ευγενική μεσολάβηση της Μαρίας Καϊρη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ εκδόσεις του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ).

Η Κατερίνα Δέδε κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φυλλάδια και προκηρύξεις της περιόδου της Μεταπολίτευσης.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Κώστας Καλυβιώτης, Κωστής Κορνέτης, Δήμητρα Λαμπροπούλου, Αντώνης Λιάκος και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο.

  • Βιβλία για το χριστουγεννιάτικο παζάρι των ΑΣΚΙ πρόσφεραν οι Δημήτρης Αρβανιτάκης, Πολυμέρης Βόγλης, Κατερίνα Γκίκα, Στέργιος Γκιουλάκης, Μαρία Ηλιού, Μαρία Καΐρη, Σπύρος Κακουριώτης, Μαρία Κατσουνάκη, Θόδωρος Μαλικιώσης και οι Εκδόσεις Θεμέλιο, Μάκης Μπεκιάρης, Στρατής Μπουρνάζος, Δήμητρα Σαμίου, Τάσος Σακελλαρόπουλος, Ελένη Σεφερλή και το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς.

Νοέμβριος 2015

Η Αγνή Μαμαλάκη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ περιοδικά, εφημερίδες, έντυπα και προκηρύξεις της περιόδου 1960-1990.

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ εφημερίδες και περιοδικά της περιόδου 1907-1914, αντιδικτατορικές προκηρύξεις και δελτία και κείμενα για την εκπαίδευση.

Ο Μανώλης Χαιρετάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα, βιβλία, καθώς και το υλικό από την έρευνά του για τον ελληνικό ημερήσιο πολιτικό Τύπο, 1952-1984.

Η Μαρία Φαφαλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντίτυπα των βιβλίων Μαρτυρίες 1941-1944. Η Αθήνα της Κατοχής και Μαρτυρίες. Κρήτη 1941.

Ο Κώστας Ευθυμίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ κασέτες ήχου από την έρευνα της Εύης Ολυμπίτου για τους σφουγγαράδες της Καλύμνου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Στέργιος Γκιουλάκης, Γιάννης Μπαλαμπανίδης, Δημήτρης Παπανικολόπουλος και Αγγελική Χριστοδούλου.

Οκτώβριος 2015

Ο Βασίλης Παπαστεριόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου του πατέρα του Ηλία Παπαστεριόπουλου με τετράδια με επικολλημένα δημοσιεύματα τύπου του Ηλία Παπαστεριόπουλου (1934-1984).

Η κυρία Κουρέπη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία από τη βιβλιοθήκη της Φώφης Λαζάρου.

Σεπτέμβριος 2015

Ο Ευθύμιος Παπαταξιάρχης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ εφημερίδες και περιοδικά της περιόδου της Μεταπολίτευσης.

Ο Μανώλης Χαιρετάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου του με κείμενα – μεταγραφές τεκμηρίων για την περίοδο της Μεταξικήςδικτατορίας.

Ο Δημήτρης Γλύστρας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ 2 dvd με συνεντεύξεις ηγετικών στελεχών πολιτικών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Η Αμαλία Κολώνια κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια, έντυπα και αποκόμματα του ιταλικού τύπου για την πολιτική επικαιρότητα στην Ελλάδα (2015).

Ο Δημήτρης Μπενίας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αναπαραγωγές από το προσωπικό του αρχείο.

Ιούλιος 2015

Ο Σπύρος Τσούγκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ προκηρύξεις και φυλλάδια από διαδηλώσεις της περιόδου 2010-2014.

Ο Παναγιώτης Κόρπας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα της Εταιρείας «Πειραϊκή Πατραϊκή» της δεκαετίας του 1980.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Ντίνος Παλαιστίδης, Αναστασία Πολίτη και το ΠΜΣ του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ιούνιος 2015

Η Ολυμπία Σεργίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτογραφίες με σκίτσα και πίνακες από τις Φυλακές Κεφαλλονιάς.

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αποκόμματα ημερήσιου τύπου με θέμα την ανώτατη εκπαίδευση και τις παιδαγωγικές σπουδές.

Ο Ευάγγελος Μαγκίρης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια της δεκαετίας του 1950.

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου του με τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, τεκμήρια από τον αντιδικτατορικό αγώνα στο εξωτερικό, έγγραφα της Διεθνούς Αμνηστίας και  αποκόμματα του γερμανικού τύπου.

Η LucianaCastellinaκατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου της με έγγραφα του PCI, κείμενα για την αριστερά στην Ελλάδα κ.ά.

Ο Ηλίας Μιχελιουδάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ένα cd με φωτογραφίες και έγγραφα από το αρχείο του πατέρα του.

Ο Παναγιώτης Ζαχαρέλλης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ κείμενο για τον θείο του Μιχάλη Κολοκοτρώνη, καθώς και φωτογραφίες από τη δίκη του Μ. Κολοκοτρώνη τη δεκαετία του 1960.

Ο Χρήστος Γκιτάκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακά αντίγραφα φωτογραφιών από την Εράτυρα Κοζάνης τη δεκαετία του 1960.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Γιάννης Μπαλάφας και Κατίνα Τέντα-Λατίφη.

Μάιος 2015

Ο Γιάννης Μπαφούνης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού (2005-2012).

Η κυρία Κωτούλα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ μία πρωτότυπη αντιδικτατορική αφίσα του Ρήγα Φεραίου (1970).

Ο Δημήτρης Ψαρράς κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακά αντίγραφα της εφ. Τετάρτη Αυγούστου (1974).

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Αναστάσιος Τερζής και Άννα Φιλίνη.

Απρίλιος 2015

Η Λένα Κολιοπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ περιοδικά της Μεταπολίτευσης και έναν φάκελο με αναπαραγωγές επιστολών από τις φυλακές (1971).

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεύχη του περ. Νέα Ελλάς (1965-1966) και του περ. Griechenland Informationen (1969).

Μάρτιος 2015

Ο Γιώργος Τσιώκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το ντοκιμαντέρ του «Χαϊδάρι-Καισαριανή – Αυτοί που νίκησαν το θάνατο. Η εκτέλεση των 200 την Πρωτομαγιά 1944».

Ο Κώστας Τσουράκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ cd με φωτογραφίες εξορίστων από την Εράτυρα Κοζάνης, ονομαστικούς καταλόγους στρατιωτών, καθώς και δημοσιεύματα εφημερίδων.

Η Ευτυχία Λιάτα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ μικροφίλμ της εφ. Κομμουνιστικό Βήμα, καθώς και άλλα έντυπα.

Ο Θόδωρος Γιαννούσης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεύχη των περιοδικών Επιθεώρηση ΤέχνηςΣύγχρονα Θέματα, Νέα ΟικονομίαΑΝΤΙ κ.ά. καθώς και μουσικά λευκώματα αφιερωμένα στο ρεμπέτικο τραγούδι.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Δημήτρης Αρβανίτης και Βασίλης Κρεμμυδάς.

Φεβρουάριος 2015

Η Όλγα Μαγγανά-Βουγιούκα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα από το αρχείο του Δημήτρη Α. Μαγγανά.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Οντέτ Βαρών-Βασάρ, Όλγα Λάναρη, Προκόπης Παπαστράτης, Πόλη Πολέμη, καθώς και οι Εκδόσεις Ασίνη και το Κέντρο Ερεύνης της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού.

Ιανουάριος 2015

Ο Μανώλης Χαιρετάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συλλογή από τις στήλες του Γιάννη Ιωάννου στην εφ. Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία «Νέες Ιδέες» και «Μαύρο Πρόβατο».

Ο Θεόδωρος Τσαπακίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ την τρίτομη δακτυλόγραφη αυτοβιογραφία του παπού του Γεώργιου Τσαπακίδη.

Ο Αθανάσιος Μπατζής κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεύχη των περ. MagazinIstoricκαι Rim.

Ο Νίκος Μπελαβίλας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του Νίκου Ηλιόπουλου, γραμματέα του ΚΚΕ Εσ. Πειραιά.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι BradyKiesling, Βασίλης Μπρακατσούλας και Ιωάννης Πέτρου.

Δεκέμβριος 2014

Η LucianaCastellina κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αποκόμματα τύπου για τη σύλληψή της κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα και κείμενα για την πολιτική ιστορία της Ελλάδας.

Η Αμαλία Κολώνια κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έναν φάκελο με αποκόμματα τύπου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Ευάγγελος Βαλσαμίδης, Πολυμέρης Βόγλης, Γιάννης Κοκκώνας, Δημήτρης Κουσουρής, Κώστας Σιδέρης, Άννα Φιλίνη, Μενέλαος Χαραλαμπίδης, καθώς και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Μελετών και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Νοέμβριος 2014

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από τη δράση της ΕΚ-ΕΔΗΝ προδικτατορικά και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, της Ομοσπονδία Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων, καθώς και τεύχη του περ. Δημοκρατία.

Ο Δημήτρης Πλουμπίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ περιοδικά και βιβλία από τη βιβλιοθήκη της μητέρας του Ιουλίας Πλουμπίδη.

Η Γεωργία Κόκορη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεύχη των περ. Κομμουνιστική Θεωρία και Πολιτική και Η Αριστερά σήμερα.

Ο Νίκος Λιναρδάτος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία, περιοδικά, φωτογραφίες και αφίσες από το αρχείο του πατέρα του Κώστα Λιναρδάτου.

Ο Τάσος Σακελλαρόπουλος κατέθεσε βιβλία και σειρές περιοδικών από την βιβλιοθήκη της μητέρας του, Έλιας Κολοκυθά.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Silvia Calamati, Κώστας Αράπης, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Γιώργος Πετρόπουλος, Γιάννης Πριόβολος, Μανώλης Σαββίδης, Μανώλης Χαιρετάκης, Τάσος Ψαράς και οι εκδόσεις Komsomol.

Οκτώβριος 2014

Η Μαρίκα Διαφωνίδη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα του αρχείου του Κώστα Διαφωνίδη.

Ο Τάσος Τρίκκας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρές περιοδικών της δεκαετίας 1960, καθώς και βιβλία.

O Γιώργος Ζής κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια για την περίοδο της δικτατορίας 1967-1974.

Η Κατίνα Παπουτσάκη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια του πατέρα της Γεώργιου Παπουτσάκη.

Ο Μανώλης Χαιρετάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ κείμενα, αφιερώματα και τεύχη περιοδικών για την ιστορία του ραδιοφώνου στην Ελλάδα.

Η Κούλα Θέου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από το αρχείου του Ζήση Θέου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Eberhard Rondholz, Θανάσης Γάλλος, Αμαλία Κολώνια, Αντιγόνη Μητσιμπούνα-Δαβάκη, Γιάννης Παπακονδύλης, Αλέκος Χατζηκώστας, καθώς και η Εταιρεία Μελετών & Ιστορίας Νομού Ημαθίας και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Σεπτέμβριος 2014

Η Μαρία Χατζησάββα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα του αρχείου της μητέρας της Πάτρας Χατζησάββα.

Ο Σπύρος Τζανάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντίγραφα περιοδικών εκδόσεων και εντύπων της δεκαετίας 1940.

Ο Αλέκος Ζάννας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρές ξενόγλωσσων περιοδικών του Μεσοπολέμου.

Η Βιβλιοθήκη της Σχολής Μωραΐτη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία της εποχής του Μεσοπολέμου και περιοδικά τέχνης.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Στέργιος Γκιουλάκης και Νίκος Χριστοφής.

Ιούλιος 2014

Η Κατίνα Τέντα-Λατίφη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντίγραφα τεκμηρίων από το αρχείο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΣ), τα οποία αφορούν τον Πέτρο Κόκκαλη.

Η Ένωση Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων Ελλάδας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο της, το οποίο καλύπτει την περίοδο 1975-2014.

Η Κούλα Παπαλέξη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτογραφίες από διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη το 1946, την Γ΄ Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης το 1965 και το 4ο Συνέδριο του ΚΚΕ Εσωτερικού το 1986.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Στέργιος Γκιουλάκης, Κωστής Καρπόζηλος, Παναγιώτης Κοτσίρης, Κώστας Μάγειρας, Ντίνος Παλαιστίδης, Πέτρος Πέτκας, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και το Τμήμα Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ιούνιος 2014

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από την αντιδικτατορική δράσης της ΕΚ-ΕΔΗΝ στη Δυτική Γερμανία.

Ο Βασίλης Παπαστεργιόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια (έγγραφα, έντυπα και φωτογραφίες) από το αρχείο του πατέρα του Ηλία Παπαστεργιόπουλου από την περίοδο του Μεσοπολέμου μέχρι και τη δεκαετία 1980.

Ο Εμμανουήλ Χαιρετάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ εκδόσεις και πανεπιστημιακές εργασίες για την ιστορία του ραδιοφώνου στην Ελλάδα.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ ο Σπύρος Καράβας, η Μαριάννα Μπίστη, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου.

Μάιος 2014

Ο Αλέκος Ζάννας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρές περιοδικών της Μεταπολίτευσης.

Ο Χρήστος Σπανούδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια για τον Μάη 1968 στη Γαλλία και εφημερίδες και αποκόμματα του γαλλικού τύπου για την περίοδο της δικτατορίας.

Ο Αλέξανδρος Δεληγιάννης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έγγραφα του Πανεπιστημίου Πατρών στην περίοδο της δικτατορίας.

Ο Βασίλης Παπαστεργιόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία του πατέρα του Ηλία Παπαστεργιόπουλου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Ζέτα Αντωνοπούλου, Ντούνια Κουσίδου και Λίνα Λούβη.

Απρίλιος 2014

Η Ηρώ Διαμαντούρου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρές περιοδικών της περιόδου 1968-1993.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Στέργιος Γκιουλάκης, Βάσος Κουτσογιαννόπουλος και Ευθαλία Παπαδάκη.

Μάρτιος 2014

Ο Νίκος Χατζηνώτας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ παράνομο τύπο και τεκμήρια της Κατοχής.

Η Κούλα Παπαλέξη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτογραφίες του συζύγου της, βουλευτή της ΕΔΑ Αλ. Παπαλέξη.

Ο Παντελής Κ. Μιχάλης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ 2 τετράδια με χφ. μαρτυρία του πατέρα του Κωνσταντίνου Μιχάλη, έντυπα του ΠΑΚ, και άλλα τεκμήρια.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Νίκος Κατηφόρης, Φώφη Λαζάρου, Κώστας Μάγειρας, Ανδρέας Μαράτος, Γιάννης Μπαλάφας και ο Θανάσης Σκρουμπέλος.

Φεβρουάριος 2014

Η Αγνή Κουβελά κατέθεσε στα ΑΣΚΙ την επιστολογραφία της Άννας Χατζηνικολάου-Μαραβά για την περίοδο 1935-1969.

Η Ειρήνη Λεοντακιανάκου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της Βιβλιοθήκης του πατέρα της Δημήτρη Λεοντακιανάκου.

Ο Αριστείδης Μαυρουδής κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της Βιβλιοθήκης της μητέρας του Γιολάντας Μαυρουδή.

Η Μαρία Κομνηνού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ περίπου 150 τίτλους βιβλίων.

Ο Γεώργιος Ζης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από την περίοδο της δικτατορίας της 21ης Απριλίου.

Ο Τάσος Τρίκκας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια ΕΔΑ και της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη της δεκαετίας 1960.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Φώφη Λαζάρου, Μιχάλης Πέτρου, Πόπη Πολέμη, καθώς και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

Ιανουάριος 2014

Ο Γιώργος Κουκουλές κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρά γαλλικών εκδόσεων και φυλλαδίων.

Ο Κώστας Κοβάνης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρά άρθρων του στην εφ. «Καθημερινή Εύβοια».

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Χαράλαμπος Αϊνατσίδης, Ολύμπιος Δαφέρμος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Χριστόφορος Κοντονικολής, Κωστής Κορνέτης, Κώστας Μπαρούτας, Ελευθερία Παπουτσάκη, τη Γαλλική Σχολή Αθηνών καθώς και το Ίδρυμα «Ανδρέας Λεντάκης».

Δεκέμβριος 2013

Ο Θανάσης Τζαβάρας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τύπο της περιόδου 1945-1950.

Ο Ηλίας Πανταζής κατέθεσε στα ΑΣΚΙ περίπου 150 τίτλους βιβλίων από τη Βιβλιοθήκη του θείου του Δημήτρη Πανταζή.

Ο Βασίλης Βασιλειάδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του με αποκόμματα τύπου ταξινομημένο σε θεματικές κατηγορίες.

Ο Δήμητρης Ψαρράς κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακά αντίγραφα της εφημερίδας Χρυσή Αυγή.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Νατάσα Δομνάκη και Δημήτρης Πλουμπίδης, Φώφη Λαζάρου, Γιάννης Μουγογιάννης, Πέτρος Παπαπολυβίου.

Νοέμβριος 2013

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ παράνομα φυλλάδια του ΚΚΕ των δεκαετιών 1960 και 1970.

Η Ζωή Αρσένη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ προσωπικές φωτογραφίες.

Η Ντούνια και η Ελένη Κουσίδου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ τίτλους των εκδόσεων ΠΛΕ, τεκμήρια του κινήματος ειρήνης και τεκμήρια της εφημερίδας Νεολαία (ΕΔΟΝ Κύπρου).

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Μανόλης Βουρλιώτης, Σπύρος Δράινας, Ντίνος Παλαιστίδης, Αγγελική Χριστοδούλου, Κέντρο Μελετών Τάσσου Παπαδόπουλου, καθώς και το Μουσείο «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Οκτώβριος 2013

Ο Θεόδωρος Γιαννούσης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συλλογή θεατρικών προγραμμάτων από τη δεκαετία 1960 μέχρι σήμερα.

Ο Στάθης Λουκάς κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντίγραφα τεκμηρίων από την περίοδο της δικτατορίας.

Ο Μιλτιάδης Πολυβίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συλλογή εγγράφων και φωτογραφιών που αναφέρεται σε υποθέσεις που είχαν απασχολήσει την κοινωνία και τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης την πρώτη μεταπολεμική δεκαπενταετία.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Μαίρη Αρώνη, Θανάσης Γάλλος, Ελβίρα Θάνου, Μαρία Ηλιού, Χριστόφορος Κοντονικολής, Βασίλης Λασκαρίδης, Δέσποινα Παπαδημητρίου, Μιλτιάδης Πολυβίου, Σπύρος Φράγκος, Νίκος Φωκάς, Ίδρυμα Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Νομός Χανίων περιφέρειας Κρήτης, καθώς και το περιοδικό Απόπλους.

Σεπτέμβριος 2013

Η Κίττυ Αρσένη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ δύο τόμους με τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα την αποπομπή της Ελλάδας το 1970.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ Όλγα Αυγουστίνου, Λιζιάννα Δελβερούδη, Στέργιος Γκιουλάκης, Κώστας Μάγειρας, Λένια Οικονόμου, Βασίλης Φραγκουλόπουλος, καθώς και το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του Συναπισμού.

Ιούλιος 2013

Ο Σπύρος Καραχρήστου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αφίσες της περιόδου 1974-1985.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Στέργιος Γκιουλάκης, Χρήστος Μάης, Μπάμπης Νίκας, Ντίνος Παλαιστίδης, Ελένη Πασχαλούδη, Κατερίνα Πορφυρογένη, Άννα Σάγγου, καθώς και οι Εκδόσεις Νήσος.

Ιούνιος 2013

Ο Στέργιος Γκιουλάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από το αρχείο της ΔΕΗ, της Εταιρείας Χημικών Λιπασμάτων και δικαστικά έγγραφα.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Δημήτρης Βλαχοπάνος, Ντούνια Κουσίδου, Ελένη Πασχαλούδη.

Μάιος 2013

Η Βασιλική Κατριβάνου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία και χειροτεχνήματα πολιτικών κρατουμένων από τη Γυάρο.

Το Φοιτητικό Σχήμα του Παντείου Πανεπιστημίου «Αντί Σιωπής» κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από τη δράση του σχήματος.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Κώστας Γείτονας, Χάρης Εξερτζόγλου, Χριστόφορος Κοντονικολής, Γιώργος Τσολάκης, Όμιλος Μελέτης Ιστορίας και Κοινωνίας.

Απρίλιος 2013

Η Μαρία Δριβελιάρη-Παπαβρανούση κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία και πέντε άλμπουμ με φωτογραφίες από την Εθνική Αντίσταση στην Ήπειρο από το αρχείο του Λέανδρου Βρανούση.

Ο Στέλιος Χαραλαμπόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ cdμε μαρτυρίες για την ταινία του Γρ. Λαμπράκη.

Ο Γιώργος Στεφανίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα στην ήδη υπάρχουσα προσωπική του συλλογή με μοναδικά τεκμήρια από τον αντιδικτατορικό αγώνα στη Γερμανία - ΕΚ-ΕΔΗΝ Εξωτερικού.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη Βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Θανάσης Κωτσάκης, Φώφη Λαζάρου, JerrySommer, Πάνος Τριγάζης, Εκδόσεις Θεμέλιο.

Μάρτιος 2013

Η Ζώγια Μαυροειδή κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τη συνέχεια της βιβλιοθήκης του Λευτέρη Μαυροειδή καθώς και το αρχείο του.

Ο Νίκος Γιακουμέλος κατέθεσε το αρχείο της Κίνησης «Σοσιαλιστική Πορεία» (1975-1979) καθώς και βιβλία και αντιδικτατορικό περιοδικό τύπο.

Ο Θανάσης Τσαβάρας κατέθεσε το αρχείο του Κυριάκου Σπηλιώπουλου (καθηγητή του Εμπορικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) 1910 – 1960.   

Βιβλία, αρχειακά τεμκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Τίνα Μαύρου, Δημήτρης Παπαδήμας, Γιώργος Κουκουλές, Γιάννης Σκαλιδάκης, Κώστας Κατσάπης, Δημήτρης Πλουμπίδης.

Φεβρουάριος 2013

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ θεατρικά προγράμματα και καταλόγους εκθέσεων (1948-1949), τεκμήρια της ΕΜΟΚΑ (Εταιρεία Μελετών Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης) για το Ε’ Πανελλήνιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων 1966, διάφορες εισηγήσεις για τον αναλφαβητισμό καθώς και αποκόμματα τύπου για το φοιτητικό κίνημα (1977-1995).

Βιβλία, αρχειακά τεμκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, Παύλος Σούρλας, Τασούλα Βερβενιώτη, Χάγκεν Φλάισερ, Χρήστος Μάης, Παντελής Μούτουλας.

Ιανουάριος 2013

Η Ελένη Ανδρίκου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία εκδόσεων Γ.Ε.Σ. από τη βιβλιοθήκη του Κυριάκου Σ. Σαραντάκου, Ανώτατου Γενικού Αρχίατρου.

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ ο Δ. Αποστολάτος καθώς και Η Τράπεζα της Ελλάδος. 

Δεκέμβριος 2012

Ο Γιώργος Κουκουλές κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αφίσες και τεκμήρια συνδικαλιστικών οργανώσεων καθώς και μια αντιδικτατορική αφισέτα.

Η Ζήνα Ραζή κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου Απ. Αποστόλου.

Η Κατερίνα Χαιρέτη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συλλογή τεκμηρίων του Κώστα Αποστολίδη για την έρευνά του σχετικά με την απεργία των μεταλλορύχων της Σερίφου (1916).

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Μαρία Ηλιού, Γιάννης Μπαλάφας, Εκδόσεις Θεμέλιο.

Νοέμβριος 2012

Η Φώφη Λαζάρου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία και τεκμήρια από τις φυλακές γυναικών Αβέρωφ, καθώς επίσης και φωτογραφίες από τον εορτασμό της επετείου του Γοργοπόταμου (1964).

Η Ζώγια Μαυροειδή κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τη Βιβλιοθήκη του Λευτέρη Μαυροειδή.

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Κώστας Βαρούτας, Νατάσα Δομνάκη, Μαρία Ηλιού, Γιώργος Κουκουλές, Πόπη Πολέμη και οι Εκδόσεις Εστία.

Οκτώβριος 2012

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Θόδωρος Βαλάχας, Φώφη Λαζάρου, Δημήτρης Οικονομίδης, Ελένη Πασχαλούδη, Θανάσης Συλιβός, Μενέλαος Χαραλαμπίδης και οι Εκδόσεις Θεμέλιο.

Σεπτέμβριος 2012

Ο Γιώργος Χατζόπουλος προσέφερε βιβλία και τη συνέχεια του αρχείου των Εκδόσεων Κάλβος

Η Μαρία Φραγκιαδάκη δώρισε στα ΑΣΚΙ βιβλία και συνδικαλιστικά και κομμάτικά έντυπα και φυλλάδια της Μεταπολίτευσης.

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα στην ήδη υπάρχουσα προσωπική του συλλογή με μοναδικά τεκμήρια από τον αντιδικτατορικό αγώνα στη Γερμανία - δύο φακέλους με έγγραφα της ΕΚ-ΕΔΗΝ Ελβετίας.

Η Μαρία Ηλιού δώρισε στα ΑΣΚΙ έντυπα και ημερήσιο τύπο Κατοχής από τη Βιβλιοθήκη του Φίλιππου Ηλιού.

Ο Μίλτος Κύρκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα της Βιβλιοθήκης Λεωνίδα Κύρκου.

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Πέτρος Κακολύρης, Φώφη Λαζάρου και Ντίνος Παλαιστίδης.

Ιούλιος 2012

Η Ναταλία Διαμαντοπούλου δώρισε στα ΑΣΚΙ τη Βιβλιοθήκη του Αδαμάντιου Διαμαντόπουλου (215 τίτλοι).

Η Σόνια Μπενά δώρισε στα ΑΣΚΙ 137 τίτλους βιβλίων και έναν φάκελο με αρχειακά τεκμήρια.

Η Τερέζα Μπούκη και ο Βασίλης Σακελλαρίου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου ΕΔΕ/ΕΕΚ που απόκειται ήδη στα ΑΣΚΙ, καθώς αντίγραφα των αρχείων του Τρότσκι για την Ελλάδα.

Η Χριστίνα Αγριαντώνη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο της Μαρίας Λουριώτου, το οποίο περιέχει αλληλογραφία από την περίοδο του Μεσοπόλεμου (από το Παρίσι), και μερικά έγγραφα (διπλώματα, λίγες επιστολές) του πατέρα και του παππού της, καθώς και βιβλία.

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Θανάσης Βακαλιός, Σωκράτης Κουγέας και Λάμπρος Φίλιας.

Ιούνιος 2012

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Βασίλης Ευαγγελίδης, Ροίκος Θανόπουλος, Βασίλης Κρεμμυδάς, Χρήστος Μάης, Ανδρέας Σκαμπαρδώνης, Ανδρέας Τζιαμπάζης και τα ΓΑΚ Σάμου.

Μάιος 2012

Βιβλία και άλλα έντυπα προσέφεραν στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ οι Νίκος Βαφέας, Σμαράγδα Γιαννίκου, Μαρία Ηλιού, Χριστόφορος Κοντονικολής, Φώφη Λαζάρου.

Απρίλιος 2012

Βιβλία και άλλα έντυπα προσέφεραν στα ΑΣΚΙ οι Στέφανος Βαμιεδάκης, Κώστας Γείτονας, Στέργιος Γκιουλάκης, Κωνσταντίνος Λιαρίκος, Ρίκι Βαν Μπούσχοτεν, Θανάσης Τζαβάρας, Γερασιμούλα Χαραλάμπους και οι εκδόσεις «Θεμέλιο».

Συμπλήρωση της Βιβλιοθήκης Διαμαντίκου, η οποία έχει δωρηθεί στα ΑΣΚΙ, από τη Μαρία Κομνηνού.

Ο Λάκης Βουγιούκας δώρισε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών (από την περίοδο της Mεταξικής δικτατορίας και των δεκαετιών ’50 και ’60) και εγγράφων από το αρχείο του Ανδρέα Σκανδάμη.

Μάρτιος  2012

Βιβλία και άλλα έντυπα προσέφεραν στα ΑΣΚΙ οι Γιάννης Μουγογιάννης, Γιώργος Κουκουλές, Μανόλης Σαββίδης, Βάσω Ψιμούλη, ο Δήμος Χανίων και οι εκδόσεις «Θεμέλιο».

Η οικογένεια Ζήση Θέου προσέφερε από το προσωπικό του αρχείο περίπου 70 ψηφιοποιημένες φωτογραφίες της περιόδου 1950-1974.

Φεβρουάριος 2012

Ο Σπύρος Τζανάκης, με την ευγενική μεσολάβηση του Νίκου Βαφέα, κατέθεσε τεκμήρια από την αντιδικτατορική δράση της ΕΔΑ Ιταλίας, των ελλήνων φοιτητών στην Ιταλία, καθώς και χειρόγραφα υπομνήματα Κρητών πολιτικών εξορίστων της περιόδου 1961-1962.

Εκδόσεις προσέφεραν οι: Μιχάλης Λυμπεράτος, Κατίνα Λατίφη, Γιώργος Κουκουλές, Γιώργος Χατζόπουλος, Στάθης Λουκάς.

Ιανουάριος 2012

Ο Θανάσης Τζαβάρας με την ευγενική μεσολάβηση του Δημήτρη Πλουμπίδη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ, μία σημαντική σειρά αντικομμουνιστικών φυλλαδίων και περιοδικών εκδόσεων (περίπου 40 τίτλοι)

Ο Φώτος Λαμπρινός -σε συνέχεια προηγούμενης δωρεάς του- κατέθεσε στα ΑΣΚΙ δελτία και προσωπικές του σημειώσεις για την επεξεργασία των «Επίκαιρων» (8 κουτιά και 2 ντοσιέ)

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ – συμπλήρωμα στην ήδη υπάρχουσα προσωπική του συλλογή με μοναδικά τεκμήρια από τον αντιδικτατορικό αγώνα στη Γερμανία - δύο φακέλους με έγγραφα του ΠΑΚ.

Η Μαρία Παπαβρανούση κατέθεσε στα ΑΣΚΙ –ως συμπλήρωμα στο αρχείο του Λέανδρου Βρανούση – βιβλία σχετικά με την βυζαντινή  και νεότερη ελληνική ιστορία καθώς και ανάτυπα δημοσιεύσεων του Λ. Βρανούση.

Ο Ηλίας Κωνσταντόπουλος κατέθεσε στη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ περίπου 140 τίτλους βιβλίων (νεότερη ελληνική ιστορία, σειρές κλασσικών του μαρξισμού, Κατοχή και εθνική αντίσταση).

Εκδόσεις προσέφεραν οι: Φώτης Κατέβας, Γιάννης Μωυσίδης, Πόπη Πολέμη, Μαίρη Αρώνη, Τάσος Τρίκκας.

Δεκέμβριος 2011

 Η Άντεια Φραντζή -συμπληρώνοντας το αρχείο του περιοδικού Αντί που ήδη εναπόκειται στα ΑΣΚΙ- κατέθεσε το αρχείο των «Φίλων του περιοδικού Αντί.

 Εκδόσεις προσέφεραν οι: Μίλτος Πολυβίου, εκδόσεις Ισνάφι, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Ντούνια Κουσίδου. 

Νοέμβριος 2011

Ο Νίκος Ντουκάκης, με την ευγενική μεσολάβηση της Πέγκυς Κουνενάκη, κατέθεσε φάκελο με τεκμήρια από την αντιστασιακή δράση του πατέρα του Μάρκου Ντουκάκη κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Ο φάκελος περιλαμβάνει πρωτότυπα τεκμήρια από τη δράση του ΕΑΜ Αποκορώνου Χανίων καθώς και μεταγενέστερο αυτοβιογραφικό κείμενο του Μάρκου Ντουκάκη.

Ο Δημήτρης Ψαρράς κατέθεσε το προσωπικό αρχείο του Ρολφ Πόλε, το οποίο περιλαμβάνει τεκμήρια από την προσωπική του διαδρομή και δράση στη Γερμανία και στην Ελλάδα.

Σεπτέμβριος 2011

Ο Μίλτος Κύρκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το πολιτικό αρχείο του πατέρα του Λεωνίδα Κύρκου. Το αρχείο περιλαμβάνει τεκμήρια από τα πρώτα χρόνια της πολιτικής δράσης του (ΕΔΑ), ο κύριος όγκος του όμως είναι επικεντρωμένος στην περίοδο της μεταπολίτευσης αποτυπώνοντας την καίρια συμβολή του στην ιστορία της ανανεωτικής αριστεράς στη χώρα μας. Στο αρχείο αυτό θα ενταχθούν οι προγενέστερες δωρεές του ίδιου του Λεωνίδα Κύρκου από την πολιτική του ζωή. Παράλληλα με το αρχείο στα ΑΣΚΙ κατατέθηκε και η βιβλιοθήκη του Λεωνίδα Κύρκου η οποία περιλαμβάνει περισσότερο από 3.000 τίτλους βιβλίων και περιοδικών με θεματικές οικείες με την πολιτική και κοινωνική του δράση.

Η Μαρία Φραγκιαδάκη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ, συλλογή από τεκμήρια (αφίσες, προεκλογικό υλικό, φυλλάδια) από τη δράση του ΠΑΣΟΚ και της ΓΣΕΕ στη μεταπολίτευση.

 

 

 

Δεκέμβριος 2022

Η Στέλλα Στεφανάτου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τη συλλογή θεατρικών προγραμμάτων του Ιωάννη Στεφανάτου της περιόδου 1960-1978.

Ο Σπύρος Καράβας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ χφ. ημερολόγιο του Μιχ. Χ. από την περίοδο της Κατοχής στη Μυτιλήνη (1942-1945).

Ο Θεόδωρος Γιαννούσης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία για την Κατοχή, την Αντίσταση, τον Εμφύλιο και τη δεκαετία του 1960.

Ο Βασίλης Πλάτανος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία, ανάτυπα και περιοδικά από τη βιβλιοθήκη του.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Γιώργος Ανδρειωμένος, Θανάσης Γάλλος, Μαρία Ηλιού, καθώς και η Γαλλική Σχολή Αθηνών, ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη και η Εταιρεία Ιστορικών & Κοινωνικών Μελετών Κορωπίου.

Νοέμβριος 2022

Ο Δημήτρης Δημητριάδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αρχειακά τεκμήρια της ανανεωτικής Αριστεράς (ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, ΚΚΕ Εσωτερικού Θεσσαλονίκης) και της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονικής του ΣΥΡΙΖΑ (πρακτικά συνεδριάσεων, ονομαστικές καταστάσεις κ.ά.).

Ο Δημήτρης Πλουμπίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρά του περ. Εθνική Αντίσταση, επιστολικά δελτάρια του Δ. Παπαχρίστου από τη Μακρόνησο, ένα ψηφιοποιημένο φύλλο της εφ. Ιατρικός Αγών (26/9/1942) και ένα άρθρο των Δ. Πλουμπίδη και Β. Τομαρά.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, Πολυμέρης Βόγλης, Χρήστος Ρανταβέλας, καθώς και η Τράπεζα Eurobank.

Οκτώβριος 2022

Ο Έβριν Σέχου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το ψηφιακό αρχείο του Φόρουμ Αλβανών μεταναστών με φυλλάδια, προκηρύξεις, εσωτερικά κείμενα και εφημερίδες.

Ο Νίκος Παπαδογιάννης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το ψηφιακό αρχείο «HIV/AIDS στην Ελλάδα- υλικό από κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς φορείς». Το υλικό συλλέχτηκε και ψηφιοποιήθηκε από τον Παναγιώτη Δαμάσκο με επιμέλεια του Ν. Παπαδογιάννη στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος “Transnational Sexual Health Activism and AIDS in Western Europe 1980’s-1990’s”.

Ο Ορέστης Σχοινάς κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία ιστορίας και πολιτικής φιλοσοφίας.

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα, περιοδικά και αποκόμματα τύπου από τη βιβλιοθήκη της.

Η Αγγελική Κωνσταντακοπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία και περιοδικά από τη βιβλιοθήκη της.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ η Αναστασία Κούκουνα, ο Χρίστος Μάης και οι Εκδόσεις Firebrand.

Σεπτέμβριος 2022

Η Λία Χαλκιά κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ένα ημερολόγιο του πατέρα της Βασίλη Χαλκιά από το ελληνοαλβανικό μέτωπο.

Η Αμαλία Κολώνια κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών του Στρασβούργου της δεκαετίας του 1970, αντιδικτατορικά έντυπα, αποκόμματα τύπου της εφ. IlManifesto, υλικά του ΚΚΕ εσ., επιστολή της Φώφης Λαζάρου προς την ίδια.

Ο Δημήτρης Πλουμπίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα από τη βιβλιοθήκη του Θανάση Τζαβάρα, φωτογραφίες κρατουμένων της Μακρονήσου, καθώς και έντυπα από την προσωπική του βιβλιοθήκη.

Ιούλιος 2022

Ο Μπάμπης Γεωργούλας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια του ΚΣ του «Ρήγα Φεραίου» και του ΚΚΕ Εσ. από το προσωπικό του αρχείο, ημερολόγια της Αυγής, αφίσες της ΕΚΟΝ «Ρήγας Φεραίος» καθώς και μία γραφομηχανή που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας για την έκδοση παράνομων εντύπων.

Ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

Η Ελευθερία Παπουτσάκη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία από τη βιβλιοθήκη της μητέρας της Ξανθίππης Ζαχαριάδου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Κωστής Καρπόζηλος, Αντώνης Λιάκος, Κατερίνα Μπαλκούρα, BartSoethaert, η Γαλλική Σχολή Αθηνών και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Ιούνιος 2022

Η Βάλια Γκέντσου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα, αναπαραγωγές υλικών και σημειώσεις για τη Σύρο.

Ο Στάθης Λουκάς κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από το προσωπικό του αρχείο για τον αντιδικτατορικό αγώνα στην Τεργέστη.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ ο Δημήτρης Κατσορίδας, η Ελληνική Αρχειακή Εταιρεία, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης.

Μάιος 2022

Η Πηνελόπη Νικολάου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από το προσωπικό της αρχείο και το αρχείο του συζύγου της Χριστόδουλου Λέφα, τα οποία περιλαμβάνουν προκηρύξεις και ανακοινώσεις της ΠΑΣΠ, του ΕΚΚΕ και της ΑΑΣΠΕ.

Ο Παύλος Κωνσταντινίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αρχειακά τεκμήρια, έντυπα και εφημερίδας της ΠΠΣΠ της περιόδου της Μεταπολίτευσης.

Ο Δημήτρης Πλουμπίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ χειροποίητη μακέτα αφίσας της Βασιλικού Ιδρύματος σχετικά με τις παιδοπόλεις της βασίλισσας Φρειδερίκης.

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου του Φίλιππου Ηλιού με τεκμήρια από τη συμμετοχή του στο ΔΣ της Αυγής και των ΑΣΚΙ, κατάλοιπα από το αρχείο του Μ. Παρτσαλίδη και του Αλ. Παπαναγιώτου, τεύχη του περ. Νουμάς της δεκαετίας του 1920 και φύλλα της εφημερίδας της ΕΠΟΝ Λεβεντιά της δεκαετίας του 1950.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Γιώργος Ανδρειωμένος, Μπάμπης Γεωργούλας, Κωστής Καρπόζηλος, Τάκης Μαστρογιαννόπουλος, Μάκης Μπεκιάρης, Πόπη Πολέμη, Χάρης Ραζάκος, καθώς και η Γαλλική Σχολή Αθηνών.

Ψηφιακές αναπαραγωγές τεκμηρίων για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ η Όλγα Μούτσιανου και ο Πάνος Παπαδόπουλος.

Απρίλιος 2022

Ο Stephan Schirmer κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το βιβλίο επισκεπτών της Βίλας Heitmann στη Θεσσαλονίκη της περιόδου 1921-1942.

Η κυρία Κοντογιάννη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα της συλλογής του Τάκη Κοντογιάννη με πολιτικές και καλλιτεχνικές αφίσες, αντιδικτατορικά έντυπα, τρικ και προκηρύξεις της Μεταπολίτευσης και εκδόσεις του ΚΚΕ.

Ο Βασίλης Βασιλειάδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα της συλλογής του με θεματικό αρχείο αποκομμάτων τύπου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Θεόδωρος Μαλισιάνκος, Δημήτρης Μαυροσκούφης, Ανδρέας Μπαλτάς, καθώς και η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου.

Μάρτιος 2022

Η Νατάσα Μερτίκα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το προσωπικό της αρχείο, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αρχείο αποκομμάτων ευρωπαϊκού τύπου από την κατάθεσή της στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τα βασανιστήρια που υπέστη κατά τη διάρκεια της δικτατορίας της 21ης Απριλίου.

Ο Σπύρος Σελιανίτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του προσωπικού του αρχείου με κείμενα του βιβλίου του, κείμενα θέσεων για την αγροτική οικονομία.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Σπύρος Κακουριώτης, Πέτρος Καραγιώργος, Κωστής Καρπόζηλος, Ελευθερία Κοψιδά, καθώς και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, οι Εκδόσεις Τόπος και το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών Κύπρου.

Φεβρουάριος 2022

Ο Σπύρος Κακουριώτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τρικάκια, προκηρύξεις, κονκάρδες και άλλα αντικείμενα από το αριστερό κίνημα της Μεταπολίτευσης, καθώς και χφ. ημερολόγιο του Γ. Λεοντίδη και επιστολές του Δ. Μελιγκώνη.

Η Πόλυ Σαββινίδου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ προσωπικά έγγραφα του πατέρα της Ελευθέριου Σαββινίδη.

Ο Θανάσης Καραθανάσης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ fanzines της περιόδου 2017-2021.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Τασούλα Βερβενιώτη, Θανάσης Γάλλος και Μανώλης Χαιρετάκης.

Ιανουάριος 2022

Ο Γιώργος Μπουγελέκας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αφίσες του ΚΚΕ εσωτ., του ΚΚΕ εσωτ.-Α.Α., ΑΚΟΑ, ΣΥΝ κ.ά. και τεύχη του περιοδικού Η Αριστερά σήμερα.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μιχάλης Λυμπεράτος, Τάκης Μαστρογιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Τζίνης, καθώς και οι Εκδόσεις Νήσος.

Δεκέμβριος 2021

Η Μαρία Μποντίλα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία από το Εκδοτικό «Νέα Ελλάδα» και από τις Πολιτικές & Λογοτεχνικές Εκδόσεις, καθώς και αφίσες από την Ανατολική Γερμανία.

Ο Bill Aggelidis κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακή αναπαραγωγή φωτογραφίας του πατέρα του Αλέκου Αγγελίδη για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου.

Ο Φώτης Βασιλόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακή αναπαραγωγή φωτογραφίας του παππού του Φώτιου Βασιλόπουλου για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου.

Η Αυγή κατέθεσε στα ΑΣΚΙ μία πλήρη ψηφιακή σειρά της εφημερίδας.

Ο Νέστορας Παπανικολόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έργα δικά του (ξυλογραφίες, εκτυπώσεις, μονοτυπίες, χαρακτικά κ.ά.), της Βίργως Βασιλείου και δύο ξυλογραφίες του Τάσσου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Ντίνα Βαΐου, Μαίρη Κολιού, Αντώνης Περώνης, Αλέκος Χατζηδάκης, καθώς και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και ο Άλλος Τόπος Επικοινωνίας και Πολιτισμού.

Νοέμβριος 2021

Η Ιωάννα Πετροπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της βιβλιοθήκης της με κυρίως φεμινιστικά έντυπα.

Η Ζήνα Ραζή κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου του Απόστολου Αποστόλου με φωτογραφίες, αποκόμματα τύπου, έντυπα και βιβλία του Α. Αποστόλου.

Η Γωγώ Χατζηγεωργίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο και τη βιβλιοθήκη της Λιλής Χατζηγεωργίου με τεκμήρια για το γυναικείο κίνημα.

Η κυρία Κριτσωτάκη-Κοκκίνη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της βιβλιοθήκης Κοκκίνη και τμήμα του φωτογραφικού του αρχείου με φωτογραφίες της περιόδου 1950-1960 και 1985-1990.

Ο Νίκος Ποταμιάνος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρά φανζίνς των δεκαετιών 1980-1990.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Θανάσης Γάλλος, Κώστας Μπαρούτας, Αλέξης Παπαχελάς, Χρήστος Ρέππας, Θανάσης Σκρουμπέλος, καθώς και οι Εκδόσεις Επίκεντρο, οι Εκδόσεις Νήσος, οι Εκδόσεις Ποταμός και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

Οκτώβριος 2021

Η Μαρία Καζολέα και ο Νικόλας Ζηργάνος κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ τμήμα του αρχείου του Κώστα Καζολέα με δικαστικά έγγραφα από τη δίκη των μελών της Δημοκρατικής Άμυνας, 1967-1974.

Η Παναγιώτα Κουρέπη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της Βιβλιοθήκης της Φώφης Λαζάρου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Πέτρος Παπαπολυβίου, Γιώργος Σιδηρόπουλος, Γ. Στασινάκης, καθώς και η Γαλλική Σχολή Αθηνών και οι Εκδόσεις Νήσος.

Σεπτέμβριος 2021

Ο Βαγγέλης Γρηγορόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακή αναπαραγωγή φωτογραφίας του πατέρα του Αθανάσιου Γρηγορόπουλου από τη Μακρόνησο.

Ο Μαρκουλάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα, εφημερίδες, προκηρύξεις και φυλλάδια σχετικά με το εργατικό κίνημα στη Μεταπολίτευση.

Ο Θανάσης Μουρατίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία μαρξιστικής φιλοσοφίας.

Η Οικογένεια Πρωτογερέλλη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρά της εφ. Δημοκρατική Λέσβος της δεκαετίας του 1980.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Γιώργος Ανδρειωμένος, Μαρία Δαμηλάκου, Βαγγέλης Καραδήμας, Ανδρέας Μπουρούτης, Άρης Σειρηνίδης και Κώστας Τσίβος.

Ιούλιος 2021

Ο Άγγελος Τσαλκάνης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ περιοδικά της Μεταπολίτευσης.

Ο Δημήτρης Ψαρράς κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ακροδεξιό Τύπο της Μεταπολίτευσης.

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Γιάννης Αντωνιάδης, Μαρία Ηλιού, Κωστής Καρπόζηλος, Δημήτρης Κατσορίδας, Λήδα Παπαστεφανάκη, Νίκος Ποταμιάνος, καθώς και το Ινστιτούτο ΕΝΑ.

Ιούνιος 2021

Η Σάσα Τζεδάκη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αριστερά έντυπα της περιόδου της δικτατορίας και της Μεταπολίτευσης.

Ο Γιάννης Ευδοκιμίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα του προσωπικού του αρχείου με τεκμήρια της ΚΟΒ Υγειονομικών του ΚΚΕ εσ. και του συνδικαλιστικού κινήματος νοσοκομειακών γιατρών των δεκαετιών 1970-1990.

Ο Αλέξανδρος Πατραμάνης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τοπικό Τύπο Αργολιδοκορινθίας και Κρήτης.

Ο Δημήτρης Μαράκας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία, κυρίως γερμανόγλωσσα, από τη βιβλιοθήκη του.

Μάιος 2021

Ο Ισίδωρος Μπάλιος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από τη δεκαετία του 1940.

Ο Νίκος Γιάτσος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ δελτάρια αλληλογραφίας πολιτικών κρατουμένων και εξορίστων 1949-1951 και 1967-1970.

Η Μυρσίνη Ζορμπά κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα του προσωπικού της αρχείου.

Ο Βασίλης Νικολαΐδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τη βιβλιοθήκη της μητέρας του Μάρμως Γεωργαλά-Νικολαΐδη.

Ο Στρατής Μπουρνάζος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της βιβλιοθήκης του.

Η Μαριλένα Βασίλογλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια, συμπληρώνοντας το αρχείο του Χαράλαμπου Θεοδωρίδη.

Μάρτιος – Απρίλιος 2021

Ο Σπύρος Κακουριώτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της βιβλιοθήκης του.

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια, συμπληρώνοντας το αρχείο για την αντιδικτατορική δράση στο εξωτερικό.

Βιβλία δώρισαν στα ΑΣΚΙ η Βασιλική Λάζου και η Γαλλική Σχολή Αθηνών.

Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2021

Ο Χ. Ν. Πετράκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα φυλλάδια από τη βιβλιοθήκη του Γιώργου Διαμαντίκου.

Ο Χρήστος Σελιανίτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια, συμπληρώνοντας το αρχείο του πατέρα του Σπύρου Σελιανίτη.

Βιβλία δώρισαν στα ΑΣΚΙ η Ελένη Χοντολίδου και οι Εκδόσεις Νήσος.

Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2020

Ο Νίκος Κατηφόρης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια για την Μπεάτα Κιτσίκη και αντίγραφο του λογοτεχνικού προγράμματος του λογοτεχνικού μνημόσυνου του Άγγ. Σικελιανού (1942).

Η Ρουμπίνη Μαρίνη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών του παππού της Κώστα Π. Μαρίνη από τη Μακρόνησο.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Νάσος Ηλιόπουλος, Ελένη Κυραμαργιού και Χρίστος Μάης.

Οκτώβριος 2020

Το Λύκειο Σκοπέλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ εκδόσεις του καθεστώτος της 21ης Απριλίου.

Η Νατάσσα και η Μαρία Δομνάκη κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ το αρχείο του πατέρα τους Γιάννη Δομνάκη (1918-2005), ο οποίος είχε διατελέσει δήμαρχος Νέας Ιωνίας για τέσσερις τετραετίες (1964, 1975, 1978, 1982).

Σεπτέμβριος 2020

Η Κούλα Θέου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια, συμπληρώνοντας το αρχείο του Ζήση Θέου.

Η Μαριλένα Βασίλογλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια, συμπληρώνοντας το αρχείο του καθηγητή φιλοσοφίας Χαράλαμπου Θεοδωρίδη.

Η Νικολέτα Σιάνου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα από τις βιβλιοθήκες της Σοφίας Κωνσταντινίδου-Σπάλα και της Μαγδαληνής Κρομμυδά.

Ο Θεόδωρος Μαλισιάνκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια, συμπληρώνοντας το αρχείο για την αντάρτισσα Ασήμω Μαλισιάνκου-Σεγδίτσα.

Ο Βασίλης Ρούσογλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών και τεκμηρίων του πατέρα του Στέλιου Ρούσογλου από τη Μακρόνησο.

Η Μαρία Αντωνάτου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών και τεκμηρίων του πατέρα της Ιωάννη Βλάχου από τη Μακρόνησο.

Ο Μανώλης Χαιρετάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα από τη βιβλιοθήκη του.

Ιούλιος 2020

Ο Σπύρος Κλαυδιανός κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών του πατέρα του Θεόδωρου Κλαυδιανού από τη Μακρόνησο 1948-1952.

Ο Αιμίλιος Ριζογιάννης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ μεταγραφή του ημερολογίου του Γρηγόριου Ριζογιάννη, ανθυπολοχαγού της 9ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ (6/7/1943-25/2/1945).

Ο Μανώλης Χαιρετάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σπάνια έντυπα από τη βιβλιοθήκη του.

Ιούνιος 2020

Η «Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974 (ΕΔΙΑ)», μετά την αυτοδιάλυσή της, κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο της.

Τα εγγόνια του καθηγητή φιλοσοφίας στο ΑΠΘ Χαράλαμπου Θεοδωρίδη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του παππού τους.

Ο Σωτήρης Χαραλαμπίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρά του περιοδικού «Σύγχρονος Κινηματογράφος».

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ ο Μανώλης Χαιρετάκης και η Στυλιανή Χαντζή.

Μάιος 2020

Ο Αλέκος Χατζηδάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αφίσες και έντυπα της περιόδου της Μεταπολίτευσης.

Ο Άγγελος και ο Βασίλης Γκόγκογλου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ αρχειακά τεκμήρια της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και του ΚΚΕ Εσωτερικού από τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Οι Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ προκηρύξεις της οργάνωσής τους καθώς και φύλλα της εφημερίδας Οικοσοσιαλιστής, 2008-2011.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι DanGeorgakas, Βασίλης Θεοδοσόπουλος και Καίτη Τσαρουχά.

Μάρτιος 2020

Η Ευγενία Μπενά κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το προσωπικό αρχείο και τη Βιβλιοθήκη του Τάκη Μπενά.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μίμης Δαρειώτης, Μιχάλης Λυμπεράτος, Αντωνία Χάρτα-Μάργαρη, καθώς και το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδας.

Φεβρουάριος 2020

Ο Βασίλης Δουβίτσας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ χφ. ημερολόγιο του παππού του Κωνσταντίνου Δουβίτσα από την Ουκρανική εκστρατεία το 1919.

Ο Γιάννης Μπαλάφας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ εφημερίδες και περιοδικά της περιόδου 1967-1974 και της Μεταπολίτευσης.

Η Αγγελική Κωνσταντακοπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία ιστορικού και πολιτικού περιεχομένου.

Ο Νίκος Χατζηκυριάκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τρία εξώφυλλα του περ. Σπουδαστής με χαρακτικά του.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Θανάσης Γερμανίδης, Βασίλης Λιόσης, Αντρέας Μπαλτάς, Ιλεάνα Σακκά, Ιχάμπ Σαμπάνα, Τζέλα Σκούρα και Ζήσιμος Συνοδινός.

Ιανουάριος 2020

Η Χρύσα Μωραΐτου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ πλήρη σειρά της εφημερίδας Σοσιαλιστική Πορεία της περιόδου της Μεταπολίτευσης.

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ εφημερίδες και περιοδικά από τη Βιβλιοθήκη Φίλιππου Ηλιού.

Η Μαρία Μποντίλα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το Αρχείο του τμήματος εκπαίδευσης της ελληνικής κοινότητας πολιτικών προσφύγων της Δρέσδης.

Η Βάσω Μπεβούδα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αφίσες, αναρχικά περιοδικά και εφημερίδες από τη Βιβλιοθήκη του Ανέστη Παπαδόπουλου.

Ο Κώστας Τσεφαλάς κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από το προσωπικό του αρχείο, τα οποία αφορούν την πολιτική του δράση στο ΚΚΕ την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Η οικογένεια Ραγιά κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντιδικτατορικό τύπο και τεύχη του περ. Ελεύθερα Γράμματα, 1946-1947.

Ο Σπύρος Κακουριώτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών του πατέρα του Θεόδωρου Κακουριώτη από τη Μακρόνησο.

Ο Κώστας Γαβρόγλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ άρθρα, κείμενα και διάφορα τεκμήρια για την ιστορία του ΚΚΕ εσ.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Σπύρος Δανέλλης, Διαμαντής Θεοφίλου, Κώστας Κατσάπης και Ντούνια Κουσίδου.

Δεκέμβριος 2019

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ, συμπληρώνοντας το αρχείο του, τεκμήρια από τον αντιδικτατορικό αγώνα στη Δυτική Ευρώπη.

Ο Σίμος Κουσκούνης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών του Κωνσταντίνου Κουσκούνη από τη Μακρόνησο.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ ο Γιώργος Βραζιτούλης και οι Εκδόσεις Θεμέλιο.

Νοέμβριος 2019

Ο Σπύρος Γαλανός κατέθεσε στα ΑΣΚΙ, συμπληρώνοντας το αρχείο του, τεκμήρια από τον αντιδικτατορικό αγώνα στη Δυτική Γερμανία.

Ο Γιάννης Βλάχος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα, φυλλάδια, προκηρύξεις και έγγραφα της Πολιτικής Ένωσης Ελλήνων Κομμουνιστών.

Ο Παντελής Μούτουλας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ υλικό της έρευνάς του για τα βιβλία του Ωρίων-Γιάννης Μιχαλόπουλος και Πελοπόννησος 1940-1945.

Η Μαριάννα Κατσογιάννου κατάθεσε στα ΑΣΚΙ κατάλοιπα του αρχείου του πατέρα της Στέλιου Κατσόγιαννου με προσωπικά και υπηρεσιακά έγγραφα.

Η Μαίρη Κολιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από το αρχείο της Φραντζέσκας Ιακωβίδου-Δαγκλή με φωτογραφίες, καλλιτεχνικά προγράμματα και βιβλία.

Ο Νέστορας Παπανικολόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου της Βίργως Βασιλείου με επιστολές, φωτογραφίες και έργα τέχνης, καθώς και ζωγραφικά έργα της Ασημίνας Ρίζου.

Η Ελένη Πούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών από πολιτικούς πρόσφυγες στην Πολωνία και στην Τσεχοσλοβακία.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μυρώδης Αθανασίου, Θανάσης Γάλλος, Δημήτρης Γαρρής, Χαρίλαος Σισμάνης, Θανάσης Σκρουμπέλος καθώς και οι Εκδόσεις Τόπος και το Κέντρο Πολιτισμού Έρευνας & Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οκτώβριος 2019

Ο Παντελής Μούτουλας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της Βιβλιοθήκης του Ιωάννη Μιχόπουλου, καπετάνιου του ΕΛΑΣ Ωρίωνα.

Η Ειρήνη Νεδέλκου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακά αντίγραφα τεκμηρίων και αυτοβιογραφικών κειμένων του πατέρα της Γιώργου Νεδέλκου, γιατρού του Αρχηγείου Ηπείρου του ΔΣΕ.

Σεπτέμβριος 2019

Ο Στάθης Κουβελάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αφίσες, φυλλάδια, προκηρύξεις και έντυπα του ΚΚΕ εσ. και της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος.

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα της δεκαετίας του 1940, καθώς και φύλλο της εφημερίδας της Αδέσμευτης Κίνησης Γυναικών του 1988.

Η Αγνή Σιδερίδου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία από τη Βιβλιοθήκη Λευτέρη Αποστόλου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Βασίλης Αγγελίδης, Θανάσης Γάλλος, Άννα Μιχοπούλου, Βασίλης Μπογιατζής και Παντελής Μπουκάλας.

Ιούλιος 2019

Ο Κωστής Καρπόζηλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το πολιτικό αρχείο της Ελένης Φαμελιάδου-Νάκου, το οποίο περιλαμβάνει αρχειακά τεκμήρια και έντυπα από την προσωπική της διαδρομή στο ΕΚΚΕ.

Ο Στέλιος Αποστόλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αφίσες της Ένωσης Αριστερών Νέων, του ΣΥΝ, της Νεολαίας ΣΥΝ κ.ά.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρά του περιοδικού «Άλφα», 1995-2000.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στα ΑΣΚΙ προεκλογικά φυλλάδια, αποφάσεις και θέσεις συνεδρίων του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου 1999-2009.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ ο Παναγιώτης Βέμμος, η Ιωάννα Παπαθανασίου καθώς και η Raycap SA.

Μάιος - Ιούνιος 2019

Ο Άγγελος Γκόγκογλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από τον αντιδικτατορικό αγώνα καθώς και αρχειακά τεκμήρια της ΕΚΟΝ/Ρήγας Φεραίος και του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Η Οικογένεια του Γιάννη Μπανιά κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του, το οποίο περιλαμβάνει αρχειακά τεκμήρια και έντυπα από την πολιτική του διαδρομή στο ΚΚΕ Εσ.-Ανανεωτική Αριστερά και στην Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά (ΑΚΟΑ).

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ ο Στέλιος Μηλιούλης, η Ρένα Χωρέμη, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Φιλαδέλφειας και το Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe.

Απρίλιος 2019

Η Βέτα Χονδρορίζου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία και φυλλάδια σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, την κοινωνική ασφάλιση και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Δήμητρα Λαμπροπούλου, Ιωάννης Νιζαμίδης, καθώς και η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Μάρτιος 2019

Ο Γιώργος και η Λιάνα Αραχωβίτη κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του προσωπικού τους πολιτικού αρχείου από την περίοδο που δραστηριοποιούνταν στο ΕΚΚΕ.

Ο Ολύμπιος Δαφέρμος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια για τους φοιτητικούς συλλόγους την περίοδο της δικτατορίας της 21ης Απριλίου.

Η Σόνια Τσιτήλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντίγραφο του φακέλου του Μπάμπη Δρακόπουλου από την Ασφάλεια, καθώς και άρθρα του στη εφ. «Η Αυγή».

Η Αναστασία Καμινάρη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία για την ιστορία της Αριστεράς.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μυρώδης Αθανασίου, Νατάσσα Δομνάκη, Κώστας Κατσούδας, Φανή Μπήτου, Παγωνιτάκης, Στάθης Παυλόπουλος και Δημήτρης Πλουμπίδης.

Φεβρουάριος 2019

Η Κατερίνα Χαιρέτη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ περιοδικές εκδόσεις, φυλλάδια και προκηρύξεις.

Ο Γιάννης Σιάτιστας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψιλογραφία πολιτικών κρατουμένων από τις Φυλακές Αίγινας.

Ο Κωστής Καρπόζηλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ εφημερίδες της ελληνοαμερικανικής αριστεράς των δεκαετιών 1920 και 1930.

Ο Λευτέρης Ξάνθος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αφίσες από το αντιδικτατορικό κίνημα στη Δυτική Γερμανία.

Ο Δημήτρης Παπανικολόπουλος κατέθεσε εφημερίδες της περιόδου της μεταπολίτευσης.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μαρία Ηλιού, Φανή Μπήτου, η Γαλλική Σχολή Αθηνών, οι Εκδόσεις «Πόλις», καθώς και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Ιανουάριος 2019

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φύλλα της εφ. «Λαϊκό Βήμα» και άλλα τεκμήρια της δεκαετίας του 1960.

Η Κωστούλα Σκλαβενίτη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντίγραφο πρακτικών της δίκης Πολκ, καθώς και τεκμήρια από τον αντιδικτατορικό αγώνα στην Ιταλία.

Η Βουβούλα Σκούρα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ slidesκαι φωτογραφίες και ψηφιακά αντίγραφα αφισών σχεδιασμένων από την ίδια.

Η κυρία Σπηλιοπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία από τη βιβλιοθήκη του πατέρα της.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Νατάσσα Δομνάκη, Χρήστος Ηλιάδης, οι Εκδόσεις «Εκτός των Τειχών», οι Εκδόσεις Καστανιώτη, καθώς και το Ίδρυμα της Βουλής.

Δεκέμβριος 2018

Η Άννα Μιχοπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τόμους του περιοδικού Ήλιος της δεκαετίας του 1950.

Η Μαίρη Κολιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια της οικογένειας Δαγκλή (φωτογραφίες κ.ά.) και τεκμήρια της ΕΠΟΝ.

Ο Νέστορας Παπανικολόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου της Βίργως Βασιλείου με φωτογραφίες από την εξορία, προσωπικά έγγραφα και χφ. βιβλία του Β. Βασιλείου.

Ο Θεμιστοκλής Βώκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία του Μεσοπολέμου και των δεκαετιών 1940 και 1950.

Η Λιάνα Αραχωβίτου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα και αφίσες του ΕΚΚΕ και της ΑΑΣΠΕ.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Κλεονίκη Αλεξοπούλου, Σπύρος Κουζινόπουλος, καθώς και ο Δήμος Κρωπίας και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

Νοέμβριος 2018

Ο Δημήτρης Τσαλκάνης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ επιστολές οικογενειακής αλληλογραφίας της δεκαετίας του 1930.

Η Κατερίνα Αρβανιτάκη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ περιοδικά της Μεταπολίτευσης.

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα των δεκαετιών 1960 και 1970.

Η Αγγελική Σινούρη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αυτοβιογραφικά κείμενα του πατέρα της Ανδρέα Σινούρη.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μυρώδης Αθανασίου, Μίμης Δαρειώτης, Χαράλαμπος Κόρακας, Μαρία Μαυροειδή, Δημήτρης Πλουμπίδης, καθώς και οι Εκδόσεις Θεμέλιο.

Οκτώβριος 2018

Η Κατερίνα Χαιρέτη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ εφημερίδες, περιοδικά φυλλάδια και καταστατικά εργατικών σωματείων της περιόδου 1930-1950.

Ο Τάκης Μαστρογιαννόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία, φυλλάδια και περιοδικά της Μεταπολίτευσης.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ ο Νικόλαος Βάλης και το StiftungEttersberg.

Σεπτέμβριος 2018

Η Άννα Μιχοπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρές των περιοδικών «Ελληνοχριστιανική Αγωγή» και «Φωτεινή Γραμμή».

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι NickHare, Αμαλία Κολώνια, καθώς και οι Εκδόσεις Μωβ Σκίουρος.

Ιούλιος 2018

Η Νένη Πανουργιά και η οικογένεια Γκόγκογλου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ επιστολές που αντάλλαξαν μέλη της οικογένειας Γκόγκογλου από τη Γυάρο και τη Λέρο, σε ψηφιακή μορφή.

Ο Δημήτρης Τσιώλης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα, φυλλάδια και προκηρύξεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Βασίλης Σκλιας και Τζέλα Σκούρα-Βαρνάβα.

Ιούνιος 2018

Η Βουβούλα Σκούρα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτογραφίες της από συνέδρια και εκδηλώσεις του ΚΚΕ Εσωτερικού σε μορφή pdf.

Ο Χρήστος Σελιανίτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του πατέρα του Σπύρου Σελιανίτη, γενικού γραμματέα του ΑΚΕ και του ΠΑΚΕ.

Ο Νέστορας Παπανικολόπουλος και η Μαίρη Κολιού κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου της Βίργως Βασιλείου.

Η Αλεξάνδρα Λιανέρη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα και περιοδικά της Μεταπολίτευσης.

Η Jane Gabriel κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το πλήρες σώμα των κειμένων από τις μη επεξεργασμένες συνεντεύξεις, οι οποίες διενεργήθηκαν για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ “Greece: The Hidden War”. Στο υλικό αυτό, περιλαμβάνονται και μαρτυρίες προσώπων που τελικά δεν εντάχθηκαν στο ντοκιμαντέρ. Επίσης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τα τρία επεισόδια του ντοκιμαντέρ σε εξωτερικό δίσκο, καθώς και την πλήρη βιντεοσκοπημένη συνέντευξη του Μάρκου Βαφειάδη.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Βενετία Γαζίλα, Μαίρη Καρτάλη και Λεωνίδας Κοντουδάκης.

Απρίλιος 2018

Ο Παναγιώτης Βέμος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ κείμενα και αποκόμματα για την Εθνική Αντίσταση στην Αρκαδία.

Ο Λευτέρης Ξάνθος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντιδικτατορικές αφίσες και μακέτες αφισών από το αντιδικτατορικό κίνημα στο Ντίσελντορφ, καθώς και φωτογραφίες από Έλληνες μετανάστες και από αντιδικτατορικές διαδηλώσεις.

Ο Αλέξης Καλοφωλιάς κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακά αντίγραφα προσωπικών φωτογραφιών και του μουσικού συγκροτήματος Last Drive από την περίοδο 1984-1990.

Ο Σταύρος Μουδόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αφίσες και έντυπα από τον αντιδικτατορικό αγώνα στο εξωτερικό.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Σπύρος Κακουριώτης και Χάρης Ρεϊτσίνης.

Ψηφιακές αναπαραγωγές τεκμηρίων για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ η Μαρία Θεοδωροπούλου.

Μάρτιος 2018

Η Μύρινα Καλαϊτζή και η Γεωργία Καζαντζίδου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ το κύριο σώμα του προσωπικού αρχείου του σκιτσογράφου Γιάννη Καλαϊτζή.

Ο Θοδωρής Αντωνόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακά τεύχη των περιοδικών Κράξιμο και Αμφί.

Ο Μάρκος Μπουκετσίδης-Σκουρτέλης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακά αντίγραφα τεκμηρίων της οικογένειάς του.

Η Μαίρη Κολιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτογραφίες και άλλα αρχειακά τεκμήρια συμπληρώνοντας το ήδη υπάρχον αρχείο της Βίργως Βασιλείου.

Η Όλγα Γκράτζιου και ο Μάκης Ζαχαράτος κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ αφίσες, έντυπα και τεκμήρια από τον αντιδικτατορικό αγώνα στη Δυτική Γερμανία, καθώς και εφημερίδες του Μεσοπολέμου.

Ο Θόδωρος Χατζησμαλής και η Καλυψώ-Έλλη Σμαραγδή κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ το φωτογραφικό αρχείο του δημοσιογράφου Θεόδωρου Δράκου.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Θανάσης Γάλλος, Κωστής Καρπόζηλος, Γιάννης Μπαλάφας, Δημήτρης Μπενίας, Νίκος Νικολινάκος και Αγγελική Χριστοδούλου.

Φεβρουάριος 2018

Η Αγνή Σιδερίδου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ 17 τίτλους βιβλίων της Βιβλιοθήκης Λευτέρη Αποστόλου.

Ο Μανώλης Χαιρετάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φυλλάδια πολιτικών κομμάτων και κινήσεων της Μεταπολίτευσης.

Ο Πάνος Τριγάζης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια του κινήματος ειρήνης της Μεταπολίτευσης.

Ο Μάριος Μαρκοβίτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντίγραφα αρχειακών τεκμηρίων από την έρευνά του για την υπόθεση Μάρκου Μαρκοβίτη.

Ο Κλέαρχος Τσαουσίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία της δεκαετίας 1940.

Η Μαρία Καΐρη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της Βιβλιοθήκης του αρχιτέκτονα Γιάννη Τσιώμη.

Ψηφιακές αναπαραγωγές τεκμηρίων για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ο Θεόδωρος Πολυζώης.

Ιανουάριος 2018

Η οικογένεια Τάσου Παναγιωτόπουλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου του Τάσου Παναγιωτόπουλου με έντυπα της περιόδου της Κατοχής.

Ο Γιώργος Γάσσιας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα του αρχείου του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, 2003-2004.

Ο Δημήτρης Πλουμπίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ κατάλοιπα από το αρχείο του Μιχαήλ Γούτου για το θεσμό της υιοθεσίας παιδιών.

Ο Νίκος Καρηφόρης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το ημερολόγιο της Κλεαρέτης Δίπλα-Μαλάμου από την περίοδο της Κατοχής.

Ο Νίκος Φασουλής κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια της ελληνικής κοινότητας της Βεγγάζης, 1969-1979.

Ο κύριος Μπούμπουλης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της Βιβλιοθήκης του.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μυρώδης Αθανασίου, Ζωή Αρσένη, Βίκυ Κουσκουνά, Ευγενία Λουπάκη, Δήμητρα Σαμίου, Τάσος Τρίκκας και Νίκος Χατζηκυριάκος.

Ψηφιακές αναπαραγωγές τεκμηρίων για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ η Ευαγγελία Κερκουλά και η Αγγελική Χριστοδούλου.

Δεκέμβριος 2017

Η Άννα Μαρκουλιδάκη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα και τεκμήρια από τη Βιβλιοθήκη του Ν. Παπακωνσταντίνου από την περίοδο της δικτατορίας της 21ης Απριλίου.

Η Βωβούλα Σκούρα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών του Ελληνικού Εβραϊκού Μουσείου  από την έρευνά της για ντοκιμαντέρ.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Φιλήμων Καραμήτσου και Σπύρος Κακουριώτης.

  • Βιβλία για το χριστουγεννιάτικο παζάρι των ΑΣΚΙ πρόσφεραν οι Πολυμέρης Βόγλης, Γιάννης Βούλγαρης, Νατάσσα Δομνάκη, Μαρία Ηλιού, Μαρία Καΐρη, Σπύρος Κακουριώτης, Κωστής Καρπόζηλος, Παναγιώτης Κοτσίρης, Κατερίνα Λαμπρινού, Κωνσταντίνος Λιαρίκος, Λίνα Λούβη, Γιάννης Μπαλαμπανίδης, Ελένη Μπεχράκη, Ηλίας Νικολακόπουλος, Ιωάννα Πετροπούλου, Βίκυ Ρουμπέλα, Μικέλα Χαρτουλάρη, καθώς και οι Εκδόσεις Αντίποδες, οι Εκδόσεις Θεμέλιο, οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

Νοέμβριος 2017

Ο Βασίλης Φαναράκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τέσσερις τίτλους εφημερίδων, 12/1944.

Ο Ξενοφώντας Μαυραγάνης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έγγραφα φοιτητικών συλλόγων που στέλνονταν για δημοσίευση στην εφ. Μακεδονία την περίοδο 1967-1974.

Η Κατερίνα Αρβανιτάκη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από την ανεξάρτητη συνδικαλιστική παράταξη εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, καθώς και ψηφιακά αντίγραφα τεκμηρίων για το γυναικείο και το συνδικαλιστικό κίνημα των δεκαετιών 1980-1990.

Η Κατερίνα Καραπλή κατέθεσε στα ΑΣΚΙ προκηρύξεις, φυλλάδια κ.ά. του ΚΚΕ και της Σοσιαλιστικής Επαναστατικής Πάλης.

Η Ελένη Πούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τρία αυτοβιογραφικά κείμενα του πατέρα της Κώστα Τσοπανάκη για την περίοδο 1945-1949.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Απόστολος Διαμαντής, Δημοσθένης Μηλιούλης και Βασίλης Μιχόπουλος.

Οκτώβριος 2017

Η Ρόνια Αναστασιάδου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο της νεολαίας της ΕΑΡ, ΡΑΝ (Ριζοσπαστική Αριστερή Νεολαία).

Ο Βασίλης Παπαστεριόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ δημοσιεύματα τύπου από τιμητικές εκδηλώσεις για τον Η. Παπαστεριόπουλο και αντίγραφα εγγράφων από τον φάκελο του Η. Παπαστεριόπουλου στην Ασφάλεια.

Η Ελένη Πούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στην Τσεχοσλοβακία.

Ο Δημοσθένης Μηλιούλης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακό αντίγραφο του αρχείο του πατέρα του Στυλιανού Μηλιούλη από την περίοδο της Κατοχής και της Αντίστασης.

Ο Μανώλης Χαιρετάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία, περιοδικές εκδόσεις και φυλλάδια της Μεταπολίτευσης.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μανόλης Κυριακής, Θόδωρος Μαλισιάγκος, Νικόλαος Χαρτοματσίδης και Γιώργης Χριστοφιλόπουλος.

Σεπτέμβριος 2017

Ο Τάκης Παληός κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα και τεκμήρια από το αρχείο του.

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ δίσκους της δεκαετίας του 1960, έντυπα και φωτογραφίες της Μεταπολίτευσης.

Ο Κώστας Καλυβιώτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα, αναπαραγωγές φωτογραφιών και κείμενά του για την Αντίσταση και την ΕΠΟΝ.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Αμαλία Κολώνια, Τάσος Μαστρογιαννόπουλος καθώς και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ο Γιώργος Αφένδρας.

Ιούλιος 2017

Η Ζωή Βογιατζάκη-Τσιπίδου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία και περιοδικά της Μεταπολίτευσης.

Ο Φώτος Λαμπρινός κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αναπαραγωγές φωτογραφιών του ίδιου και του πατέρα του, Δεκέμβρης 1944-Γενάρης 1945.

Ο Στράτος Μπανακάκης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών του πατέρα του Τάσου Μπανακάκη και ψηφιακά τεκμήρια του ΚΚΕ Εσωτερικού και του Ρήγα Φεραίου Θεσσαλονίκης.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Γιάννης Βουλγαράκης, Κατερίνα Καραπλή, Άννα Μιχοπούλου, καθώς και το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ιούνιος 2017

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Πηνελόπη Πετσίνη κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών από το αρχείο του Νίκου Παναγιωτόπουλου για τη δεκαετία του 1980, στο πλαίσιο του προγράμματος της Μεταπολίτευσης.

Η Ελένη Πούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντίγραφο μαρτυρίας του παππού της Κωνσταντίνου Τσοπανάκη για την αποχώρηση του ΔΣΕ και την πολιτική προσφυγιά στην Πολωνία, καθώς και αντίγραφο μαρτυρίας για το χωριό του στην Ευρυτανία.

Ο Άλκης Χρυσοστομίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του πατέρα του Σοφιανού Χρυσοστομίδη, καθώς και φύλλα της εφημερίδας «Η Αυγή» από τη δεκαετία του 1980.

Η Μαρία Καΐρη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ 46 κούτες βιβλίων από την προσωπική της βιβλιοθήκη.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Ντίνα Βαΐου, Θεόδωρος Βαλαχάς, Κωστής Καρπόζηλος, Γιάννης Παπακονδύλης, Victor Fernandez Soriano, καθώς και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

Μάιος 2017

Ο Διονύσης Βισβάρδης και η Βάσω Καίσαρη κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ μέσω του Ηλία Φαϊνού, δύο σειρές ελληνικών εφημερίδων που εκδόθηκαν στο Μόντρεαλ του Καναδά «Εργατικά Νέα» (1973-1984) και «L’ époqueΕΠΟΚ» (1994-1998) και δύο έντυπα (μία διδακτορική διατριβή και ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο του Π. Καίσαρη).

Η Ζαμπέτα Βεντούρη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών του πατέρα της Γεωργίου Βεντούρη και του καταστατικού της «Εργατικής Ένωσης Κιμώλου».

Ο Μάριος Σαρακινιώτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα και περιοδικά της Μεταπολίτευσης.

Ο Διονύσης Γρηγοράτος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φυλλάδια και αφίσες από τις ταινίες του Παράσταση για έναν ρόλο και Φάκελος Πολκ στον αέρα.

Η Άννα Μιχοπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ 12 τόμους του περ. Αστυνομικά Χρονικά (1972-1983).

Η Σοφία Ματθαίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από την έρευνά της για τους συλλόγους και το κίνημα παλαιών πολεμιστών.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι JeremyBorsos, Μυρώδης Αθανασίου, Χριστόφορος Κοντονικολής, Ηλίας Νικολακόπουλος, Έφη-Λίζα Τσάντη, καθώς και οι Εκδόσεις Αλεξάνδρεια, το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Ψηφιακές αναπαραγωγές τεκμηρίων για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ η Ειρήνη Φράγκου.

Απρίλιος 2017

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου που ήδη βρίσκεται στα Αρχεία με τεκμήρια από την αντιδικτατορική δράση των Ελλήνων σε Γερμανία και Ελβετία.

Ο Αντώνης Λιάκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του προσωπικού του αρχείου που ήδη βρίσκεται στα Αρχεία.

Ο NickHare κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα του αρχείου του πατέρα του E. J. Hare με τεκμήρια από την αποστολή της UNRRAστη μεταπολεμική Ελλάδα.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Θανάσης Γάλλος, Μανόλης Κυριάκης, Έλλη Λεμονίδου και Χριστόφορος Χατζηνικολής, καθώς και οι Εκδόσεις Βιβλιόραμα.

Ψηφιακές αναπαραγωγές τεκμηρίων για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ο Στράτος Μπανακάκης.

Μάρτιος 2017

Ο Νέστορας Παπανικολόπουλος κατάθεσε στα ΑΣΚΙ έξι πρωτότυπα χαρακτικά της Βίργως Βασιλείου.

Ο Αλέκος Μοριανόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια του Σωματείου Εργαζομένων Επιχειρήσεως «Ανατόλια», αποκόμματα τύπου για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και ψηφίσματα συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους της ταπητουργίας «Ανατόλια», 1985-1988

Η Μαίρη Κολιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών της οικογένειας Δαγκλή από τον Άη Στράτη, επιστολικών δελταρίων προς τον Γιώργο Δαγκλή στον Άη Στράτη και φωτογραφιών του Νίκου Σκοπούλη.

Ο Γιάννης Γαλελιάνος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ξύλινα χειροτεχνήματα από τη Μακρόνησο, καθώς και μπομπίνες με ηχογραφημένες συναυλίες.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Κωστής Λιόντης και Αντώνης Μπουντούρης.

Ψηφιακές αναπαραγωγές τεκμηρίων για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ η Μαρία Παπανικολάου.

Φεβρουάριος 2017

Η Ελένη Βρυνιώτη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών από το αρχείο της μητέρας της Αικατερίνης Δάκαρη-Βρυνιώτη από την παιδόπολη Ιωαννίνων.

Ο Μάριος Μαρκοβίτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακό αντίγραφο από ηχογραφημένη συνέντευξή του.

Η Γεωργία Ζέρβα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια για την εκπαίδευση των Ελλήνων στην Τσεχία.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μάριος Θρασυβούλου, Πέτρος Καραγεώργος, Κωστής Καρπόζηλος, Χρήστος Μάης, Πόπη Πολέμη και Χρήστος Σκούπρας.

Ψηφιακές αναπαραγωγές τεκμηρίων για το Ψηφιακό Μουσείο Μακρονήσου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ οι Άγγελος Κοντοθάνος, Δημήτρης Κουλούκης, Αναστασία Μαμούρη, Σοφία Παπαγιάννη-Λουκέρη, Χρήστος και Νανά Σαλίδη, Φωτεινή Ψαρρού.

Ιανουάριος 2017

Η Ζάννα Κατσαφάνα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντίγραφο της χειρόγραφης μαρτυρίας της Βασιλικής Τζαβέλα-Κατσαφάνα.

Στα ΑΣΚΙ κατατέθηκαν κατάλοιπα του αρχείου του Νίκου Καρβούνη με τεκμήρια και φωτογραφίες του τμήματος ξένου τύπου του ΕΑΜ, έντυπα Ελλήνων μεταναστών σε Ευρώπη και Αμερική και τεκμήρια της Εταιρείας «Ελληνισμός».

Η Πηνελόπη Πετσίνη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτογραφικά λευκώματα και προγράμματα φωτογραφικών εκθέσεων της περιόδου 1990-2010.

Ο Βίκτωρ Ελιέζερ κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φυλλάδια και προκηρύξεις μαθητικών και φοιτητικών οργανώσεων της Μεταπολίτευσης.

Ο Κωστής Καρπόζηλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ φωτογραφίες από απεργιακές κινητοποιήσεις των δεκαετιών 1970-1980.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Κατερίνα Δέδε, Τάσος Κωστόπουλος και Βασιλική Λάζου.

Προσκτήσεις 2011-2016

 

 

 

Φεβρουάριος 2024

Ο Άλκης Ράφτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αναπαραγωγές δύο χειρόγραφων τετραδίων του πατέρα του Κώστα Ράφτη στις φυλακές Αίγινας.

Ο Μυρώδης Αθανασίου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου του με υλικά από το αντιδικτατορικό κίνημα στη Δυτική Γερμανία.

Ο Γιώργος Σκλαβούνος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αρχειακά τεκμήρια από το φοιτητικό κίνημα της δεκαετίας του 1960.

Η Νατάσα Μερτίκα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών από αντιδικτατορική διαδήλωση στη Στοκχόλμη το 1970.

Ο Γιώργος Μύαρης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια για τη μέση εκπαίδευση στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ η Γωγώ Φίλιου, καθώς και η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, οι Εκδόσεις «Άλλος Τόπος» και οι Εκδόσεις Πλέθρον.

Ιανουάριος 2024

Ο Γιάννης Καραντζάς κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου του με τεκμήρια από τις δεκαετίες 1960 και 1970.

Η Μαρία και η Αθηνά Καζολέα κατέθεσαν συμπλήρωμα του αρχείου του Κώστα Καζολέα που ήδη απόκειται στα ΑΣΚΙ.

Η Μαρία Ηλιού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια του Γιάννη και της Καίτης Ζεύγου και άλλα από τις δεκαετίες 1940 και 1950 και ένα λεύκωμα με αφίσες του Ρήγα Φεραίου.

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Ηλίας Γρούιος, καθώς και οι Εκδόσεις Άγρα, Εκδόσεις Αλεξάνδρεια και οι Εκδόσεις Επίκεντρο.

Δεκέμβριος 2023

Η Ευγενία Μάντζου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφικών και αποφάσεων εκτόπισης στην Ικαρία του πατέρα της Σπυρίδωνα Μάντζου (1948).

Νοέμβριος 2023

Ο Thomas Thomell κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια σχετικά με το αντιδικτατορικό κίνημα στη Σουηδία.

Η Αγγελική Παληού και η Αντωνία Βαρθαλίτου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ τμήμα του αρχείου και της βιβλιοθήκης του Τάκη Παληού.

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ ο Κώστας Πορφυρίου και η Πόπη Πολέμη.

Οκτώβριος 2023

Ο John Newbigin κατέθεσε ΑΣΚΙ σε ψηφιακή μορφή την πλήρη σειρά του φοιτητικού περιοδικού στο Πανεπιστήμιο Cambridge The 1/- Paper (1968-1970).

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Αριστείδης Θωμόπουλος, Κώστας Πορφυρίου, Πέτρος Κουλουφάκος, Στέφανος Πεσμαζόγλου.

Σεπτέμβριος 2023

Η Ελένη Κολόκα-Κούκουνα, η Σόνια Κολόκα-Παπαλέξη και ο Κωνσταντίνος Κολόκας κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ έντυπα από τη βιβλιοθήκη του Π. Κολόκα.

Ο Νικήτας Ρούσος και η Ανδρομάχη Μπαρτζώκα κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ τη ψηφιακή αναπαραγωγή μιας φωτογραφίας και το βιογραφικό σημείωμα του αξιωματικού του ΔΣΕ Αντώνη Σοφλιού.

Η Βασιλική και η Ελένη Μαυροειδάκου κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ ψηφιακές αναπαραγωγές τεκμηρίων από το αρχείο του πατέρα τους Παύλου Μαυροειδάκου την περίοδο που ήταν φυλακισμένος (δεκ. ’50-’60).

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μανώλης Κανδυλάκης, Αμαλία Κολώνια, Μαρία Μπαρτζώκα, καθώς επίσης και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

Ιούλιος-Αύγουστος 2023

Η Αγγελική Κωνσταντακοπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ βιβλία και περιοδικά κυρίως της Μεταπολίτευσης.

Η Κατερίνα Ρέβελα, ο Αργύρης Πετρόπουλος, ο Σωτήρης Ρέβελας, η Sarah Jane Revela κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ το προσωπικό αρχείο του Ηλία Ρέβελα με άρθρα, ομιλίες και διάφορα κείμενα του Η. Ρέβελα σχετικά με τη δεκαετία του 1940 στην Τρίπολη.

Ο Γιάννης Καούνης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα της συλλογής του που βρίσκεται στην ΕΜΙΑΝ με δικηγορικούς φακέλους υποθέσεων της περιόδου της δικτατορίας κ.ά.

Η Πηνελόπη Αρώνη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της Βιβλιοθήκης των γονιών της Μαίρης και Παναγιώτη Αρώνη και έναν φάκελο με σφραγίδες και έγγραφα της ΠΕΚΑΜ.

Η Γιούλα Παπαγιάννη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του πατέρα της Σπύρου Παπαγιάννη, το οποίο αφορά την έρευνά του για τα βιβλία που συνέγραψε, καθώς επίσης και έντυπα.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Γιώργος Αλεξάτος, Μαρία Ηλιού, Νατάσα Μερτίκα, Κώστας Πορφυρίου, Αριστοτέλης Σπυριδόπουλος και Νίκος Χρυσίδης.

Ιούνιος 2023

Η Ανδριανή και ο Κώστας Νικολακόπουλος κατέθεσαν στα ΑΣΚΙ το προσωπικό αρχείο και τμήμα της βιβλιοθήκης του πατέρα τους Ηλία Νικολακόπουλου.

Ο Χρήστος Λούκος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αντίγραφα τεκμηρίων του Αντώνιου Σιγάλα από τη δεκαετία του 1930.

Ο Αντώνης και η Παναγούλα Τσουμπού κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακά αντίγραφα φωτογραφιών και εγγράφων του πατέρα τους Φώτη Αθ. Τσουμπού από τη Μακρόνησο.

Η Οικογένεια Φατούρου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ παράνομα έντυπα της περιόδου της Κατοχής και του Εμφυλίου, περιοδικές εκδόσεις της περιόδου της Δικτατορίας της 21ης Απριλίου και της Μεταπολίτευσης.

Ο Βασίλης Κιούρτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τόμους της εφ. Δωδεκάνησος, 1925-1928 και 1934-1937.

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Μαρία Ηλιού, Αναστασία Λαμπρία, Παύλος Μόσχος Σισμάνης, Σίμος Μποζίκης, Κωνσταντίνος Πορφύριος και Παναγιώτης Ρήγας.

Μάιος 2023

Η Ελένη και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της βιβλιοθήκης του Αλέκου Φιλιππόπουλου.

Η Οικογένεια Κοΐνη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο και τη βιβλιοθήκη του Θεόδωρου και της Αικατερίνης Κοΐνη με θεματικούς φακέλους για την Εθνική Αντίσταση, κείμενα ραδιοφωνικής εκπομπής του Θ. Κοΐνη, προσωπικά έγγραφα, αλληλογραφία κ.ά.

Η Janet Hart κατέθεσε στα ΑΣΚΙ κασέτες ήχου με προφορικές συνεντεύξεις γυναικών που συμμετείχαν στην Εθνική Αντίσταση.

Η Βαλμπόνα Χυστούνα κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακό αντίγραφο του προσωπικού της αρχείου από την εμπειρία της ως αλβανή μετανάστρια και το ψηφιακό αρχείο της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης.

Ο Γεράσιμος Κλωνής κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της βιβλιοθήκης του Ηλία Στάβερη στη μνήμη της Ουρανίας Στάβερη.

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ η Ανθούλα Δανιήλ και η Άντα Κάπολα.

Απρίλιος 2023

Η Αγγελική Κωνσταντακοπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ σειρές περιοδικών της Μεταπολίτευσης.

Η Βασιλεία Τόμπρου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της βιβλιοθήκης του πατέρα της Γιώργου Τόμπρου.

Η Δήμητρα Κολοκυθά κατέθεσε στα ΑΣΚΙ επιστολικά δελτάρια και φωτογραφίες του Βασίλειου Τανταρούδα από τη Μακρόνησο.

Η Οικογένεια Κοΐνη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ λογοτεχνικά και παιδαγωγικά περιοδικά της δεκαετίας του 1940.

Βιβλία και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ ο Ιωάννης Στεφανίδης και ο Γιάννης Τυροβολάς.

Μάρτιος 2023

Ο Γιάννης Ντινιακός κατέθεσε στα ΑΣΚΙ έντυπα και περιοδικά της Μεταπολίτευσης.

Ο Αιμίλιος Ριζογιάννης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιοποιημένα έγγραφα από το αρχείο του πατέρα του Γρηγόρη Ριζογιάννη, 1944-1945.

Ο John Brady Kiesling κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τα υλικά της ερευνάς του για το βιβλίο του Greek urban warriors.

Ο Λευτέρης Ξάνθος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου του με αρνητικά από διαδηλώσεις, ενημερωτικά περίπτερα και δράσεις στο Ντίσελντορφ 1970-1977.

Ο Ριχάρδος Σωμερίτης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ συμπλήρωμα του αρχείου του Στράτη Σωμερίτη με τεκμήρια από τον Μεσοπόλεμο και τη Μεταπολίτευση.

Η Καίτη Τσουκαλά κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα της βιβλιοθήκης του πατέρα της Κωνσταντίνου Τσουκαλά.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Ντούνια Κουσίδου, Στρατής Κωνσταντάρας, Σοφία Λεβογιάννη, Χρήστος Μαράντος, Γιούλα Παπαγιάννη, Χάρης Τζανίδης, καθώς και η Γαλλική Σχολή Αθηνών, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Τμήμα Ιστορίας & Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Φεβρουάριος 2023

Η Εύη Μαμάδακη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τη Βιβλιοθήκη του Μήτσου Παλαιολογόπουλου.

Ο Θανάσης Μιχελής κατέθεσε στα ΑΣΚΙ ψηφιακά αντίγραφα από το αρχείο της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής (1947-1971), καθώς και ψηφιακά φύλλα της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (1946-1949).

Ο Κωνσταντίνος Θεοφύλακτος κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τμήμα του προσωπικού του αρχείου τεκμήρια του ΚΚΕ Εσωτερικού, του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού, καθώς και εφημερίδες της δεκαετίας 1980.

Ο Θράσος Αβραάμ κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του Σταθμού Βασιλικής Χωροφυλακής Αγ. Παρασκευής του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής Λέσβου για την περίοδο 1945-1979.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Τάσος Αγγελόπουλος, Στέφανος Βαμιεδάκης, Λίνα Βεντούρα, Χρήστος Λούκος, Πάνος Σκοτινιώτης, Σταυρούλα Χριστουλάκη, καθώς και οι Εκδόσεις Ασίνη.

Ιανουάριος 2023

Η Ευαγγελία Δεγαΐτη κατέθεσε στα ΑΣΚΙ αρχειακά τεκμήρια από τη στρατιωτική ζωή του πατέρα της Ιωάννη Δεγαΐτη της περιόδου 1947-1950.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ, συμπλήρωμα του προσωπικού του αρχείου με τεκμήρια από την οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ, καθώς και της Δημοτικής Κίνησης «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας».

Η Αγγελική Κωνσταντακοπούλου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ προεκλογικό υλικό της δεκαετίας 1980, καθώς και βιβλία και περιοδικά της Μεταπολίτευσης.

Η Αφένδρα Θάνου κατέθεσε στα ΑΣΚΙ μαρτυρία του πατέρα της Δημήτρη Θάνου για την περίοδο 1943-1945.

Βιβλία, αρχειακά τεκμήρια και άλλα έντυπα δώρισαν στα ΑΣΚΙ οι Σωτήρης Βαλντέν, Κώστας Βογιατζής, Μαρία Βρυχέα, Νάσος Ηλιόπουλος, Κωστής Καρπόζηλος, Ελευθερία Κοψιδά και Πάνος Σκουρολιάκος.


 

Προσκτήσεις 2017-2022 

Προσκτήσεις 2011-2016