ΑΡΧ25prosklΤα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και οι εκδόσεις Θεμέλιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του 25ου τεύχους του Αρχειοταξίου, με αφιέρωμα: «Από τη Δικτατορία στη Μεταπολίτευση: ιστορίες μιας μετάβασης».

Συζητούν οι:

Κωνσταντίνα Βούλγαρη, κινηματογραφίστρια

Κωστής Κορνέτης, επίκουρος καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας, Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης

Κωστής Παπαϊωάννου, πρόεδρος Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, εκπαιδευτικός/ιστορικός.

Συντονίζει η Ναταλί Χατζηαντωνίου, δημοσιογράφος.

Παρασκευή 14 Ιουνίου, 19.30, Αthens Book Space, Πάρκο Ελευθερίας, Αθήνα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τη ναζιστική κατοχή τον Οκτώβριο του 1944 και τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας τον Ιούλιο του 1974.


 

anakainisiΤο αναγνωστήριο των ΑΣΚΙ λειτουργεί κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού τις μέρες και ώρες λειτουργίας που έχουν προβλεφθεί.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού είτε τηλεφωνικά (τηλ. επικοινωνίας 210 3223062) είτε μέσω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

...περισσότερα


 

 

mantzaris1Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) και οι Φίλοι των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Μάντζαρη "ΕΑΜ Λέσβου. Ηττημένοι νικητές" την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 στις 7.00 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Θεμέλιο (Σόλωνος 84, Αθήνα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Σπύρος Καράβας, ιστορικός, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Αιμιλία Βουλβούλη, κοινωνική ανθρωπολόγος, διδάσκουσα Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Βασιλική Λάζου, ιστορικός, διδάσκουσα ΑΠΘ

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαριλένα Κατσίμη.

-----

mantzaris2Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) και οι Φίλοι των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Μάντζαρη "ΕΑΜ Λέσβου. Ηττημένοι νικητές" την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 στις 7.30 μ.μ., στο δημοτικό πολυχώρο "Γαλαξίας" (1ας Μαΐου 16, Νέα Σμύρνη).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Νίκος Βαφέας, καθηγητής Ιστορικής & Πολιτικής Κοινωνιολογίας Πανεπιστήμιο Κρήτης

Νίκος Θεοτοκάς, ομότιμος καθηγητής Πάντειο Πανεπιστήμιο

και ο συγγραφέας του βιβλίου

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο συγγραφέας Σωκράτης Μαντζουράνης.


 

aski kallivretakis thessΟι Εκδόσεις Θεμέλιο και τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Λεωνίδα Καλλιβρετάκη, Το Πολυτεχνείο έξω από το Πολυτεχνείο. Οι αφανείς πρωταγωνιστές της εξέγερσης του 1973 και του 25ου τεύχους του περιοδικού των ΑΣΚΙ Αρχειοτάξιο με αφιέρωμα "Από τη δικτατορία στη Μεταπολίτευση. Ιστορίες μιας μετάβασης"

την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, ώρα 7 μ.μ., Περίπτερο 15 - Αίθουσα Κάφκα

Ομιλητές:
Βίκτωρ Αρδίττης, σκηνοθέτης, θεατρολόγος
Ελένη Πασχαλούδη, δρ. Ιστορίας
Χρήστος Φωτογλίδης, ιστορικός
Συντονισμός: Άννα Μαλικιώση, εκδόσεις Θεμέλιο


 

25.01Με αφιέρωμα: "Από τη δικτατορία στη Μεταπολίτευση. Ιστορίες μιας μετάβασης"

Στο νέο τεύχος γράφουν οι: Δημήτρης Αρβανιτάκης, Μάνος Αυγερίδης, Άξελ Σωτήρης Βαλντέν, Δημήτρις Γαρρής, Μαρία Ηλιού, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Άντζελα Καραπάνου, Κωστής Καρπόζηλος, Κώστας Κατσούδας, Κωστής Κορνέτης, Ελένη Κούκη, Κατερίνα Λαμπρινού, Άννα Ματθαίου, Γιώργος Ν. Οικονόμου, Ελευθερία Παπαδοπούλου, Πόπη Πολέμη, Μιλτιάδης Δ. Πολυβίου, Κωνσταντίνος Στράτος, Αλεξάνδρα Σφοίνη, Χρήστος Τριανταφύλλου, Μάγδα Φυτιλή, Gonda Van Steen.

Δείτε τα περεχόμενα, πατώντας εδώ