Το 2014 σημαδεύτηκε από την απώλεια του Δημήτρη Σπάθη, ιδρυτικού μέλους των ΑΣΚΙ και μέλους του Διοικητικού τους Συμβουλίου για πολλά χρόνια. Ο Δημήτρης Σπάθης συνέδεσε τη ζωή του με την Αριστερά και τις δύσκολες διαδρομές της, πλούτισε με τη σκέψη του και τις πρωτοβουλίες του τις δραστηριότητές τους, συμβάλλοντας δημιουργικά στο έργο τους.
Το διάστημα που μεσολάβησε από την έκδοση του προηγούμενου τεύχους του Αρχειοτάξιου έως σήμερα, τα ΑΣΚΙ συνέχισαν, σε πείσμα των καιρών και των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, τις δραστηριότητές τους. Παράλληλα, συνεχίστηκε ο εμπλουτισμός των αρχειακών συλλογών και της βιβλιοθήκης των ΑΣΚΙ με σημαντικές προσκτήσεις.
Τον Ιούλιο του 2014 η Ένωση Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων Ελλάδας κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο της, το οποίο καλύπτει την περίοδο 1975-2014.
Τον Σεπτέμβριο, η Μαρία Χατζησάββα δώρισε στα ΑΣΚΙ τμήμα του αρχείου της μητέρας της Πάτρας Χατζησάββα.
Τον Οκτώβριο, η Μαρίκα Διαφωνίδη εμπλούτισε τα ΑΣΚΙ με τμήμα του αρχείου του συζύγου της Κώστα Διαφωνίδη. Η Κατίνα Παπουτσάκη παρέδωσε τεκμήρια του πατέρα της Γεώργιου Παπουτσάκη, ενώ η Κούλα Θέου κατέθεσε τεκμήρια από το αρχείο του Ζήση Θέου.
Τον Δεκέμβριο του 2014 η Luciana Castellina, ιστορικό στέλεχος της ιταλικής Αριστεράς,δώρισε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια από το αρχείο της, με ανταποκρίσεις και αρθρογραφία της ίδιας στον ιταλικό τύπο (1961-1967), σύγχρονα αλλά και μεταγενέστερα πολιτικά της κείμενα, αποκόμματα τύπου για τη σύλληψή της κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα, καθώς και τη συλλογή υπογραφών για την απελευθέρωσή της από τις ελληνικές αρχές τον Απρίλιο 1967. Η κατάθεσή της έρχεται να συμπληρώσει και να εμπλουτίσει τις αρχειακές ενότητες για την δεκαετία 1960 και την δικτατορία με τη ματιά ενός ξένου ανταποκριτή και μιας εξέχουσας προσωπικότητας που παρακολουθεί με ζέση τις εξελίξεις στην χώρα μας.
Τον Ιανουάριο του 2015, ο Θεόδωρος Τσαπακίδης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ την τρίτομη δακτυλόγραφη αυτοβιογραφία του παππού του Γεώργιου Τσαπακίδη, ενώ ο Νίκος Μπελαβίλας το αρχείο του Νίκου Ηλιόπουλου, γραμματέα του ΚΚΕ Εσ. Πειραιά.
Τον Μάρτιο, ο Κώστας Τσουράκης δώρισε στα ΑΣΚΙcdμε φωτογραφίες εξορίστων από την Εράτυρα Κοζάνης, ονομαστικούς καταλόγους στρατιωτών, καθώς και δημοσιεύματα εφημερίδων της μετεμφυλιακής Ελλάδας.
Τέλος, τον Μάιο ο Γιάννης Μπαφούνης κατέθεσε στα ΑΣΚΙ το αρχείο του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού (2005-2012) και η κυρία Κωτούλα πρόσφερε μία πρωτότυπη αντιδικτατορική αφίσα του Ρήγα Φεραίου (1970).
Σημαντικές ήταν και οι δωρεές με προσθήκες σε αρχεία και συλλογές που έχουν ήδη κατατεθεί στα ΑΣΚΙ. Η Κούλα Παπαλέξη χάρισε στα ΑΣΚΙ φωτογραφίες από διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη το 1946, την Γ΄ Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης το 1965 και το 4οΣυνέδριο του ΚΚΕ Εσωτερικού το 1986, συμπληρώνοντας παλαιότερη δωρεά της. Η Κατίνα Τέντα-Λατίφη παρέδωσε αντίγραφα τεκμηρίων από το αρχείο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΣ), τα οποία αφορούν τον Πέτρο Κόκκαλη. Ο Μυρώδης Αθανασίου συμπλήρωσε την ήδη υπάρχουσα προσωπική του συλλογή με τεκμήρια από τη δράση της ΕΚ-ΕΔΗΝ προδικτατορικά και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, της Ομοσπονδία Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων, καθώς και τεύχη των περ. Δημοκρατία, Νέα Ελλάς, Griechenland Informationen. O Γιώργος Ζής, συμπληρώνοντας το προσωπικό του αρχείο, κατέθεσε στα ΑΣΚΙ τεκμήρια για την περίοδο της δικτατορίας 1967-1974.
Με έντονους ρυθμούς συνεχίστηκε και ο εμπλουτισμός της βιβλιοθήκης. Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Σπύρος Τζανάκης δώρισε αντίγραφα περιοδικών εκδόσεων και εντύπων της δεκαετίας 1940. Ο Αλέκος Ζάννας πρόσφερε σειρές ξενόγλωσσων περιοδικών του Μεσοπολέμου, ενώ η Βιβλιοθήκη της Σχολής Μωραΐτη κατέθεσε βιβλία της περιόδου του Μεσοπολέμου και περιοδικά τέχνης. Τον Οκτώβριο ο Μανώλης Χαιρετάκης παρέδωσε κείμενα, αφιερώματα και τεύχη περιοδικών για την ιστορία του ραδιοφώνου στην Ελλάδα και ο Τάσος Τρίκκας σειρές περιοδικών της δεκαετίας 1960, καθώς και βιβλία. Το Νοέμβριο του 2014 ο Δημήτρης Πλουμπίδης δώρισε στα ΑΣΚΙ περιοδικά και βιβλία από τη βιβλιοθήκη της μητέρας του Ιουλίας Πλουμπίδη και η Γεωργία Κόκορη τεύχη των περ. Κομμουνιστική Θεωρία και Πολιτική και Η Αριστερά σήμερα. Ο Νίκος Λιναρδάτος κατέθεσε βιβλία, περιοδικά, φωτογραφίες και αφίσες από το αρχείο του πατέρα του Κώστα Λιναρδάτου, ενώ ο Τάσος Σακελλαρόπουλος βιβλία και σειρές περιοδικών από την βιβλιοθήκη της μητέρας του Έλιας Κολοκυθά. Τον Ιανουάριο του 2015 ο Αθανάσιος Μπατζής δώρισε στα ΑΣΚΙ τεύχη των περ.Magazin Istoric καιRim. Τον Φεβρουάριο η Όλγα Μαγγανά-Βουγιούκα πρόσφερε στα Αρχεία έντυπα από το αρχείο του Δημήτρη Α. Μαγγανά. Τον Μάρτιο η Ευτυχία Λιάτα δώρισε στην Εταιρεία μικροφίλμ της εφ. Κομμουνιστικό Βήμα, καθώς και άλλα έντυπα και ο Θόδωρος Γιαννούσης τεύχη των περιοδικών Επιθεώρηση Τέχνης, Σύγχρονα Θέματα, Νέα Οικονομία, ΑΝΤΙ κ.ά. καθώς και μουσικά λευκώματα αφιερωμένα στο ρεμπέτικο τραγούδι. Τον Απρίλιο, η Λένα Κολιοπούλου κατέθεσε περιοδικά της Μεταπολίτευσης και έναν φάκελο με αναπαραγωγές επιστολών από τις φυλακές (1971). Τέλος, τον Μάιο του 2015, ο Δημήτρης Ψαρράς δώρισε στα ΑΣΚΙ ψηφιακά αντίγραφα της εφ.Τετάρτη Αυγούστου(1974).
Σειρές εντύπων, καθώς και μεμονωμένα βιβλία, περιοδικά, φυλλάδια, cdsκαι αρχειακά τεκμήρια πρόσφεραν στα ΑΣΚΙ οι Silvia Calamati, Brady Kiesling, Eberhard Rondholz, Κώστας Αράπης, Δημήτρης Αρβανίτης, Ευάγγελος Βαλσαμίδης,Οντέτ Βαρών-Βασάρ, Πολυμέρης Βόγλης, Θανάσης Γάλλος, Στέργιος Γκιουλάκης, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Κωστής Καρπόζηλος, Βασίλης Κρεμμυδάς, Γιάννης Κοκκώνας, Αμαλία Κολώνια, Παναγιώτης Κοτσίρης, Δημήτρης Κουσουρής, Όλγα Λάναρη, Κώστας Μάγειρας, Αντιγόνη Μητσιμπούκα-Δαβάκη, Βασίλης Μπρακατσούλας, Ντίνος Παλαιστίδης, Γιάννης Παπακονδύλης, Προκόπης Παπαστράτης, Πέτρος Πέτκας, Γιώργος Πετρόπουλος, Ιωάννης Πέτρου, Πόλη Πολέμη, Γιάννης Πριόβολος, Μανώλης Σαββίδης, Κώστας Σιδέρης, Αναστάσιος Τερζής, Σπύρος Τζόκας, Άννα Φιλίνη, Μανώλης Χαιρετάκης, Μενέλαος Χαραλαμπίδης, Αλέκος Χατζηκώστας, Νίκος Χριστοφής, Τάσος Ψαράς η Εταιρεία Μελετών & Ιστορίας Νομού Ημαθίας, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το Ινστιτούτο Μεσογειακών Μελετών, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, οι Εκδόσεις Ασίνη, οι εκδόσειςKomsomol, το Κέντρο Ερεύνης της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού, οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και το Τμήμα Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου.
Το χειμερινό εξάμηνο 2014-2015 στο πλαίσιο των Εργαστηρίων των ΑΣΚΙ πραγματοποιήθηκε μεταπτυχιακό σεμινάριο με θέμα: «Από τη Μεταπολίτευση στην Αλλαγή. Πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις (1974-1981)». Διδάσκοντες: Κατερίνα Δέδε, Λεωνίδας Καλλιβρετάκης, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Ηλίας Νικολακόπουλος, Ιωάννα Παπαθανασίου, Σωτήρης Ριζάς, Τάσος Σακελλαρόπουλος.
Την περασμένη χρονιά την πρακτική τους άσκηση πραγματοποίησαν στα ΑΣΚΙ οι παρακάτω φοιτητές και φοιτήτριες: Βαρβάρα Μανταίου (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Μιχάλης Δημητριάδης (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Γιώργος Ταβουλάρης (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και Μαριάννα Μπήλιου (Πανεπιστήμιο Αθηνών).
Τα Αρχεία σε συνεργασία για άλλη μια φορά με την Αυγή εξέδωσαν το ημερολόγιο του 2015, σε επιμέλεια Ιωάννας Παπαθανασίου και Αγγελικής Χριστοδούλου, σχεδιασμένο αφιλοκερδώς από τον Δημήτρη Αρβανίτη, με θέμα «Νέοι Έλληνες ρεαλιστές. Στα χνάρια της δεκαετίας του ‘60». Έργα τους από εκείνη την περίοδο πρόσφεραν οι καλλιτέχνες Γιάννης Βαλαβανίδης, Κλεοπάτρα Δίγκα, Κυριάκος Κατζουράκης, Χρόνης Μπότσογλου, Άσπα Στασινοπούλου, Μάρθα-Έλλη Χριστοφόγλου και Γιάννης Ψυχοπαίδης. Εκτός από το ημερολόγιο, κυκλοφόρησε από τη σειρά «Μαρτυρίες» (ΑΣΚΙ-Βιβλιόραμα) η μαρτυρία του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη Ελ Ντάμπα, 1945. Ημερολόγιον αιχμαλωσίας, με επιμέλεια της Ιωάννας Παπαθανασίου, χάρη στην ευγενική χορηγία του Μανόλη Σαββίδη. Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα βιβλία της σειράς αναρτώνται ένα εξάμηνο μετά την έκδοσή τους στον δικτυακό τόπο του Σπουδαστηρίου Νέου Ελληνισμού.Παράλληλα, τα ΑΣΚΙ, σε συνεργασία με την εφ. Η Αυγή, κυκλοφόρησανμια σειρά εκδόσεων με τον τίτλο «Διαβάζοντας το παρελθόν», οι οποίες ήταν μηνιαίες και διανέμονταν με το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας. Οι θεματικές που καλύφθηκαν ήταν η Επανάσταση του 1821, η δικτατορία της 21ης Απριλίου, οι δημοτικές εκλογές στη μετεμφυλιακή Ελλάδα (1951-1964), ο ελληνοϊταλικός πόλεμος, η επέτειος της Μεταπολίτευσης, ο Δεκέμβρης του 1944 κ.ά. Τέλος, τον Ιούνιο του 2015 τα ΑΣΚΙ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και τις Εκδόσεις Θεμέλιο, κυκλοφόρησαν τον τόμο Κώστας Φιλίνης, ένας διανοούμενος της δράσης. Κείμενα θεωρίας και πολιτικής, με γραπτά του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς. Την έκδοση επιμελήθηκαν οι Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Κατερίνα Λαμπρινού, Γιάννης Μπαλαμπανίδης και Τάσος Τρίκκας.
Τον Οκτώβριο του 2014 τα ΑΣΚΙ, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Δραπετσώνας και τη ραδιοφωνική εκπομπή Η Ιστορία στο Κόκκινο, διοργάνωσαν ιστορικό περίπατο στις γειτονιές τις Δραπετσώνας με υπεύθυνη την Ελένη Κυραμαργιού. Τον Νοέμβριο με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Σπύρου Ασδραχά Υπομνήσεις. Ιστορικότροπα σημειώματα, τα ΑΣΚΙ με τις εκδόσεις Θεμέλιο και το περ. Τα Ιστορικά διοργάνωσαν ημερίδα με τίτλο: «Αναφορά στον Σπύρο Ασδραχά». Στην ημερίδα συμμετείχαν οι Δημήτρης Αρβανιτάκης, Ελευθερία Ζέη, Νίκος Θεοτοκάς, Νίκος Καραπιδάκης, Νίκος Κοταρίδης, Αντώνης Λιάκος, Ηλίας Νικολακόπουλος, Νίκος Ξυδάκης, Βαγγέλης Πρόντζας, Ρόδη Σταμούλη και Νίκος Φίλης.
Τον Δεκέμβριο του 2014, με αφορμή την έκδοση του τεύχους του Αρχειοταξίου με αφιέρωμα: «Η ακροδεξιά στο φως της ιστορίας» διοργανώθηκαν εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις: στη Θεσσαλονίκη, στοΑμφιθέατρο ΙΙ του κτιρίου του ΚΕΔΕΑ(Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων) τουΑΠΘ με ομιλητές τους Στράτο Δορδανά, Δημοσθένη Δώδο, Ηλία Νικολακόπουλο, Ελένη Πασχαλούδη και Τάσο Σακελλαρόπουλο, στο Βόλο, στο Αμφιθέατρο Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ομιλητές τους Στρατή Μπουρνάζο και Δημήτρη Ψαρρά και στην Αθήνα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων με ομιλητές τους Βασιλική Γεωργιάδου, Θανάση Καμπαγιάννη, Ηλία Νικολακόπουλο, Σταύρο Κωνσταντακόπουλο και Δημήτρη Ψαρρά. Τον Δεκέμβριο επίσης τα ΑΣΚΙ και το Φόρουμ Κοινωνικής Ιστορίας διοργάνωσαν συνέδριο με θέμα: «Δεκεμβριανά 1944. Το παρελθόν και οι χρήσεις του» στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» στα Προπύλαια. Στο συνέδριο συμμετείχαν οι Μάριος Αθανασόπουλος, Ιάκωβος Ανυφαντάκης, Μανόλης Αρκολάκης, Πολυμέρης Βόγλης, Δανάη Γιαννοπούλου, Στράτος Δορδανάς, Γεωργία Ιμσιρίδου, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Φίλιππος Κάραμποτ, Μανόλης Κασιμάτης, Κώστας Κατσούδας, Ελένη Κούκη, Ελένη Κυραμαργιού, Τάσος Κωστόπουλος, Ηλίας Νικολακόπουλος, Κώστας Παλούκης, Δέσποινα Παπαδημητρίου, Ιωάννα Παπαθανασίου, Αθανάσιος Παπαντωνίου, Ελένη Πασχαλούδη, Αλεξάνδρα Πατρικίου, Έλενα Πατρικίου, Τάσος Σακελλαρόπουλος, Ελένη Στριφτόμπολα, Μάγδα Φυτιλή, Πέτρος Φωκαΐδης και Μενέλαος Χαραλαμπίδης. Επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου, διοργανώθηκε, σε συνεργασία με τον Ρ/Σ 105,5 Στο Κόκκινο και την εκπομπή Η Ιστορία στο Κόκκινο, ιστορικός περίπατος στο κέντρο της Αθήνας (Εξάρχεια-Ομόνοια-Μεταξουργείο) με τίτλο: «Αναζητώντας τα ίχνη των Δεκεμβριανών».
Από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2015 τα ΑΣΚΙ, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) διοργάνωσαν κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης με θέμα «Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος στην Ελλάδα: Πόλεμος – Γερμανική Κατοχή – Αντίσταση». Τον Μάρτιο του 2015, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + / Τομέας Νεολαίας, τα ΑΣΚΙ διοργάνωσαν Εθνική Συνάντηση Νέων στο Πνευματικό Κέντρο «Μελίνα» με θέμα: «Έλληνας & Ευρωπαίος Πολίτης. Η στάση των νέων απέναντι στην κοινή ευρωπαϊκή ταυτότητα τον καιρό της κρίσης». Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν 65 νέοι, φοιτητές και φοιτήτριες προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, ηλικίας 18 έως 30 ετών από κάθε σημείο της Ελλάδας καθώς και περισσότεροι από30 επιστήμονες: Γιάννα Αθανασάτου, Σπύρος Ασδραχάς, Νάσια Γιακωβάκη, Διονύσης Γράβαρης, Μυρσίνη Ζορμπά, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Μαργαρίτα Κατσίμη, Αλεξάνδρα Κορωναίου, Χριστίνα Κουλούρη, Λουδοβίκος Κωτσονόπουλος, Βαγγέλης Λαγός, Κατερίνα Λαμπρινού, Δήμητρα Λαμπροπούλου, Πέτρος Λινάρδος-Ρυλμόν, Λίνα Λούβη, Λάμπρος Μπαλτσιώτης, Ηλίας Νικολακόπουλος, Φάνης Παπαγεωργίου, Δέσποινα Παπαδημητρίου, Ιωάννα Παπαθανασίου, Μαρία Παπαθανασίου, Στάθης Παυλόπουλος, Μιχάλης Πέτρου, Σωτήρης Ριζάς, Σάββας Ρομπόλης, Μάνος Σπυριδάκης, Αθηνά Συριάτου, Ανδρέας Τάκης και Αλέξης Φραγκιάδης.Οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο, θέτοντας ως κεντρικούς άξονες τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία, την έννοια του ευρωπαίου πολίτη, τις πολιτικές και προοπτικές ενοποίησης καθώς και το μεγάλο ζήτημα της ανεργίας των νέων στην Ε.Ε., συζήτησαν ενεργητικά μια σειρά από συναφή επιστημονικά θέματα.
Τον Μάιο, τα ΑΣΚΙ, σε συνεργασία με την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής και τον Ρ/Σ 105,5 Στο Κόκκινο, διοργάνωσαν μια ιστορική περιήγηση στις γειτονιές της Καισαριανής που έχουν συνδεθεί με τις ηρωικότερες σελίδες της Εθνικής Αντίστασης.Τον ίδιο μήνα επίσης τοΕυρωπαϊκό Πρόγραμμα MYPLACE του Παντείου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με τα ΑΣΚΙ, διοργάνωσαν στα ΑΣΚΙ μία διημερίδα με θέμα: «Ιστορική μνήμη και κοινωνικο-πολιτική συμμετοχή των νέων». Στη διημερίδα συμμετείχαν οι Μάνος Αυγερίδης, Δέσποινα Βαλατσού, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Αλεξάνδρα Κορωναίου, Στέλιος Κυμιωνής, Βαγγέλης Λαγός, Έλλη Λεμονίδου, Άννα Μαντόγλου, Ηλίας Νικολακόπουλος, Αλέξανδρος Σακελλαρίου, Τάσος Σακελλαρόπουλος, Αιμιλία Σαλβάνου και Ειρήνη Χιωτάκη-Πούλου.
Τέλος, τον Ιούνιο του 2015 τα ΑΣΚΙ διοργάνωσαν δύο ακόμη ιστορικούς περιπάτους: στην πρώην βιομηχανική ζώνη της Δραπετσώνας, σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και σε χώρους βασανιστηρίων, σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στα Βασανιστήρια.
Και αυτή τη χρονιά τα ΑΣΚΙ συνέχισαν τη συνεργασία τους με τον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 Στο Κόκκινο. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας πραγματοποίησαν 32 ραδιοφωνικές εκπομπές με τίτλο Η Ιστορία στο Κόκκινο: μια εκπομπή για το παρελθόν, οι οποίες μεταδίδονταν κάθε Κυριακή 10.00-11.00. Ο δεύτερος κύκλος εκπομπών που διήρκησε από 28 Σεπτεμβρίου έως 21 Ιουνίου φιλοξένησε συνεντεύξεις με τον Σπύρο Ασδραχά, την Άλκη Ζέη και τον Στέφανο Στεφάνου και κάλυψε πλήθος ιστορικών θεμάτων όπως η ελληνική ακροδεξιά, η ιστορία γειτονιών της Αθήνας και του Πειραιά, όπως η Δραπετσώνα και η Καισαριανή, η αναμόρφωση των ανηλίκων στην μεταπολεμική Ελλάδα, η Ρωσική Επανάσταση του 1917, τα Νοεμβριανά του 1916, η εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο Δεκέμβρης του 1944, το βασιλικό αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967, το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων το 1943, οι εκλογές του 2012, οι δίκες των δοσιλόγων, ο Εθνικός Διχασμός 1915-1917, οι ομάδες προφορικής ιστορίας, η επέτειος της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Αθήνα, οι επιπτώσεις του πολέμου στον παιδικό ψυχισμό, το 1821 στον ελληνικό κινηματογράφο, οι νεανικές πολιτικές ταυτότητες, τα λιμάνια του Αιγαίου, ο εμφύλιος πόλεμος, η επέτειος των 70 χρόνων από το τέλος του Β΄ Π.Π., η ιστορία του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, ο πολιτισμός της Αριστεράς στα χρόνια του αντικομμουνισμού, ο μύθος του Άρη Βελουχιώτη, η δράση της Διεθνούς Αμνηστίας. Φιλοξένησε ιστορικούς, κοινωνικούς επιστήμονες, δημοσιογράφους: Έφη Αβδελά, Σπύρος Ασδραχάς, Τασούλα Βερβενιώτη, Πολυμέρης Βόγλης, Ηλίας Γιαννακάκης, Βασιλική Γεωργιάδου, Άννα-Μαρία Δρουμπούκη, Άλκη Ζέη, Αλεξάνδρα Κορωναίου, Γιώργος Κοσμόπουλος, Ελένη Κούκη, Δημήτρης Κουσουρής, Ελένη Κυραμαργιού, Κατερίνα Λαμπρινού, Άννα Ματθαίου, Γεράσιμος Μοσχονάς, Νίκος Μπελαβίλας, Δέσποινα Παπαδημητρίου, Λήδα Παπαστεφανάκη, Δημήτρης Πλουμπίδης, Σωτήρης Ριζάς, Κωστούλα Σκλαβενίτη, Παναγιώτης Στάθης, Στέφανος Στεφάνου, Τάσος Τρίκκας, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Μάγδα Φυτιλή, Ιάσονας Χανδρινός, Μενέλαος Χαραλαμπίδης, Αγγέλικα Ψαρρά, Δημήτρης Ψαρράς. Συντονιστές των εκπομπών ήταν οι Μάνος Αυγερίδης, Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Ηλίας Νικολακόπουλος, Ιωάννα Παπαθανασίου και Τάσος Σακελλαρόπουλος. Την επιστημονική επιμέλεια των εκπομπών είχε ο Ηλίας Νικολακόπουλος, την οργάνωση παραγωγής η Νατάσσα Δομνάκη και τη μουσική επιμέλεια ο Θανάσης Μήνας.
Τέλος, τα ΑΣΚΙ ολοκλήρωσαν το έργο καταλογογράφησης της Βιβλιοθήκης του Μανόλη Κόρακα, της ψηφιοποίησης περιοδικών εκδόσεων και της ανάρτησής τους στο διαδίκτυο. Η βιβλιοθήκη του Μανώλη Κόρακα περιλαμβάνει 1.191 τίτλους εντύπων εκ των οποίων τα 1088 είναι βιβλία και τα 103 είναι περιοδικά και εφημερίδες, στην ελληνική, στην γαλλική και γερμανική κυρίως γλώσσα. Στην βιβλιοθήκη περιλαμβάνονται σειρές πρωτότυπων έργων των Καρλ Μαρξ, Λέων Τρότσκυ, Κάρλ Κάουτσκυ, Ρόζας Λούξεμπουργκ, Ζαν Ζωρές κ.ά. Συγκαταλέγονται, ακόμη, σπάνιες και πάντως δυσπρόσιτες εκδόσεις για τα σοσιαλιστικά ρεύματα και κινήσεις στην Ευρώπη του μεσοπολέμου καθώς και για το διεθνές εργατικό κίνημα. Στις θεματικές των συλλογών της βιβλιοθήκης περιλαμβάνονται ακόμη το ελληνικό πρωτοσοσιαλιστικό κίνημα, η δεκαετία του 1940, το εργατικό κίνημα και ο συνδικαλισμός, η αντικομμουνιστική φιλολογία κ.ά. Μεγάλης σπουδαιότητας και σπανιότητας είναι και οι σειρές των περιοδικών που συγκέντρωνε ο ίδιος, από τη δεκαετία του 1910 έως τη δεκαετία του 1970. Το έργο πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου.
Trailová obuv Nike Air Zoom Pegasus 36 Trail GORE-TEX